in ,

Ursula K. Le Guin’in Kült Fantastik Serisi “Yerdeniz” Dizi Oluyor!

Ursula K. Le Guin’in meşhur fantastik serisi “Yerdeniz” bir kez daha televizyona uyarlanıyor. Üstelik yapımcı koltuğunda Oscar adayı filmlerle tanınan Jennifer Fox var.

Yerdeniz
- Reklam -
- Reklam -

Ursula K. Le Guin denince akla kuşkusuz sayısız eser geliyor. Bunlardan en büyüleyici olanlarından biri ise “Yerdeniz” serisi. İşte şimdi Earthsea için yeniden heyecanlanma zamanı!

Fantazya, bilimkurgu ve distopya gibi türlerde büyük işlere imza atan Ursula K. Le Guin’in fantastik destanı, Jennifer Fox yapımcılığında televizyona uyarlanıyor.

Moonlight, Lady Bird, Good Time, American Honey, Midsommar gibi sinema filmleri ve 2019 yapımı Euphoria ile dikkatleri üzerine çeken A24 tarafından geliştirilecek dizi, Le Guin’in en bilinen çalışmaları arasında.

- Reklam -

Nightcrawler ve We Need to Talk About Kevin filmlerinin Oscar adayı yapımcısı Jennifer Fox’a emanet edilen proje bizleri oldukça heyecanlandırdı.

Yerdeniz dizi le guin

Fox konuyla ilgili şöyle konuştu:

‘Yerdeniz Benim İçin Kutsal Görev’

“Ursula Le Guin büyük bir hayran kitlesine sahip ve onun işleri dünyadaki hemen her dile çevrildi. Tolkien’den sonra alanın ikinci ismi ve ölmeden önce en büyük işini benim ellerime vermeyi kabul etti. Bu sebeple Yerdeniz benim için kutsal bir görev ve öncelik. Ayrıca Amerikan kültürünün ikonik bir parçasını yaratmak için bir şans.”
Ursula K. Le Guin’in oğlu Theo Downes ise şunları ekledi:
“Ursula uzun zamandır kendi anlayışıyla uyuşacak bir Yerdeniz uyarlaması istiyordu. Jennifer Fox ve A24’un annemin çalışmasını ekrana getireceği için kendimi şanslı hissediyorum.”
Bu uyarlama Earthsea’nin ilk defa ekranlara taşınışı değil. Seri daha önce 2004 yılında SciFi kanalı tarafından mini diziye uyarlanmış ve pek beğenilmemişti. Ardından 2006 yılında Studio Ghibli’nin Gedo Senki (Yerdeniz Öyküleri)’ne şahit olmuştuk.

Şimdiyse karşımızda yeni bir uyarlama fırsatı var.

- Reklam -

Yerdeniz

Yüzüklerin Efendisi ve Zaman Çarkı gibi fantastik serilerin dizi uyarlamalarının geldiği bir dönemde, layıkıyla yapılmış bir Earthsea dizisinin keyifle izleneceğini düşünüyoruz.

Önce bir üçleme olarak yazılan seri, daha sonrasında altı kitaplık bir seriye dönüştü. Serinin kitapları dilimize Metis Kitap tarafından kazandırıldı.

Yerdeniz Okuma Rehberi

Yerdeniz Büyücüsü
Atuan Mezarları
En Uzak Sahil
Tehanu
Öteki Rüzgar
Yerdeniz Öyküleri

Siz bu uyarlama haberi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Ursula K. Le Guin’in Oğlundan Onun Anısına

* Ursula K. Le Guin Anısına: Bu Dünyanın Odo’su

* Fullmetal Alchemist ve Yerdeniz Üzerine: Onları Bizim İçin Bu Kadar Özel Kılan Ne?

Kaynak: Polygon

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bir an sinema filmi zannettim ve heyecanlandım. :slight_smile:

  2. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Yerdeniz anime uyarlamasını hiç beğenmemiştim çünkü Yerdeniz’de aslında az olay vardı. Daha çok karakter ve diyalog ağırlıklıydı. Mesela bir Yüzüklerin Efendisi kadar olay yoktu. Veya Zaman Çarkındaki kadar. Bu yüzden animesinde farklı kitaplardaki olayları toplayıp tek filme koymuş bunu yaparken de karakter gelişimlerini yaşandığı sahneleri atmışlardı. Hatta ben aynı sıkıntıyı TWD dizisinde de görmüştüm. Çizgi roman aksiyon değil diyalog ağırlıklıydı. Hikaye zombiler hakkında değil tüm kanunlar ortadan kalkınca insanların nasıl davranacağı hakkındaydı. Dizide herhalde insanların aksiyon olmazsa izlemeyeceğini düşünüp çizgi romanında olmayan aksiyon sahneleri eklediler. Bence bu yeni Yerdeniz dizisi de aynı hatayı yapmazsa serinin hayranları çok beğenir ama o zaman da izlenmesi düşebilir. Yani ya genel izleyiciyi yada fan kitlesini memnun etmek gibi bir ikilemde kalmış gibi duruyorlar. Aslında şimdi düşündüm de Monster animesi gibi ağır tempolu ama içinde aksiyon da barındıran bir yapım olabilir çünkü Monster bazı shounen izleyicileri tarafından da seviliyordu.

  3. Avatar for subrose subrose dedi ki:

    Hayırlısı :beers: (20 defa)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix

Netflix, Tek Seferde Sezon Yayınlama Stratejisinde Değişikliğe Gidiyor

Istrancalı Abdülharis Paşa

Yazarının Kaleminden: Istrancalı Abdülharis Paşa