in ,

Bartu Bölükbaşı’nın Kısa Sürede Tükenen “Türk Mitolojisi Atlası” Kitabı Yeni Baskısı ile Raflarda

Bartu Bölükbaşı imzalı “Türk Mitolojisi Atlası” tükenen ilk baskısının ardından bir kez daha okurla buluşuyor.

Türk Mitolojisi Atlası - Bartu Bölükbaşı
- Reklam -
- Reklam -

Bartu Bölükbaşı tarafından hazırlanan Türk Mitolojisi Atlası kitabı, yeni baskısıyla okurların karşısına çıkmaya başladı. Eser, Presstij Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

1993 doğumlu yazar ve çizer Bartu Bölükbaşı, ilk profesyonel çizim deneyimini Ahmet Ümit’in Elveda Güzel Vatanım adlı eserini çizgi romana uyarlarken gerçekleştirmişti. Ardından Gesar: Yokbol Başlıyor isimli çizgi romanı ve Gesar: Tutuşan Bozkırlar adlı romanı okurlarla buluşturdu. Sanatçı, FABİSAD 2021 GİO Ödülleri’nde illüstrasyon dalında ödüle de layık görülmüştü.

İlk bakısını Temmuz 2022 tarihinde yapan ve iki hafta gibi kısa bir sürede tükenen Türk Mitolojisi Atlası, ikinci baskısıyla bir kez daha okurların beğenisine sunuldu. Türk mitolojisinin kökenine dair kaynak bir kitap olma özelliği taşıyan eser, sayfalarına eşlik eden renkli illüstrasyonlar ile benzerlerinden ayrılıyor.

- Reklam -

Kitap Türk mitolojisine dair temel bilgilere yer verirken aynı zamanda bu kadim anlatının görsel yanını da gözler önüne seriyor.

Türk Mitolojisi Atlası

Türk Mitolojisi Atlası kitabı şu ana başlıklardan oluşuyor:

Mitoloji Nedir?, Homo Sapiens Belleğinin Aynası: Arketipler, Mitolojik Soy Ağacı: Doğu ve Batı Mitolojileri, Tayganın Gizemli Çocukları: Türkler, Eski Türk Dini Üstüne Kabak Tadı Veren Tartışmalar, Tengrilerden Bodhisattvalara: Eski Türk Dininin Dönüşümü, Türk Mitolojik Evreninin Yapısı, Orta Dünyanın Elemental Efendileri: İyeler, Tengrilerin Şafağı: Kayrakan ve Ak Ana, İnsanlığın Yaratılışı: Türeyiş Mitleri, Orta Dünyanın Öne Çıkan Kahramanları ve Canavarları, Başlıca Ritüeller ve Büyü Objeleri, Türk Panteonu, Tengrilerin Alacakaranlığı: Kalgançı Çağ, Meraklısı İçin Türk Mitolojisinin Yükselişi ve Çöküşü: Yeni Türk Hümanizmasına Diar Politik Bir Analiz.

- Reklam -

Türk Mitolojisi Atlası – Bartu Bölükbaşı | Arka Kapak Tanıtımı

Türk Mitolojisi Atlası - Bartu Bölükbaşı

“Gesar: Yokbol Başlıyor” çizgi roman albümü ve “Gesar: Tutuşan Bozkırlar” romanı ile ses getiren, kadim bozkırlardan ve Türk mitolojilerinden aldığı ilhamı çizgilere ustalıkla döken Bartu Bölükbaşı, bizleri bu sefer “Türk Mitolojisi Atlası” ile buluşturuyor.

Bartu Bölükbaşı’nın benzersiz illüstrasyonları eşliğinde Türk Mitolojisi’nin tarihsel köklerine yolculuk başlıyor… Türkiye’de bir ilk!

Toplamda 384 sayfa olan kitap, 115 gram mat kuşe kâğıda basıldı. Eserin ikinci baskısı ağustos ayı itibarıyla satışa açıldı. Eserin editörlüğünde Derviş Sağırürgen, kitap ve grafik tasarımında ise Dilan Aydan Aydın imzaları bulunuyor.

Türk Mitolojisi Atlası kitabı ve Bartu Bölükbaşı’nın çalışmaları hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Kitaplıkta bulunması gereken kitaplardanmış gibi duruyor. Not alalım. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

House of the Dragon yorumları

House of the Dragon’dan İlk Yorumlar: “Targaryen Hanedanı’nın Altın Çağı, Game of Thrones Entrikalarıyla Yarışıyor”

Vesper fragmanı

Distopik Gelecekte Geçen Bilimkurgu Filmi “Vesper”dan Fragman