in ,

Ursula K. Le Guin’in Çocukluğunu Geçirdiği Ev 4 Milyon Dolara Satılıyor

Ursula K. Le Guin çocukluğunu nasıl bir evde geçirdi dersiniz? Kaliforniya, Berkeley’deki bu büyülü yapı tam 4.1 milyon dolara satışa çıktı.

Ursula K. Le Guin Satılık Ev
- Reklam -
- Reklam -

Mülksüzler, Karanlığın Sol Eli, Rüyanın Öte Yakası ve Yerdeniz serisi gibi eserlerle edebiyat dünyasına adını kazımış olan Ursula K. Le Guin, çocukluğunu nasıl bir evde geçirmiştir dersiniz? İşte yazarın Kaliforniya, Berkeley’de yer alan evi artık satılık! 4.1 milyon dolardan satışa çıkan ev, görevleri büyülemeyi başarıyor.

1907 yılında inşa edilen yapı, içinde yaşayanlar kadar mimarı ile de önemli bir yer tutuyor. Ünlü mimar Bernard Maybeck’in inşa ettiği ev resmi ilanda şu sözlerle tarif ediliyor:

“Bu ev Maybeck’in bir mimar olarak sahip olduğu sanatkâr vizyonun en iyi örneklerinden. Sokaktan uzak, visterya çiçekleriyle çevrili bir bahçe bu özel eve girdiğinizde sizi karşılıyor. Uzun geçmişinin hatıralarıyla dolu olan evin her bir köşesi tarihten gelen bir güzellikle kaplı.”

- Reklam -

Ursula K. Le Guin - Çocukluk Evi Satılık

Antropolog Alfred Kroeber ve yazar Theodora Kroeber’in kızı olan Ursula K. Le Le Guin 2007’de kaleme aldığı bir yazıda bu evden bahsetmişti. Paradoxa dergisinde çıkan Living in a Work of Art (Bir Sanat Eserinde Yaşamak) denemesinde ünlü yazar evin ilk gençliğini şekillendirdiğinden bahsediyor.

Le Guin - Çocukluk Evi Satılık

Ursula K. Le Guin: “Her Şey O Evde Oldu”

“Çocukluğumu hatırlamak o evi hatırlamak demek. Her şey orada oldu. Ben orada oldum… Bu yazıyı yazarken bir romanın nasıl olması gerektiğini o ev bana öğretmiş gibi hissediyorum. Gerçekten öyleyse belki de bütün hayatım o evi kelimelerle yeniden yaratmaya çalışarak geçmiştir.”

Ursula K. Le Guin - Çocukluk Evi Satılık

Ailesinin Berkeley Üniversitesi’nde akademisyenlik görevleri yürütmesi Le Guin’in yazılarında da etkili olmuştu. Atom bombasının yaratılmasındaki bir numaralı isim olan teorik fizikçi Robert Oppenheimer ailenin dostu ve evin düzenli misafiriydi. Ursula K. Le Guin ilerleyen yıllarda yazdığı Mülksüzler romanının fizikçi ana karakteri Shevek’i Oppenheimer’den ilham alarak yarattığını belirtmişti.

Le Guin üniversite eğitimi için Massachusetts’e gittiğinde evden ayrıldı. Hayatının geri kalanını 1953’te Paris’te tanışıp evlendiği eşi Charles Le Guin’le birlikte Portland’ta geçirdi. Çocukluk ve gençlik dönemlerini yaşadığı üç katlı, beş yatak odalı ev ise hem büyük yazarın hayatında hem de dünya edebiyatında çok büyük bir yer kapladı.

Ursula K. Le Guin - Çocukluk Evi Satılık

Evi dijital ortamda gezmek, eve teklif vermek ve yapı hakkında daha fazla bilgi almak için ilana buradan ulaşabilirsiniz.

Le Guin - Çocukluk Evi Satılık

Yazarların çocukluklarını geçirdiği evler çoğu zaman özel olagelmiştir. Peki siz Le Guin’in eski evi hakkında neler düşünüyorsunuz? Böyle bir yapıda yaşamak ister miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Michael Chabon: “Ursula K. Le Guin’in Yıkıcı Hayal Gücü”

Kaynak: Sacbee

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Black Adam 2021

Black Adam Çekimleri 2021’de Başlıyor

Yeni Candyman Filmi Erteleme

Yeni Candyman Filmi 2021’e Ertelendi