in

Cixin Liu’nun Ünlü Bilimkurgu Kitabı Üç Cisim Problemi Podcast’e Uyarlandı

Cixin Liu imzalı ödüllü bilimkurgu kitabı Üç Cisim Problemi podcast olarak dinleyicilerin karşısına çıkıyor.

Üç Cisim Problemi podcast dinle
- Reklam -
- Reklam -

Hugo, Nebula ve Galaksi gibi ödüllerin sahibi bilimkurgu yazarı Cixin Liu imzalı Üç Cisim Problemi podcast oluyor.

Cixin Liu’nun Remembrance of Earth’s Past serisinin ilk kitabı olan Üç Cisim Problemi’nde sezgisel hayatın gerçek anlamını düşünen karakterlerin bir yandan da uzaylılarla ne yapacağını arayışını okuyoruz. Eser insanlığın, farklı bir varlığa olan tepkisinin yanı sıra Çin Kültürel Devrimi’nin insanların gerçeklik anlayışını nasıl etkilediğini konu ediniyor. Trisolaris ismindeki gezegende yaşayan uzaylıların, insanlarla ilk temasından itibaren yaşanan çatışmalar bu gerçeklik algısını etkileyen faktörlerden biri. Kültürel Devrim’in sosyokültürel etkilerini arka planına alan ve bunu oldukça iyi kullanan Üç Cisim Problemi, insanların devrimlerden nasıl “sağ çıkabildiğini” de okura gösteriyor.

Oldukça beğenilen bilimkurgu serisi, Macmillan’ın sesli kitap dizisinde Luke Daniels tarafından seslendiriliyor ve hikâyeye oldukça farklı hislerle boyutlar kazandırıyor. Tor Books ve Macmillan Audio bu kitap için işbirliği yaptı ve Üç Cisim Problemi’ni Stories From Among the Stars serisi bünyesinde yayınladı.

- Reklam -

Üç Cisim Problemi Podcast Yayını 10 Eylül’e Dek Sürecek

Birkaç hafta içinde Stories From Among the Stars başlığı altında Üç Cisim Problemi’nin bölümleri her salı ve perşembe yayınlanacak. Böylelikle kitabın 10 Eylül’de tamamen paylaşılmış olması bekleniyor. Üç Cisim Problemi’nin içeriğine ve genel felsefesine bakıldığında hikâyenin hiç de bir oturuşta bitirilebilecek türden olmadığı anlaşılıyor. Ayrıca kitapta birçok farklı karakter, mekan ve hikâyeyle de yollarımız kesişiyor. Böylesine yoğun bir hikâyeyi, bölümlere ayrılmış bir konseptte yayınlamak tercih edilmiş. Ayrıca bu podscast yayının, Netflix’in yolda olan Üç Cisim Problemi uyarlamasından ilham aldığı düşünülüyor.

The Three-Body Problem Dizisi Lin Qi Netflix

Kitabın oldukça beğenilen İngilizce çevirisinin Ken Liu tarafından yapıldığını da hatırlatalım. Dilimizde 2016’da basılan Üç Cisim Problemi’ni Zeynep Özmeral’in çevirisinden okuyoruz.

- Reklam -

Stories From Among the Starspodcast yayını serisine Spotify’dan ulaşmak mümkün. İlk bölüm The Madness Years’ı dinlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Üç Cisim Problemi’nin Netflix dizisi için henüz bir çıkış tarihi paylaşılmış değil. Fakat 2021’de sete çıkılırsa seyircinin 2022’de diziye kavuşabileceği umuluyor.

Siz Üç Cisim Problemi’nin podcast yayını olarak paylaşılması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sesli kitap, hikâyenin farklı açılardan da deneyimlenebilmesi için iyi bir fırsat olabilir mi? Tüm düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

MeToo Cat Person Kristen Roupenian

MeToo’nun Simgelerinden Cat Person Öyküsü, Yeni Gelişmeler Sonrası Tekrar Viral Oldu

marvel dc comics vampir çizgi roman

Marvel ve DC Comics Vampir Savaşlarına Hazırlanıyor