in

“Ursula K. Le Guin’le Konuşmalar” Çıktı

Agora Kitaplığı etiketiyle yayınlanan bu eser Le Guin’le yapılan çeşitli röportajlardan oluşuyor.

ursula k le guin konuşmalar
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgu ve fantastik edebiyatın kraliçesi Ursula Le Guin’in hayatına ve düşüncelerine ışık tutacak çok önemli bir eser raflardaki yerini aldı. Agora Kitaplığı’nın Edebiyat Kuramı serisi altında Türkçeye kazandırdığı bu kitap Le Guin’in günümüze kadar yaptığı söyleşilerden derlenmiş. Carl Freedman’ın derlediği söyleşilerde Le Guin yalnızca hayatından bahsetmiyor, Amerika’nın dış politikasından mimarlık tarihine, feminizmden bilimkurgu ve fantastik edebiyat arasındaki farklara kadar birçok konudaki fikirlerini de dile getiriyor.

Kitabın tanıtım metni şöyle:ursula_le_guin-le_konusmalar
“Yerdeniz Üçlemesi”, “Karanlığın Sol Eli” ve “Mülksüzler” gibi romanlarıyla bilim kurgu alanında tüm dünyanın takip ettiği Ursula K. Le Guin kendisiyle söyleşilerden oluşan bu kitapta, okura çocukluğunu, yazma serüvenine atılışını, bilim kurgu alanını seçişini ve romanlarını kaleme alırken neler tasarlayıp, nasıl araştırmalar yaptığını anlatıyor.
Çevirmenliğini Burcu Erdoğan’ın yaptığı Ursula K. Le Guin’le Konuşmalar’ı kitapçılardan ve sanal dükkanlardan temin edebilirsiniz. Bütün edebiyatseverlere keyifli okumalar dileriz.

- Reklam -
- Reklam -

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

silber 3 ust

Silber Serisinin Üçüncü ve Son Kitabı Pek Yakında Bizlerle!

uzay yolu ust

“Uzay Yolu Kitabı” Raflardaki Yerini Aldı