in

Ulusların Düşüşü Kitabının Yazarlarından “Dar Koridor” Raflarda

Ulusların Düşüşü ile okurlara yeni bir bakış açısı kazandıran Daron Acemoğlu ve James A. Robinson ikilisinin yeni kitabı Dar Koridor çıktı.

Dar Koridor
- Reklam -
- Reklam -

Daron Acemoğlu ve James A. Robinson, Ulusların Düşüşü kitabıyla tüm dünyada milyonlarca okura ulaşmış, insanlık tarihinin masaya yatırıldığı kitap birçok insana yeni bakış açıları kazandırmıştı. Bazı ulusların neden zengin, bazılarının ise neden fakir kaldığını entelektüel bakış açısıyla inceleyen ikili, yeni kitapları Dar Koridor ile Türkçede.

Why Nations Fail ilk defa 2012 yılında yayımlandığında pek çok ödüle aday göstermiş ve birçok kurgu dışı ödülünü de göğüslemişti. Köleci toplumlar, feodalizm, sömürgecilik, kapitalizm ve sosyalizm uygulamaları arasında okuru yolculuğa çıkartan Ulusların Düşüşü; yıllardır önemli bir kaynak olmaya devam ediyor.

Tam adı Dar Koridor: Devletler, Toplumlar ve Özgürlüğün Geleceği (The Narrow Corridor: States, Societies, and the Fate of Liberty) olan eser orijinal dilinde ilk olarak Ekim 2019’da yayımlanmıştı. Daron Acemoğlu ve James A. Robinson imzalı eser, bir yıldan kısa bir sürede Doğan Kitap etiketiyle Türkçedeki yerini aldı.

- Reklam -

Dar Koridor | Arka Kapak

Dar Koridor - Daron Acemoglu James A. Robinson Ulusların Düşüşü

Bazı toplumlar özgürken, diğerleri neden otoriter yönetimler altında veya anarşi içinde yaşadılar ve yaşıyorlar?

Özgürlüğün ve demokrasinin akıbetine olacak?Özgürlük Batı’ya özgü bir durum mu?

Daron Acemoğlu ve James A.Robinson’a göre özgürlük “doğal”bir durum değil… Güçlü bir sivil toplum ile güçlü ama prangalanmış bir devletin birbirlerini dengelemesiyle, süreç içinde elde edilen bir kazanım. Bu zor şartlar sağlandığında girilen “dar koridor”da kalmak ise sürekli bir çaba gerektiriyor…

- Reklam -

Dar Koridor okuru tarihte uzun bir yolculuğa çıkarıp özgürlüğün doğuşu, sürdürülebilirliği ve akıbeti hakkında çarpıcı sonuçlara ulaştırıyor…

Hülya Balcı editörlüğünde yayıma hazırlanan bu kurgu dışı eser 648 sayfadan oluşuyor. Dar Koridor’un çevirmen koltuğunda ise Putin Ülkesi, Berlin 1961 ve Mağluplar gibi eserlerin çevirisinden tanıdığımız Yüksel Taşkın oturuyor.

Kitap Ocak 2020 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Peki ya siz Ulusların Düşüşü’nü okumuş muydunuz? Yazarın yeni kitabı Dar Koridor hakkındaki görüşleriniz neler?

Yorumlarınızı her zaman olduğu gibi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Arthur C. Clarke: Kurgularıyla Geleceği Tahmin Eden Yazar

* Bran Mak Morn: Howard’ın Kurgusal Evreni ve Pict Gözüyle Bakmak

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Vatikan Kütüphanesi

Vatikan Kütüphanesi, Nadir El Yazmalarını Dijitale Aktarıyor

Yüzüklerin Efendisi Dizi

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Oyuncu Kadrosu Resmen Açıklandı