in

Ücra Adalar Atlası: Gidilmeyen, Görülmeyen Yerler Rehberi

Evde oturup dünyayı keşfetmek isteyenler artık yalnız değil. Alman yazar Judith Schalansky’nin ödüllü kitabı Ücra Adalar Atlası artık Türkçede.

Ücra Adalar Atlası
- Reklam -
- Reklam -

Alman yazar ve kitap tasarımcısı Judith Schalansky eserleriyle ilgi çekmeye devam ediyor. 1980 Greifswald doğumlu sanatçı Ücra Adalar Atlası ile 2009’da Almanya’da En İyi Kitap Ödülü’nü kazandı. Yazarın başka pek çok ödüle layık görülen eseri artık Türkçede.

Schalansky ismine daha önce Ayrıntı Yayınları etiketiyle çıkan Zürafanın Boynu adlı kitabıyla rastlamıştık. Sanat tarihi ve iletişim tasarımı üzerine çalışmalarını sürdüren yazar, farklı yorumlarıyla öne çıkıyor.

Ücra Adalar Atlası: Hiç Gitmediğim ve Asla Ayak Basmayacağım Elli Ada başlığı altında Almanca aslından dilimize kazandırılan eser Kırmızı Kedi Yayınevi etiketiyle çıktı.

- Reklam -

Ücra Adalar Atlası Konusu

ucra adalar atlasi
Bu kitaptaki bütün metinler kapsamlı araştırmalara dayanıyor, her ayrıntı gerçek olgulardan kaynaklanıyor. Hiçbir şey uydurmuş değilim. Fakat bu kaynakları keşfeden benim, onları eski ve nadir kitaplarda ben arayıp buldum, metinleri işledim ve denizciler keşfettikleri adaları nasıl sahipleniyorlarsa ben de o metinleri kendimce dönüştürdüm ve özümsedim.

Amacım gerçek yerlemlerinin ötesinde adalar konusundaki bilgiyi genişletmek değil. Dolayısıyla bunun bir bilimsel yaklaşım değil, sadece yazınsal bir girişim olduğu açıktır. Bu atlas, demek ki, her şeyden önce ozansı bir projedir. Eğer yerkürenin yüzeyinde gerçekten gezinmek mümkün değilse, yapılacak tek şey evde oturarak dünyayı keşfe çıkmaktır.
Kaleme alınış amacı açısından hayli ilgi çekici duran kitap, tanıtımında da belirtildiği üzere bahsi geçen adalara dair bilgileri genişletmek için yazılmamış. Ücra Adalar Atlası bir yazınsal girişim.

Kitabın Türkçe çevirisini Ömer Bozkurt üstleniyor. 144 sayfalık esere katkıda bulunan isimler arasında Enis Batur ve Volkan Atmaca da var.

- Reklam -

Ciltli olarak satışa çıkan kitabın etiket fiyatı ise 120 TL.

Esere dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* “Bu Tez Nasıl Bitecek?” Sorusu Yanıt Buldu

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

HP Lovecraft filmi

Game of Thrones Yaratıcılarından H.P. Lovecraft Filmi Geliyor

Kanadı Kırık Melekler Evi

Kanadı Kırık Melekler Evi: Güçlü Bir Aile Destanı