in

“Ben Bir Kediyim”in Yazarı Natsume Soseki’nin Haiku Tarzı Romanı “Üç Köşeli Dünya” Yeniden Türkçede

Natsume Soseki imzalı “Üç Köşeli Dünya” kitabı bir kez daha Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, İthaki Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Üç Köşeli Dünya - Natsume Soseki
- Reklam -
- Reklam -

Natsume Soseki’nin kaleme aldığı Üç Köşeli Dünya eseri yeniden Türkçe raflarında. Yeni baskı, İthaki Yayınları’nın Japon Klasikleri dizisi kapsamında yayımlanıyor.

Türkçede daha önce Ben Bir Kediyim, Madenci, Sanşiro, Gönül ve Küçükbey kitaplarıyla geniş bir okur kitlesine ulaşan Japon yazar Natsume Soseki, başka bir romanıyla daha bir kez daha okurun karşısına çıkıyor.

1867 yılında doğan Natsume Soseki, çağdaş Japon edebiyatının en önemli yazarları arasında yer alıyor. Yukio Mishima ve Kenzaburo Oe gibi yazarları etkilemeyi başaran Soseki, İngiliz edebiyatı okumuş, haiku, kanshi ve peri masalları kaleme almıştı. 1916 yılında hayatını kaybeden yazarın portresi, 1984 yılından 2004’e dek 1.000’lik Japon yeni banknotunun ön yüzünde yer almıştı.

- Reklam -

Orijinal adı Kusamakura olan eser kendi dilinde ilk olarak 1906 yılında yayımlandı. Kitap, genç bir sanatçının gizemli bir kadının resmini yapmak için şehirden ayrılan genç bir sanatçının hikâyesini konu alıyor.

Eser, daha önce 2021 yılında Konu Kitap tarafından yayımlanmış ancak ardından yayınevi kapanınca güncel bir baskı gelmemişti.

Üç Köşeli Dünya – Natsume Soseki | Arka Kapak Tanıtımı

Üç Köşeli Dünya - Natsume Soseki

“Sadece aklın istikametinde hareket edersen insanlardan uzaklaşırsın. Duygularınla hareket edersen sürüklenirsin. Ruhunu açarsan ve dilediğin gibi yaşamazsan sıkışırsın. Nasıl bakarsan bak, insanlarla yaşamak zordur.”

- Reklam -

Japonya’nın en tanınmış ve en saygı duyulan yazarlarından biri olan, Ben Bir Kediyim, Gönül ve Ardından gibi eserlerin yazarı Natsume Soseki, Üç Köşeli Dünya’da sanatı ve içinde yaşadığı çevreyi anlamlandırmaya çalışan bir sanatçının ruhani yolculuğunu ustalıkla anlatıyor.

Yazarın “haiku tarzı bir roman” dediği kitapta genç bir sanatçı şehirden ayrılarak dağlara doğru yola koyulur. Konakladığı kaplıcanın sahibinin kızı olan ve ona Millais’nin Ophelia resmini anımsatan gizemli Nami’yle karşılaştıktan sonra onun resmini yapmak ister. Orada kaldığı sürede hem resim ve şiir hakkındaki düşünceleri değişecek hem de yavaş yavaş bu gizemli kadının trajik dünyasına dahil olacaktır.

Kasım 2022 tarihinde raflardaki yerini bulan ve Burcu Erol tarafından Japonca aslından Türkçeye tercüme edilen kitap, toplamda 168 sayfadan oluşuyor.

Eser, aynı zamanda yayınevinin Japon Klasikleri dizisinin en son üyesi. Serideki diğer kitaplara buradan göz atabilirsiniz.

Natsume Soseki eserleri ve yazarın Türkçedeki son kitabı Üç Köşeli Dünya hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Bu seri ve özelde Natsume Soseki romanlarıyla, İthaki Yayınları çok güzel işlere imza atmaya devam ettiğini bir kez daha göstermiş oldu. Emeği geçen herkese teşekkürler.

  2. Avatar for okurokumaz okurokumaz dedi ki:

    Türkçeye kazandırıldı diyorsunuz da bu kitap zaten daha önce de basılmıştı Türkçede, okumuştum. Sanki ilk defa basılmış gibi yazılmış haber.

  3. Avatar for xherox xherox dedi ki:

    Doğru söylüyorsunuz. Konu Kitap tarafından basılmıştı daha önce. Hatta ilk kez basanlar da onlar sanırım.

  4. Avatar for Devrim_Bey Devrim_Bey dedi ki:

    Konu Kitap kapandığı için kitabın eski baskısı gözümden kaçmış. Haberi güncelledik, düzeltme için teşekkürler :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Carnival Row 2. sezon ne zaman

Carnival Row’un Uzun Süredir Beklenen 2. Sezon Yayın Tarihi, Kısa Bir Fragman Eşliğinde Açıklandı

Leslie Phillips seçmen şapka ölüm haberi

Harry Potter’da Seçmen Şapka’yı Seslendiren İngiliz Aktör Leslie Phillips 98 Yaşında Hayatını Kaybetti