in ,

Uygarlığın Ayak İzleri’nde Dördüncü Adım: “Batı Resim Sanatında Mitoloji”

Uygarlığın Ayak İzleri’nin yeni cildi olan “Batı Resim Sanatında Mitoloji” raflardaki yerini aldı. Celil Sadık, sanatseverlerin önemli sorularına yanıt vermeye devam ediyor.

Uygarlığın Ayak İzleri: Batı Resim Sanatında Mitoloji - Celil Sadık
- Reklam -
- Reklam -

Uygarlığın Ayak İzleri: Batı Resim Sanatında Mitoloji, Epsilon Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. Celil Sadık, sanatseverle farklı konularla hitap etmeye devam ediyor.

Daha önce Rönesans’tan Barok Dönem’e Sanat Dehaları (2019), Krallar ve Tanrılar (2020) ve Batı Resminde Aşk ve Bazı Küçük Felaketler (2021) kitapları ile okurlarla buluşan Celil Sadık, şimdi yeni Uygarlığın Ayak İzleri eserinde farklı bir sorunun yanıtını arıyor: “Mitolojik resimler nasıl okunur?”

Pamukkale Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi bölümü mezunu olan Sadık, özellikle Twitter’daki Sanat Tarihi sayfası ile dikkatleri üzerine çekiyor. Çeşitli seminerler veren ve Bizans, Batı sanatı ve modern sanatlar üzerine uzmanlaşan yazar, Uygarlığın Ayak İzleri’nin dördüncü adımında mitolojinin farklı dönemlerde ne amaçlarla kullanıldığını ve daha fazlasını anlatıyor.

- Reklam -

Uygarlığın Ayak İzleri: Batı Resim Sanatında Mitoloji – Celil Sadık | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Uygarlığın Ayak İzleri: Batı Resim Sanatında Mitoloji - Celil Sadık

Bu kitapta sanatseverlerin en önemli sorularından birine yanıt arıyoruz: “Mitolojik resimler nasıl okunur?”

- Reklam -

Resimlerin dilini öğrenebilmek için vâkıf olmamız gereken konulardan ilki, hiç şüphe yok ki mitolojidir. Bu kitapta mitolojinin farklı dönemlerde ne amaçlarla kullanıldığını görecek, ilhamını mitolojik anlatılardan alan resimleri tanıyıp okumayı kolaylaştıracak bir yol izleyeceğiz. Birden fazla eserde, oldukça farklı yorumlanmış mitolojik karakterleri ve hikâyelerini nasıl tanıyabileceğimizi öğreneceğiz. Bunu yaparken eserlerin ait oldukları dönemlere değinecek, özelliklerinden söz edecek, akımların ünlü sanatçıları hakkında önemli bilgiler edinecek ve birbirleriyle benzerliklerini/farklılıklarını inceleyeceğiz. Dinin görsel bir dile dönüşerek halka neler anlatabileceğini görmenin yanı sıra Hıristiyanların, Antik Pagan inanışlarını kendi dinlerine, resimlerine ve günlük yaşamlarına nasıl adapte ettiklerine tanıklık edeceğiz. Katolik Kilisesi’nin veya Floransalı zengin ailelerin mitolojiyi ne kadar etkili bir resim dili olarak kullandığını görecek, hatta mitolojik hikâyeler üzerinden Hıristiyanlık öğretilerini tanıyacağız.

Bu kitapta göreceğiniz her resim basit bir tabirle “tarihe açılan bir pencere” değil, o tarihe gidebilmenizi sağlayan birer kapı olacak. Tüm okurlar için keyifli bir yolculuk olmasını dilerim…
Celil Sadık

Yayına hazırlığını önceki ciltlerde olduğu gibi Şebnem Soral Tamer’in üstlendiği eserin son okumasını ise Nur Çakır yapıyor. Toplamda 354 sayfadan oluşan Uygarlığın Ayak İzleri – Batı Resim Sanatında Mitoloji, Nisan 2022 itibarıyla raflardaki ve çevrim içi kitap satış sitelerindeki yerini almaya başladı.

Celil Sadık’ın kaleminden çıkan Uygarlığın Ayak İzleri serisinin önceki kitaplarına göz atma fırsatınız oldu mu? Resim sanatı ve mitoloji ile ilgili misiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ilydious ilydious dedi ki:

    Keşke alabilsek bir de (en azından ben alabilsem). :slight_smile:

  2. Avatar for Sahafkolik Sahafkolik dedi ki:

    Kitapta Pre-Raphaelite Brotherhood ressamları var mı merak ediyorum. Edinen varsa bilgi alabilir miyiz?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Misha Collins Biseksüel Supernatural

Supernatural’ın Castiel’i Misha Collins Biseksüel Olduğunu Açıkladı

zoomtown pandemi koronavirüs

Pandeminin Yeni Yan Etkisi: Uzaktan Çalışanların Taşındığı Küçük Kasabalar Artık “Zoomtown” Olarak Adlandırılıyor