in

Ursula K. Le Guin Anısına Posta Pulu Hazırlandı

Ursula K. Le Guin için özel posta pulu hazırlandı. ABD Posta Servisi 2021 pul koleksiyonunda usta yazarı da andı.

Ursula K. Le Guin posta pulu
- Reklam -
- Reklam -

Amerika Birleşik Devletleri Posta Servisi, 2021’de ürettikleri posta pulu koleksiyonuna Ursula K. Le Guin anısına hazırlanan bir pul da kattı. Usta yazar, 2018’de aramızdan ayrılmıştı.

Posta Servisi’nin resmi sitesinden yapılan duyuruda bu yıl pulların yüzü olacak önemli isim ve konular açıklandı. Ursula K. Le Guin, “fantastik ve bilimkurguyu popülerleştirerek edebiyata yeni bir boyut katması” sebebiyle pul koleksiyonundaki yerini aldı:

“Edebi Sanatlar serisindeki 33. pul Ursula K. Le Guin’in (1929-2018) onuruna hazırlandı. Le Guin, eleştirel ve popüler takdir kazanan bilimkurgu ve fantastik türdeki kısa öykü ve romanlarıyla edebiyata yeni bir açı kazandırdı. Pulda, Le Guin’in 2006’da çekilmiş bir fotoğrafından hazırlanmış bir portresi bulunuyor. Arka planda da 1969’da çıkan romanı Karanlığın Sol Eli’nden bir sahne betimleniyor.

- Reklam -

Sahne Genly Ai adındaki Dünya elçisinin Gethen gezegeninde bir hapishaneden kaçışı betimleniyor. Genly’nin yanında suçlanmış Gethenli politikacı Estraven var. Pulu sanatçı Donato Giancola hazırladı. Pulun sanat yönetmeni Antonio Alcala. Pulun üzerindeki “üç ons” ibaresi kullanım değerini belirtiyor. Sonsuz pullar gibi, bu pul da her zaman üzerindeki değer karşılığında kullanılabilecek.”

Ursula K. Le Guin Edebi Sanatlar Pul Koleksiyonuna Katılan 33. Yazar Oldu

Edebi Sanatlar Pul Koleksiyonu

2021’de yayınlanacak pullar arasında Ursula K. Le Guin’in onuruna hazırlanan dışında ünlü beyzbol oyuncusu Yogi Berra (1925-2015), ressam Emilio Sanchez (1921-1999), NASA’nın 2010’da başlayan yeni Güneş gözlem projesinde elde edilen fotoğraflardan oluşan 10 pulluk bir koleksiyon, step dansını barındıran 5 pulluk bir koleksiyon ve yeşilbaş ördeği barındıran bir posta kartı da var.

Birleşik Devletler Posta Servisi’nin 1973’te John Steinbeck’le başlattığı Edebi Sanatlar Koleksiyonu’nun 33. pulu Ursula K. Le Guin’e ayrıldı. Posta Servisi’nin koleksiyonu açıklayan yazısı şöyle:

- Reklam -

“Bu yetenekli söz ustaları favori hikâyelerimizi ve Amerikan tarihini yaratıp bize bıraktılar.”

Steinbeck’le başlayan koleksiyonda ilerleyen yıllarda T.S. Eliot, Ernest Hemingway, Dorothy Parker, F. Scott Fitzgerald, Ayn Rand, James Baldwin, Katherine Anne Porter, Mark Twain, O. Henry ve Henry James gibi hem Amerikan hem de Dünya edebiyatının unutulmaz isimleri yer aldı.

Edebi Sanatlar Koleksiyonu’nun yeni pul için Ursula K. Le Guin adını seçmesini sizler nasıl karşıladınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: USPS

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Edge of Tomorrow 2

Edge of Tomorrow 2 Karakter Odaklı Bir Film Olacak

Ölüm Ülkesinin Fethi - Charles Williams

Inklings Üyesi Charles Williams, Spekülatif Kurgunun Öncü Eseri Ölüm Ülkesinin Fethi ile İlk Defa Türkçede