in

Ursula K. Le Guin’in Denizyolu Kitabındaki Herneler Öyküsü Kendi Kitabına Kavuştu

Ursula K. Le Guin tarafından 1991’de okurlarla buluşturulan Denizyolu koleksiyonunun kapanış öyküsü Herneler, şimdi kendi kitabına kavuşuyor.

ursula k. le guin hernes
- Reklam -
- Reklam -

Ursula K. Le Guin imzalı Hernes isimli kısa hikâye, yeni bir baskıya kavuşuyor. Daha önce farklı bir eserde karşımıza çıkan öyküyü ayrı bir kitapta basan Winter Text’in editörü Conner Bouchard-Roberts hikâye hakkında düşüncelerini paylaştı.

Le Guin’in kısa öyküsü Hernes yazarın öykü koleksiyonu Searoad’da 1991’de yayımlanmıştı. Hikâyeler, Oregon’un hayali sahil kasabası Klatsand’de yaşayan insanlar çevresinde şekilleniyor. Bu kitap Denizyolu adı, Çiğdem Erkal İpek ve Aysun Babacan’ın tercümesi ile Doğan Kitap etiketiyle dilimize de kazandırılmıştı. Habere konu olan öykünün Türkçe ismi ise Herneler.

Hain Döngüsü ve Yerdeniz kurgusal evrenlerinde geçen bilimkurgu ve fantazi türlerinde eserlerinin de bulunduğu birçok kitabı ile tanıdığımız Ursula K. Le Guin’in, ilk eseri 1959 yılında yayımlandı. Yazarın edebiyat kariyeri neredeyse altmış yıl sürdü. Bu süre zarfında yirmi roman ve yüzden fazla kısa öykünün yanı sıra çeviri, eleştiri, şiir, tiyatro, çocuk ve genç edebiyatı eserleri de miras bıraktı. Le Guin hayatının son demlerini 1959’da taşındığı Amerika’nın Kuzeybatı Pasifik bölgesinde bulunan Portland şehrinde geçirmişti.

- Reklam -

Ursula K. Le Guin İmzalı Hernes Öyküsü Yazarın Edebiyata Bakış Açısını Ortaya Koyuyor

Denizyolu’nun son hikâyesi, yazarın daha kişisel çalışmalarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Washington, Port Townsend merkezli Winter Text yayıncılık, Le Guin’in bu çarpıcı eserini tek bir kitapta bastı.

ursula k le guin

Hernes’i “olağanüstü” olarak tanımlayan Winter Text editörü Conner Bouchard-Roberts metin hakkında şu şekilde kunştu:

“Denizyolu’nu severek okudum fakat Hernes beni benden almıştı. Olay örgüsünün ustaca işlendiği bu hikâye, içeriği ve karakterleriyle bir bütün halinde.”

- Reklam -

Winter Text, Pacific Northwest’in en iyi yazarlarından saydığı Le Guin’in hikâyesini, “Yaşadığımız yerin atmosferini, doğasını ve kıyı boyunca uzayıp giden kayalıkları kelimelerle zihnimizde resmediyor. Hernes Northwestern rüzgârlarının estiği bir eser olarak karşımıza çıkıyor,” cümlesiyle tanımlıyor.

5 yıl önce Seattle’da kurulan Winter Text dünyanın her yerinden kitaplar basmaya devam ediyor. Çalışmalarını daha dar bir alanda ve kendi ilgi alanlarına yönelik yapan yayınevi, her kitap yazarlarla ve dünyayla sohbete etme mekânıdır düşüncesine sahip ve yayınladıkları kitapları insanlara her yoldan ulaştırmaya çalışıyor. Bu yeni baskının Türkçede henüz bir karşılığı yok.

Yazarın Hernes öyküsü hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Leader

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

If Only Şimdiki Aklım Olsaydı Netflix

Türkiye’de Sansüre Takılan Netflix Dizisi İspanya’da Çekilecek: “If Only”

The Walking Dead Clementine

Yeni The Walking Dead Çizgi Romanı Clementine Karakterini Geri Getiriyor