in

Ülker Abla: Seray Şahiner Yeni Romanı ile Raflarda

Seray Şahiner yeni romanı Ülker Abla ile okurun karşısına çıkıyor. Ödüllü yazarın eseri, Everest Yayınları imzasını taşıyor.

Ülker Abla: Seray Şahiner
- Reklam -
- Reklam -

Seray Şahiner, yeni romanı Ülker Abla ile okurun karşısına çıkıyor. Eser, Everest Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

Ödüllü yazar Şahiner, yeni kitabında Antabus adlı romanında da okurun karşısına çıkan bir karakterin yaşamına odaklanıyor.

1984 yılında Bursa’da dünyaya gelen Seray Şahiner, lisans eğitimi 2007 senesinde İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde, yüksek lisans eğitimini 2011’de Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünde tamamladı. 2006’da Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde Gelin Başı adlı öykü dosyası ile dikkate değer bulundu. Kitabında yer alan üç öykü, tiyatro oyunlarına uyarlandı. Hanımların Dikkatine adlı ikinci öykü kitabı 2011’de çıktı ve 2012’de Yunus Nadi Öykü Ödülü’ne layık görüldü. 2018’de Kul kitabıyla Orhan Kemal Roman Ödülü’nü kazandı. Gazete ve dergilerde yazıları yayımlandı.

- Reklam -

Yazar Gelin Başı, Hanımların Dikkatine, Antabus, Reklamı Atla, Kul ve Hepyek’ten sonra yeni kitabı Ülker Abla ile raflardaki yerini alıyor.

Ülker Abla – Seray Şahiner | Arka Kapak Tanıtımı

Ülker Abla: Seray Şahiner

Ödüllü yazar Seray Şahiner’den sarsıcı bir roman unutulmayacak bir karakter!..

“Hani diyorlar ya, rüyamda bunun bir rüya olduğunu biliyordum diye…
Kâbustayım ama bunun hayatım olduğunu biliyorum.”

• • •

- Reklam -

Hem benzersiz hem de fazlasıyla tanıdık biri Ülker. Kocasından şiddet görmüş, gidecek yeri olmadığından bu eziyeti yıllarca sineye çekmiş bir kadın.

Derken, bir gece evini terk eder. Yeni bir yaşam alanı ararken can havliyle bir hastaneye sığınır ve orada kalabilmek için kimsesiz insanlara refakatçilik etmeyi iş edinir. “Ağlayanın bir, gülenin bin derdi var,” diyen Ülker, keskin mizah duygusunu savunma sanatı olarak kullanıp hayatta kalmanın yollarını arar.

2012 yılında Hanımların Dikkatine ile Yunus Nadi Öykü Ödülünü, 2018 yılında Kul ile Orhan Kemal Roman Ödülünü kazanan Seray Şahiner, Ülker Abla ile Türkçe edebiyata yeni bir ses, çok güçlü bir kahraman armağan ediyor!

Toplamda 160 sayfadan oluşan romanın grafikleri Füsun Turcan Elmasoğlu’na ait. İlk baskını 50 bin adet yapan kitap Ekim 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Ülker Abla ve Seray Şahiner eserleri hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Squid Game netflix kazanç

Squid Game, Netflix’e En Çok Kazandıran Yapım Oldu

Marvel Sinematik Evreni Filmleri erteleme

Marvel Sinematik Evreni Filmleri Yeniden Ertelendi