Osman Palabıyık’ın hazırladığı yeni söyleşi kitabı Üç Kelimelik Dünya: Aşklar, Oyunlar, Duygular, Küsurat Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.
Yayıncılık dünyasında tanınan bir isim olan ve genellikle söyleşileri ile öne çıkan Osman Palabıyık, müzikten sinemaya, edebiyattan şeflerin dünyasına kadar farklı yaş ve meslek gruplarından, alanında ünlü isimler ile söyleşiler gerçekleştirdi. Duygular üzerine hazırladığı bu kurguda; çocukluğumuzdan bugüne duygularımız nasıl değişti, neler hissettik, neler okuyup neler yazdık, yeni nesil dijital hayat bizlere neler hissettiriyor gibi birçok sorunun cevabını aradı.
Üç Kelimelik Dünya: Aşklar, Oyunlar, Duygular – Osman Palabıyık | Arka Kapak Yazısı
Modern hayat kisvesi altında istesek de istemesek de uyum sağladığımız hız ve tüketme arzusu bir şekilde içe dönme hevesimizin önüne duvarlar örüyor. Hatırlamak için can attığımız şeylere bile vakit ayıramaz olduk. Bu demek değil ki gelişim ve değişim kötüdür. Asla! Ancak neyi, nasıl ve ne ölçüde kullandığımız mühim. Sınırlarımızı belirlemek zaman zaman zor olsa da, telaşla atan kalbimize de kulak verelim. Şimdi aşkları, oyunları ve duyguları yeniden anımsama zamanı…
Çeşitli dergilerde yayımlanan söyleşileriyle tanıdığımız Osman Palabıyık bu kez edebiyat, sinema, müzik gibi hayatın farklı alanlarından sevilen isimlerle geçmişin aynasında buluştu. O sordu, Selçuk Aydemir, Şevval Sam, Sarp Akkaya, Damla Sönmez, Şevket Çoruh, Aslı İnandık, Selçuk Erdem, Ezo Sunal, Niyazi Koyuncu, Zeki Kayahan Coşkun, Barış İnce, Mehmet Gürs, Dilan Bozyel, Ümit Kavak ve Melek Mosso yanıtladı. Bu nostaljik karşılaşmanın izdüşümlerinin bir araya getirildiği Üç Kelimelik Dünya, okurunu aşklar, oyunlar ve duyguların büyülü dünyasına konuk ediyor.
Röportajda yer alan her isme üç ayrı duygu seçen ve onlar üzerinden bir söyleşi akışı sağlayan Üç Kelimelik Dünya böylece hazır hale geldi.
Yazarın, tüm söyleşilerin birleştiği ortak noktayı “samimiyet” olarak tanımladığı ve toplamda 276 sayfadan oluşan söyleşi Üç Kelimelik Dünya’yı kitapçılardan ve dijital kitap satış sitelerinden temin edebilirsiniz.
Peki ya sizler bu tarz söyleşiler hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!