in

Le Guin’in Devrimden Önceki Gün’ü Çıktı

Ursula K. Le Guin’in, Mülksüzler romanındaki Odo karakterini tanıtan kısa hikâye Devrimden Önceki Gün, ayrı bir kitap olarak raflara geliyor.

Le Guin
- Reklam -
- Reklam -

Fantazya ve bilimkurgunun kraliçesi olarak anılan Ursula K. Le Guin, farklı yayınevlerinden gelen baskılarla kitaplıklarımızı süslemeye devam ediyor.

Yazarın ilk defa Galaxy Science Fiction dergisinde yayımlanan bilimkurgu öyküsü Devrimden Önceki Gün, kitaplaştırıldı.

Devrimden Önceki Gün, Le Guin’in en çok bilinen ve artık klasik olarak kabul edilen romanlarından Mülksüzler’i tanıtan kısa bir hikâye olarak kabul ediliyor. Öykü, Mülksüzler’de anarşist toplumun kurucusu olarak nitelendirilen ve devrime öncülük eden efsanevi kadın lider Odo’yu anlatır.

- Reklam -

Kitap Odo’nun Bir Gününü Anlatıyor

Hikâye Laia Asieo Odo’nun hayatının bir gününü görmemize olanak sağlıyor. Laia, öykünün anlatıldığı zamandan birkaç nesil sonra Mülksüzler’de gördüğümüz, devrime de ilhamını veren anarşist felsefeyi geliştiren kadının adı. Onu gördüğümüz sırada Laila çoktan büyük bir felç geçirmiş yaşlı birisi. Kocası çoktan ölmüş, siyasi bir mahkum olduğu günler geçmişte kalmış ve anarşist tezleri yazılalı yıllar olmuştur.

Kendisi Urras’taki A-Io ulusunda bulunan Odonian Evi’nde, anarşist ilkelerinin takip edildiği bir komünde yaşıyor ve devrimci eylem için odak noktası ve ilham kaynağı olarak hareket ediyor.

- Reklam -

1974 yılında yayımlanan Devrimden Önceki Gün’ü Türkçe olarak daha önce Ayrıntı Yayınları’ndan çıkan Rüzgarın On İki Köşesi  adlı derlemenin son öyküsü olarak okuma fırsatına erişmiştik.

İnka Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan kitabın çevirisini Ayberk Erkay üstleniyor. 64 sayfalık kitabın liste fiyatıysa 25 TL. Devrimden Önceki Gün, 18 Ekim itibarıyla raflardaki yerini alacak ancak şimdiden çevrimiçi kitap mağazalarında kitaba göz atabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Külliyat büyük ve benim için sırada Yanılsamalar Kenti var. :slight_smile:

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    Fiyat biraz yüksek gibi…

    Yayınevi hakkında kitap satış sitelerinde olan 2 kitabı dışında hiç bir şey bulamadım. Kitabı yayına hazırlayan Ahmet Öz üzerinden bir şeyler bulurum diye bakındım ama Ä°thaki’nin iyi kitaplarını yayına hazırlaması dışında bir şey bulamadım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

south park

South Park Çin’de Sansürlendi

Robert Downey

Robert Downey Jr.’lı Dolittle Fragmanı Yayında