in

Tülay Uluser’in Mütareke Yıllarından Başlayıp Farklı Kuşakları Ele Alan “Uçsuz Bucaksız Boşluk” Kitabı Raflarda

Tülay Uluser, üç farklı dönemi ele aldığı “Uçsuz Bucaksız Boşluk” kitabı ile raflardaki yerini alıyor. Roman, Oğlak Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Uçsuz Bucaksız Boşluk - Tülay Uluser
- Reklam -
- Reklam -

Tülay Uluser yeni romanı Uçsuz Bucaksız Boşluk ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, Oğlak Yayınları etiketini taşıyor.

1965 doğumlu Tülay Uluser, ilk kitabı Babamın Masalı: Bir Osmanlı Kadınının İlk Yolculuğu sonrası yeni eseriyle raflardaki yerini alıyor.

Üç farklı dönemi kendisine mesken edinen kitap, mütareke yıllarından günümüze uzanan bir hikâyeyi takip ediyor.

- Reklam -

Uçsuz Bucaksız Boşluk – Tülay Uluser | Arka Kapak Tanıtımı

Uçsuz Bucaksız Boşluk - Tülay Uluser

Babamın Masalı – Bir Osmanlı Kadınının İlk Yolculuğu adlı romanı aracılığıyla tanıştığımız Tülay Uluser, bu kez de Uçsuz Bucaksız Boşluk adlı çalışmasıyla çıkıyor okurlarının karşısına.

Uçsuz Bucaksız Boşluk, üç farklı dönemde geçen üç hayatın kesişimi üzerine kurulu. Romanın kahramanlarından Esat Mahmut Karakurt, döneminde popüler roman dalında öne çıkan bir yazar. Onun bir eserini yazma süreci çerçevesinde gelişen roman, Mütareke yıllarından başlayıp kuşaktan kuşağa akarak günümüze kadar geliyor.

Gerçekte, Uçsuz Bucaksız Boşluk ne dönem romanı ne de tarihin gizli sırlarını çözmek iddiasında. Tülay Uluser, okuru duygu yüklü bir yolculuğa davet ediyor. Bilinçaltında saklı kalmış bir yaranın iflah olmaz anlam arayışını, çakışan hayatlar üzerinden öyküleştiriyor.

…Geçen yıllarla birlikte seninle paylaştığım yaşantıların izi beni terk etmişti. Rüyalarıma bile uğramıyordun. Yıllarca bir anlam verememiştim bu duruma. Ta ki rüyaların hatıralarla beslendiğini öğrenene kadar…

- Reklam -

Oğlak Yayınları, ilk romanından başlayarak usta bir anlatıcı olan Tülay Uluser’in yeni kitabını yayımlamaktan gurur duyuyor.

Toplamda 112 sayfadan oluşan eser geçen mayıs ayında raflardaki yerini almaya başladı.

Yazar Tülay Uluser Kimdir?

1965 yılında İstanbul’da doğan Tülay Uluser, üniversite eğitimini 1985’te İstanbul Teknik Üniversitesi Petrol Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Kadir Has Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı’nı tamamladı, ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Uygulamalı Psikoloji alanında yüksek lisans yaptı.

Profesyonel iş hayatını noktaladıktan sonra çocukluk hayali olan edebiyata geri döndü. Mario Levi’nin yaratıcı yazarlık atölyesine katılan Uluser, dört yıllık tam zamanlı çalışmasının ardından ilk kitabı Babamın Masalı: Bir Osmanlı Kadınının İlk Yolculuğu’nu tamamlayarak kurgu dünyasına ilk adımını attı.

Tülay Uluser’in eserleri hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

susam sokağı kayıp bölüm

Susam Sokağı’nın Kayıp Bölümü Ortaya Çıktı: Çocuklar için Korkutucu Bulunmuştu

Snowpiercer 4. Sezon ile Final Yapacak

Snowpiercer’ın 4. Sezon ile Sona Ereceği Açıklandı