in

Okan Çil’in Yeni Romanı “Üvey” Raflardaki Yerini Alıyor

Okan Çil’in yeni romanı “Üvey” okurla buluşuyor. Yazar ve senarist Çil’in sıradaki kitabı, Oğlak Yayınları etiketini taşıyor.

Üvey - Okan Çil
- Reklam -
- Reklam -

Okan Çil imzalı Üvey raflardaki yerini almaya başladı. Yazarın yeni kitabı Oğlak Yayınları’nın Edebiyat / Roman dizisi kapsamında yayımlanıyor.

Kayıp Rıhtım’da da söyleşileriyle okurların karşısına çıkan Okan Çil, dördüncü eseriyle bir kez daha raflarda. 1986 yılında İzmir’de doğan yazar; üniversite eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarım ve Yazarlık Bölümü’nde tamamladı.

Pek çok dizi ve filmde senarist olarak görev alan Çil’in ilk öykü kitabı Onu da Sonra Anlatırım 2017 yılında Dedalus Kitap tarafından yayımlandı. Aynı yıl, ilk romanı Tezer Özlü: Bir Arayışın Peşinde (İndie Kitap) raflardaki yerini aldı. Çil, yine 2017’de Parçalar adlı öykü antolojisine Balkonda isimli çalışmasıyla katkı sundu.

- Reklam -

Yazarın üçüncü kitap çalışması ise 2019 yılında Storytel Original etiketiyle sesli roman formatında yayımlanan Ölüler ve Seyyahlar oldu. Senaryo ve incelemeler kaleme alan, çeşitli röportajlar yapan Çil aynı zamanda editör kimliğiyle de tanınıyor.

Çil’in son romanı Üvey, İzmir’in Karabağlar ilçesini kendisine mesken tutuyor; kuşakların ve dönemlerin hikâyeleri okurlara sunuyor.

Üvey – Okan Çil | Arka Kapak Tanıtımı

Üvey - Okan Çil

Hasılı, hepsi yaşadıkları semte, Karabağlar’a benzerdi; Karabağlar gibi tekinsiz, Karabağlar gibi içten pazarlıklı… Kalbine yaşama sevinci düşen birinin üç vakte kadar ölüp gitmesi de, haksızlığa uğramış her gencin bir duvardaki çifteye, bir dağlara bakıp Çakırcalı’ya özenmesi de hep bundandı.

Yalnızlığın bir sınırı var sanılıyordu.

- Reklam -

Yoktu.

Üvey, birbiri ardına akan kuşakların, girdaplarıyla sürükleyen dönemlerin, ama en çok da değişen bir yerleşimin, Karabağlar’ın öyküsü…

Geçmişinin izleri, geleceğin beklentileri arasında bir şimdinin aranışı… Karabağlar, zaman ve insanlarla birlikte değişip dönüşürken, konuk olduğumuz öykülerinin bizim yaşamımızı da kuşattığına tanık olacağız.

Üvey, Okan Çil’in Oğlak Yayınları’ndaki ilk kitabı…

Toplamda 256 sayfadan oluşan eserin kapak tasarımını Deniz Çorbacıoğlu üstleniyor. Roman, Kasım 2022 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Okan Çil’in son kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilir, en güncel edebiyat haberleri için bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

William Shakespeare Portresi Tek

William Shakespeare’in Yaşarken Yapılmış Tek Portresi Satışa Çıkarıldı

39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı - TÜYAP

2 Yıllık Aranın Ardından “Tüyap Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı” Kapılarını Açmaya Hazırlanıyor