in

Babil Hemeroloji Serisi: Uğurlu ve Uğursuz Günler Takvimi Yayınlandı!

Antik çağın takvimleri, mitoloji külliyatımıza eklenmeye geliyor.

ugurlu ve ugursuz gunler takvimi ust
- Reklam -
- Reklam -

Takvimler olmazsa olmazımız. Hele ki akıllı telefonlarla birlikte hayatımıza giren hatırlatıcılarla birlikte önemlerini daha da iyi anlıyoruz. Ama takvimler sadece modern çağın insanına has bir şey değil. Elbette M.Ö. dönemlere ait insanların da gündelik yaşamlarında dikkat etmesi gereken günler vardı. Mesela uğurlu ve uğursuz günleri bilip buna göre hareket etmek bunlardan biriydi. Neyse ki kendi takvimleri buna göre ayarlanmıştı.

Daha önce Babil Yaradılış Destanı‘nı Babilce aslından çevirerek bizlerle muazzam bir şekilde buluşturan İş Bankası Kültür Yayınları ve çevirmenler T. Ali Görgü ve F. Selim Adalı, bir başka harika işe daha imza attı: Babil Hemeroloji Serisi. Ve bu seri, Babilce ve Sümerce‘den çevrilerek yine inanılmaz bir işin ortaya konulmasına öncü oldu: Uğurlu ve Uğursuz Günler Takvimi

Peki neleri kapsıyor bu çalışma? Tanıtım bültenine beraber bakalım:

- Reklam -

ugurlu ve ugursuz gunler takvimiGündelik hayata dair bir kılavuz görevi gören ve kehanetler, haberler, tanrılara dair bilgiler ile mitolojik unsurlar içeren Bâbil Hemeroloji Serisi, Mezopotamya edebiyatının ve kültürünün en önemli duraklarından biridir. Dünya edebiyatını ve medeniyetimizi derinden etkilemiş, Hesiodos’un İşler ve Günler isimli takvimine de ilham vermiştir. Başta Bâbil Uğurlu ve Uğursuz Günler Takvimi olmak üzere; Ay tutulması, sunu, ibadet takvimlerini, Uğurlu ve Uğursuz Gün Listeleri’ni kapsar. Elinizdeki bu kitap, büyük Bâbil takvimlerinin öncülü niteliğindeki küçük takvimleri, Kral Nazi Maruttaš Seçkisi’ni, Pers ve Helenistik dönem seçkilerini de içermektedir. Orijinal dillerinden (Bâbilce-Sümerce) ilk kez Türkçeye çevrilen bu muazzam kaynak Hasan Âli Yücel Klasikler Dizisi’nde okurlarla buluşuyor.

- Reklam -

Bu kadim dilin kıymetli çevirmenleri T. Ali Görgü ve F. Selim Adalı imzasını taşıyan eser, şu an ön siparişte. 5 Aralık Salı günü satışa çıkacak eser bizi büyük bir heyecana sürükledi. Mitoloji külliyatımıza eklenecek yeni cevherler kapımızda!

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

icsavasdiyari feci dususte ust

İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte: Düşene Bir de Biz Vuruyoruz

cinayet randevusu ust

Agatha Christie’nin “Cinayet Randevusu” Adlı Kitabı İlk Kez Türkçe