in

Türk Korku Sineması Kronolojisi 3. Cildi ve Türk Gerilim Sineması Kronolojisi Çıktı

Gizem Şimşek Kaya’nın yazdığı Türk Korku Sineması Kronolojisi 3. cildi ve Türk Gerilim Sineması Kronolojisi, raflardaki yerini aldı.

Türk Korku Sineması Kronolojisi 3. Cildi ve Türk Gerilim Sineması Kronolojisi
- Reklam -
- Reklam -

Gizem Şimşek Kaya, Türk sinemasının korku ve gerilim arşivini çıkarmaya devam ediyor. Daha önce iki cildini yayınladığı Türk Korku Sineması Kronolojisi’nin 2018 ve 2019 yılları arasını kapsayan üçüncü cildi ile 1914-2019 arasını kapsayan Türk Gerilim Sineması Kronolojisi, raflardaki yerini almış durumda.

Özellikle korku sinemaseverleri için bir arşiv niteliği taşıyan Türk Korku Sineması Kronolojisi, ilki 2017 yılında, ikincisini de 2018’de yayınlanmıştı. Dr. Gizem Şimşek Kaya’nın kaleme aldığı kitaplar, çıkan yapımlarla ilgili haberler ve çekim yerleri gibi detayların kronolojik olarak derlenmesinden oluşuyor.

Türk Korku Sineması Kronolijisi 3. Cilt (2018-2019) – Gizem Şimşek Kaya | Arka Kapak Yazısı

Türk Korku Sineması 3. Cilt (2018-2019) - Gizem Şimşek Kaya | Arka Kapak Yazısı

- Reklam -

Bir yılda gösterime giren film sayısının 2019 yılında zirve noktaya ulaştığı Türk Korku Sineması; 2018 ve 2019 yılları arasında pek çok şeye şahitlik etti. YouTube’a konulduktan sonra vizyona giren filmler, yurtdışında çekilen yapımlar, birbiri ile neredeyse aynı afişleri kullanan filmler, bir yılda devam filmi de gösterime giren seriler ve Türk Korku Sinemasının 100. filmi bu iki yıla sığdı.

Bu alandaki ilk doktora tezine imza atan Dr. Gizem Şimşek Kaya, türün ilk ve tek nitelikli kaynağı olan “Türk Korku Sineması Kronolojisi”ni üçüncü cildi ile devam ettiriyor.

Türk Gerilim Sineması Kronolojisi (1914-2019) – Gizem Şimşek Kaya | Arka Kapak Yazısı

Türk Gerilim Sineması Kronolojisi (1914-2019) - Gizem Şimşek Kaya | Arka Kapak Yazısı

- Reklam -

Alternatif türlerin güç kazandığı milenyum sonrasında; alanında ilk olan Türk Korku Sineması Kronolojisi’ni tamamlayıcı nitelikte hazırlanan, korku ve gerilim türleri arasındaki ayrımı belirginleştirecek ve tür kavramına hak ettiği saygının nihayet teslim edileceği “Türk Gerilim Sineması Kronolojisi” ilk ve tek cildi ile sinema kitaplığındaki eksikliğini tamamlamak üzere karşınızda!

Türk korku sineması hakkındaki ilk doktora tezine imza atan Dr. Gizem Şimşek Kaya, yerli sinemanın öksüz filmlerine hak ettiği prestiji kazandırmak üzere gerilim sinemasının üretimlerini derlediği bu ciltte, sinema kitapları arasında inşa ettiği orijinal yolu pekiştiriyor.

İzan Yayıncılık tarafından basılan yeni kitaplardan Korku Sineması Kronolijisi 248 sayfadan, Türk Gerilim Sineması Kronolojisi ise 308 sayfadan oluşuyor. Aynı zamanda baskısı tükenen Korku Sineması Kronolojisi’nin ilk iki cildi de gözden geçirilmiş şekliyle yine İzan Yayıncılık etiketiyle yeniden basıldı.

Peki ya sizler Gizem Şimşek Kaya’nın daha önce hazırladığı ciltlere göz atma fırsatı bulmuş muydunuz? Türk korku ve gerilim sineması konusunda düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Loki 2. sezon çalışmaları

Loki 2. Sezon Çalışmaları Başladı

timsah evrim

Timsahların Evrimi Neden Yavaş Gerçekleşiyor?