in

Richard Chizmar’ın Korku ve Polisiyeyi Buluşturan Romanı “Umacı’nın Peşinde” Türkçe Raflarında

Richard Chizmar imzalı “Umacı’nın Peşinde” kitabı Avi Pardo çevirisiyle raflarda. Eser, İthaki Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Umacı’nın Peşinde - Richard Chizmar
- Reklam -
- Reklam -

Richard Chizmar tarafından kaleme alınan korku ve polisiye türlerindeki Umacı’nın Peşinde romanı okurla buluşuyor. İthaki Yayınları’nın yayımladığı eser, yazarın Türkçedeki ilk solo çalışması.

Türkçede daha önce Stephen King ile birlikte kaleme aldıkları Gwendy’nin Düğme Kutusu ile okurların karşısına çıkan Chizmar, şimdi de ses getiren romanlarından birisiyle raflardaki yerini alıyor.

Cemetery Dance dergisinin yayıncısı ve Cemetery Dance Publications’ın sahibi olan Amerikalı yazar ve editör Richard Chizmar, korku edebiyatına yaptığı katkılarla tanınıyor. Hem yayıncı hem de yazar kimliğiyle bilinen Chizmar, pek çok spekülatif kurgu antolojisinin editörlüğünü üstlenirken bu kitaplarla birçok ödüle de layık görülmüştü. Dergi, antoloji ve yayıncılık alanlarında korku türünün otoriteleri arasında anılan Chizmar; aynı zamanda öykü, novella, roman ve senaryolar da kaleme alıyor.

- Reklam -

Son dönemlerde Stephen King ile birlikte kurguladıkları Gwendy’s Button Box serisini tamamlayan yazar, 2021 yılında Chasing the Boogeyman romanıyla okurların karşısına çıkmıştı. Türkçeye Umacı’nın Peşinde olarak kazandırılan Chasing the Boogeyman, “gerçek suç” türünde kabul edilen bir eser.

Roman, işlenen bir cinayet sonrasında olayı çözmek durumunda kalan genç yazar Richard Chizmar’ın üstkurmaca olarak tasarlanmış bir hikâyesini konu alıyor.

Umacı’nın Peşinde – Richard Chizmar | Arka Kapak Tanıtımı

Umacı’nın Peşinde - Richard Chizmar

Cinayetlerin benim Hanson Road’a döndüğüm dönemde işlenmesine dair herhangi bir yorumda bulunmayacağım. Hayatımdaki insanların çoğunun inanmak istediği gibi yazgı mıydı, yoksa sadece talihsizlik mi, bilmiyorum. Nedenler o kadar da önemli değil neticede. Oradaydım. Tanıktım. Ve, bir şekilde, canavarın öyküsü benim öyküm oldu.”

1988 yazında birkaç kayıp kızın parçalanmış cesedi küçük bir kasabada ortaya çıkar. Korkunç kanıtlar bir seri katile işaret etmektedir. Çok geçmeden, failin insan olmadığına dair bir söylenti yayılmaya başlar. Güvenlik güçleri, katilin kendileriyle oyun oynadığından emindir. Bu gizemi aydınlatmaya çalışacak kişi ise, üniversiteden yeni mezun olan ve yazarlık kariyerinin başında kendini gerçek bir korku hikâyesinin içinde bulan Richard Chizmar’dır.

- Reklam -

Ürkütücü olduğu kadar zekice tasarlanmış bir üstkurmaca eseri olan Umacı’nın Peşinde, “gerçek suç” türü ile korku edebiyatının muhteşem bir kesişimi.

“Umacı’nın Peşinde” Hakkında Ne Dediler?

“Gerçekten ürpertici, yepyeni ve heyecan verici. Kesinlikle okunmalı.” – Stephen King

“Artık yeni bir şeyin yapılamayacağına dair inancı parçalamak için elinde çekiciyle gelen bir Richard Chizmar var karşımızda.” – Josh Malerman

“Chizmar kendi türünü icat etmiş. Bu da korku edebiyatının en büyüklerinden biri olarak yerini pekiştirmesi için yeter de artar bile.” – Locus

Toplamda 344 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Avi Pardo üstleniyor. Roman, Ekim 2022 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Richard Chizmar’ın Türkçedeki yeni kitabı Umacı’nın Peşinde hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

alan moore faşizm süper kahraman

Alan Moore: “Yetişkinlerin Süper Kahraman Filmlerini İzlemek için Sıraya Girmesi, Faşizmin Habercisi Olabilir”

Binbir Gece Masalları film - disney 1001 nights

Disney, “Binbir Gece Masalları”nı Sinemaya Uyarlıyor