in ,

Kayıp Rıhtım’ın Ucube Gösterisi “Tüm Panayırların Heyulası” 2. Baskısı ile Raflarda

Kayıp Rıhtım’ın ilk basılı öykü antolojisi “Tüm Panayırların Heyulası” ilk baskısını tüketti. ‘Ucube’ temalı seçki, 2. baskısı ile raflarda.

tüm panayırların heyulası 2. baskı
- Reklam -
- Reklam -

Tüm Panayırların Heyulası: Kayıp Rıhtım Öykü Antolojisi 2. baskısı ile yeniden okurların beğenisine sunuldu. İthaki Yayınları’nın Pangea Kitaplığı altında yayımlanan eser, toplamda 20 öyküyü bir araya getiriyor.

Birinci baskısını bu yılın başlarında gerçekleştiren Tüm Panayırların Heyulası, kısa bir süre önce raflarda bulunamamaya başlamıştı. Çok geçmeden yeni baskısına kavuşan eser, bir kez daha okurlarla buluştu.

Onur Selamet ve Özgürcan Uzunyaşa’nın yayıma hazırladığı antoloji; fantazi, bilimkurgu, korku, polisiye, distopya ve tuhaf kurgu türünde kaleme alınmış ucube temalı öykülerden oluşuyor.

- Reklam -

Kitapta öyküleriyle yer alan yazarlar şu şekilde:

Ayça Erkol, Bahadır Cüneyt Yalçın, Bahri Vardarlılar, Deniz Erbulak, Eda İşler, Ekin Açıkgöz, Emirhan Burak Aydın Ezgi Polat, Hakan Bıçakcı, Hikmet Hükümenoğlu, Mehmet Berk Yaltırık, Murat S. Dural, Müge Koçak, Onur Selamet, Orçun Ünal, Özgürcan Uzunyaşa, S. İpek Ortaer Montanari, Seran Demiral, Suat Duman ve Süreyyya Evren.

Tamamı bu kitap için özel olarak kaleme alınmış öykülerde ucube bazen bir mekân, bazen bir zaman, bazen de normalin ta kendisi.

Tüm Panayırların Heyulası – Kolektif | Arka Kapak

Tüm Panayırların Heyulası - Kayıp Rıhtım Öykü Antolojisi

“İsyan başladığında ucubeler yüzünden gerçekle yüzleşmek zorunda kaldılar, hayatlarını idame ettiren yalanlara ne kadar bağımlı olduklarını gördüler.”

İnsanların popülist politikalar tarafından marjinalleştirildiği, yalnızlaştırıldığı, öteki olmaya mahkûm edildiği zamanlardayız. Öteki olmanın anlamını, aykırılığın, ucubeleşmenin ne demek olduğunu sorgulamanın en iyi yollarından biri de kurmacadan geçiyor.

- Reklam -

Tüm Panayırların Heyulası fantazi, bilimkurgu, korku, distopya, tuhaf kurgu ve polisiye türlerinde yazılmış “ucube” temalı 20 öyküyü bir araya getiriyor. Özel olarak bu kitap için kaleme alınmış öykülerde ucube, kimi zaman bir mekân kimi zaman bir durum. Bazen de normalin ta kendisi.

İzlerini arama çubuğunda değil, hayatın içinde sürdüğünüzde ucubelerle şekillenen panayırları görebilirsiniz. Üstelik tüm panayırların bir heyulası var. Tüm panayırlar aynı özü saklıyor. Hepsinin cevheri aynı maden ocağında gömülü. Derinlere inip onları görmemiz gerekiyor. Beraber paylaşacağımız yollar var.

Kayıp Rıhtım, sizi yalnız yürümek istemeyeceğiniz bir patikaya davet ediyor.

Toplamda 288 sayfadan oluşan eserin editörlüğü Ceyhan Usanmaz, kapak illüstrasyonu Ebrahel Lurci, kapak tasarımı ise Hamdi Akçay imzalarını taşıyor.

Kitap hakkında Kayıp Rıhtım’da yayınlanan incelemeye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Esere dair yorumlarınızı bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

doctor who 14. sezon butce

Disney’in Ortak Olmasıyla “Doctor Who”nun Bütçesi Yeni Sezonla Birlikte 3 Katına Çıkacak

Travis Fimmel, Dune: The Sisterhood dizisi

Vikings Yıldızı Travis Fimmel, Yeni Dune Dizisi “Dune: The Sisterhood”a Başrol Olarak Katıldı