in

Türk Mitolojisinin Kısa Tarihi Kitap Oldu

Akademisyen ve sanat tarihçisi Yaşar Çoruhlu’nun kaleminden Türk Mitolojisinin Kısa Tarihi raflardaki yerini aldı.

Türk Mitolojisinin Kısa Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

Alfa Yayınları mitoloji dizisi kitaplarına bir yenisini daha ekliyor. Daha önce Kabalcı Yayınevi tarafından Türk Mitolojisinin Ana Hatları adıyla basılan Yaşar Çoruhlu’nun çok okunan eseri; şimdi yeni bir baskıyla yeni yayınevinde. Türk Mitolojisinin Kısa Tarihi adıyla okurla buluşan eser, daha önceki edisyonuyla yıllarca Türk mitolojisi dendiğinde akla ilk gelen işlerden birisi olmuştu.

Kitabın yeni baskısı ise öncekine kıyasla tamamen farklı. Türk Mitolojisinin Ana Hatları kitabıyla aynı tarzda fakat yepyeni örneklerle kaleme alınan eser; yeni dönemde de mitoloji meraklılarının başucu kitabı olmak için yola koyuluyor.

Ülkemizin önemli sanat tarihçilerinden olan Yaşar Çoruhlu 1964 yılında Trabzon’da doğdu. İÜ Edebiyat Fakültesi ve MSÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü mezunu akademisyen; yüksek lisansını İÜ’de Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümünde, doktorasını ise MSÜ’de Türk ve İslam Sanatları Programında tamamladı. 1993’te ise akademide araştırma görevlisi olarak göreve başladı.

- Reklam -

Yaşar Çoruhlu, Türk Mitolojisine Katkı Sunmaya Devam Ediyor

Şamanizm, tarih, mitoloji gibi pek çok konuda sayısız eser kaleme alan Yaşar Çoruhlu, Türk Mitolojisinin Kısa Tarihi’nde Türk sanatı, mitolojisi ve sembolizmini masaya yatırıyor. Türklerin tanrı ve ruh inanışına, dini törenlerine, hayvan sembolizmine, gök olaylarına, doğuma ve ölüme dair mitleri; bu kitap için örneklerle birlikte derleniyor.

- Reklam -

25 Ekim 2019 tarihi itibarıyla raflara çıkmaya başlayan eserin editörü Elif Yeşilkaya. Kitabın grafik tasarımı Adnan Elmasoğlu, sayfa tasarımı ise Zuhal Turan tarafından gerçekleştiriliyor. 344 sayfalık eser okurla buluşmaya başladı.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Okunası bir kitap. Not alındı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cem Yılmaz

Cem Yılmaz’ın Karakomik Filmler’i Eskiyi Aratıyor

viper ay

Ay’da Su Arayışı Hız Kazandı