in ,

Uygarlığın Ayak İzleri, “Krallar ve Tanrılar” Kitabı ile Takip Ediliyor

Celil Sadık, Uygarlığın Ayak İzleri serisinin ikinci cildinde “Krallar ve Tanrılar” ile okurun karşısına çıkıyor.

Uygarlığın Ayak İzleri: Krallar ve Tanrılar - Celil Sadık
- Reklam -
- Reklam -

Celil Sadık yeni kitabı Uygarlığın Ayak İzleri – Krallar ve Tanrılar ile tekrar karşımıza çıkıyor. Eser, Epsilon Yayınevi etiketiyle okurla buluşuyor.

Daha önce Uygarlığın Ayak İzleri: Rönesans’tan Barok Dönem’e Sanat Dehaları (2019) kitabı ile bizlerle olan Sadık, şimdi yeni çalışması ile okuru selamlıyor. Özellikle Twitter’daki Sanat Tarihi sayfası ile dikkatleri üzerine çeken Sadık; Krallar ve Tanrılar kitabı ile tekrar raflarda.

1991 Ankara doğumlu Celil Sadık, Pamukkale Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü mezunu. Bizans Dönemi Ankara’sı ve Roma Hamamındaki Bizans Eserleri adlı çalışmaları ile öne çıkan Sadık’ın uzmanlık alanı ise Bizans, Batı sanatı ve modern sanatlar.

- Reklam -

Yüksek lisans tezi için Ankara’da altmıştan fazla köy gezerek Bizans Dönemi yerleşkelerini araştıran Sadık, çeşitli sanat galerilerinde verdiği seminerlerle de biliniyor.

Celil Sadık’ın Uygarlığın Ayak İzleri serisi şimdi ikinci kitabı Krallar ve Tanrılar ile devam ediyor. Antik Mısır ile başlayan yeni kitabı, Antik Yunan ve Ayasofya bölümleri ile devam ediyor. Kitaptaki anlatım renkli fotoğraflar ve illüstrasyonlarla destekleniyor.

Uygarlığın Ayak İzleri: Krallar ve Tanrılar – Celil Sadık | Arka Kapak Tanıtımı

Uygarlığın Ayak İzleri: Krallar ve Tanrılar - Celil Sadık

- Reklam -

Dünyada sayısız medeniyet önce tüm ihtişamıyla varlık buldu, sonra da yok oldu. Hepsi tarih yazdı, fetihleri ve zaferleriyle övündüler. Ne var ki edindikleri tüm başarımlar birer birer o günkü anlamını yitirdi, takvimden eksilen her yaprak unutuluşun buruk anısına dönüştü… Tabii zamanı dize getirip insanoğlunu gizemleri, mitleri ya da anıtsal yapılarıyla hâlâ büyüleyenler dışında!

Celil Sadık, Uygarlığın Ayak İzleri serisinin ikinci kitabında, kum saatinin akışını dondurarak tarihi birkaç bin yıl geriye sarıyor; sanat dallarının konu etmekten asla vazgeçmediği, mitler ve masallardan yapılma bir labirenti adımlıyor. İlk kitabından aşina olduğumuz romansı diliyle Mısır’ın altın kumları arasına gizlenen ölümsüz krallardan, Antik Yunan tanrılarının şaşırtıcı öykülerinden ve asırlardır ayakta duran bir kilisenin gizeminden söz ederken uygarlık tarihinin en görkemli yapıtlarını da gözler önüne seriyor.

Toplamda 240 sayfadan oluşan Krallar ve Tanrılar kitabının editörlüğü Şebnem Soral Tamer’e ait.

Peki siz sanat tarihi hakkındaki çalışmaları takip ediyor musunuz? Krallar ve Tanrılar’a göz atma fırsatınız oldu mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Adada Film Festivali

Issız Adada Tek Başına 60 Film İzleyecek: İsveçli Hemşire Rüya Gibi Bir Yarışma Kazandı

Zayıf Beyaz Dük'ün Dönüşü - Neil Gaiman | Çeviri Öykü

Zayıf Beyaz Dük’ün Dönüşü – Neil Gaiman | Çeviri Öykü