in

Çağan Dikenelli’nin 17. Yüzyıl İstanbul’unda Geçen Fantastik Polisiyesi “Upirlerin Fısıltısı” Yeniden Raflarda

Çağan Dikenelli imzalı fantastik polisiye romanı “Upirlerin Fısıltısı” bir kez daha okurla buluşuyor. Eserin yeni baskısı Oğlak Yayınları etiketini taşıyor.

Upirlerin Fısıltısı - Çağan Dikenelli
- Reklam -
- Reklam -

Çağan Dikenelli, Upirlerin Fısıltısı ile Şeker Efendi ve Devşirme Sahab serisine geri dönüyor. Yeni baskı yapan kitap, Oğlak Yayınları etiketini taşıyor.

Türk polisiye edebiyatında verdiği eserlerle adından söz ettiren Çağan Dikenelli, ilk defa 2011’de Gürer Yayınları tarafından Upirlerin Fısıltısı: Bir Tahtezzemin Hafiye Teşkilatı Macerası adıyla yayımlanan kitabının yeni baskısı ile raflardaki yerini alıyor.

1969 yılında İzmir’de doğan Çağan Dikenelli, üniversite eğitimini Do­kuz Ey­lül Üni­ver­si­te­si Gü­zel Sanat­lar Fa­kül­te­si Si­ne­ma Bö­lü­mü’nde tamamladı. Sinema ve televizyon sektöründe çalışan Dikenelli, 2004’te mizah türündeki Bu Şe­hir­de Her­kes Ak­rabam Olur, 2005’te korku türündeki Taşıyıcı kitabıyla okurların karşısına çıktı. Ardından Yürek Söken Cinayetleri ve Kör Fahişe Bıçağı gibi polisiye eserlerle öne çıkan yazar, Upirlerin Fısıltısı’nın yeni baskısı ile bir kez daha okurun karşısına çıkıyor.

- Reklam -

Şeker Efendi ve Sahab’ın İmkânsız Serüvenleri alt başlığını taşıyan eser, dedektif Şeker Efendi ve Devşirme Sahab’ın mistik korku ve mizah türlerini de bir araya getiren polisiye maceralarını takip ediyor.

Upirlerin Fısıltısı – Çağan Dikenelli | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Upirlerin Fısıltısı - Çağan Dikenelli

Öylesine bir parlaklık beklemeyen gözleri kamaşmış, çevresinde ışıktan yıldızlar dans etmeye başlamıştı… ve evet, imkânsız gibi görünse de, bir su evreninin tam altından bakıyordu Boğaz’a. Yekpare camla kaplı tavandan koskoca bir kadırganın suları yararak Sarayburnu’na doğru ilerlediği görülüyordu. Tekneden düştüğü o gün yaratıkların kendisini görebildiği düşüncesiyle tüyleri diken diken oldu. Hızla bir dolabın altına koşturdu ve küçük tombul bedenini gizlemek üzere o dar yere sıkıştıktan sonra çevreyi bir daha kolaçan etti.

“Bu gece!” diye bağırmıştı yaratık Saaf ûl Sahr dilinde. “Sultan bu gece ölecek, o kadar! Beklemeye tahammülümüz yok!” Çağan Dikenelli bu kez yepyeni bir fantastik polisiyeyle okurlarının karşısına çıkıyor…

- Reklam -

Şeker Efendi ile Sahab’ın nefes kesen serüvenlerini okurken heyecan dolu büyülü bir maceraya dalacaksınız. Oğlak Yayınları, “Şeker Efendi ve Sahab’ın İmkânsız Serüvenleri” serisinin ilk kitabı, Upirlerin Fısıltısı’nı yayımlamaktan gurur duyar.

Toplamda 176 sayfadan oluşan romanın yeni baskısı, Kasım 2022 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başlıyor.

Çağan Dikenelli kitapları ve yazarın yeniden okurla buluşan Upirlerin Fısıltısı kitabı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Polisiye mi? Severiiz :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ingiltere parlamento kütüphane

İngiliz Parlamentosu, Hükümeti Kütüphanelere Destek Olmaya Çağırdı

Ayzek ile Bir Gece cem yılmaz netflix

Cem Yılmaz’ın “Ayzek ile Bir Gece” Filminden İlk Görsel Paylaşıldı