in ,

Uyuyan Peri – Ilaria Tuti | Haftanın Kitabı #219

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta, Ilaria Tuti imzalı “Uyuyan Peri” var. Eser, gizemlerle dolu bir vadi, kanlı bir tablo ve tüyler ürpertici bir soruşturma vadediyor.

Uyuyan Peri - Ilaria Tuti | Haftanın Kitabı #219
- Reklam -
- Reklam -

Uyuyan Peri | Künye

Yazar: Ilaria Tuti
Çeviri: Ezay Havlioğlu Akyıldız
Yayınevi: Portakal Kitap
Orijinal Adı: Ninfa dormiente
Kapak Tasarım: Barış Şehri
Sayfa sayısı: 424
Çıkış Tarihi: Eylül 2021


Uyuyan Peri – Ilaria Tuti | Arka Kapak Tanıtımı

“Peri’nin uykusu belki de ölümün uykusuydu.”

- Reklam -

Cehennem Çiçekleri’nin devam kitabı Uyuyan Peri’de Başkomiser Teresa Battaglia, tüyler ürpertici bir soruşturmanın peşinde okuru nefes kesen bir yolculuğa davet ediyor.

Altmışlarının ortasında ve Alzheimer’ın ilk evresinde olan Başkomiser Teresa, yıllardır çözümlenememiş bir cinayet yeniden gündeme gelince soruşturmayı aydınlatmak için görevine döner. İkinci Dünya Savaşı’nın sonlarına ait “Uyuyan Peri” tablosuna yapılan DNA analizinde, tabloda kullanılan kırmızı rengin insan kalbinden doku içerdiği ortaya çıkmıştır. Ressamı hâlâ hayattadır ancak inzivaya çekilmiş, etrafındakilerle iletişimi kesmiştir. Teresa kanıtları takip ederken kendini İtalya’nın el değmemiş bölgelerinden birinde, Slovenya sınırındaki Resia Vadisi’nde bulur. Bir yandan gizemli katilin kim olduğunu bulmaya çalışırken diğer yandan bölgenin trajik tarihini aydınlatarak okuru unutamayacağı bir maceraya sürükler.

Ilaria Tuti anneliği, aidiyeti, kişisel ve kolektif belleği masaya yatırdığı Uyuyan Peri’de partizanlardan tanrıça kültlerine, sırlarla dolu Resia Vadisi’nden çarpık bir aile hikâyesine kadar her sayfada katman katman açılan sürükleyici olay örgüsüyle okura elinden bırakamayacağı bir roman vadediyor.

“Ürpertici ve düşündürücü…” –The Guardian

- Reklam -

“Gösterişli buluşlara ve doğaüstü dokunuşlara meraklı okurlar için soluk soluğa bir hikâye.” –Kirkus Reviews

Ilaria Tuti Kimdir?

İtalya’nın Udine şehrinde yaşıyor. İktisat bölümünden mezun. Resim yapmayı çok seviyor. Küçük ve bağımsız bir yayınevi için çizimler yapıyor. Yazdığı “The Pagan Child” adlı kısa öyküsü 2014 yılında edebiyat ödülü kazandı. Cehennem Çiçekleri yazarın ilk eseri olmasına rağmen ilk haftada 3 baskı yapmış, 70.000’den fazla satmış ve uzun süre çok satanlar listelerinde kalmıştır. Kısa sürede kitabın TV hakları da satılmıştır. İtalyanca aslında çevrilen ilk romanı 14 dilde yayınlanmıştır. The Times tarafından ayın polisiye kitabı seçilmiştir. Yazarın oluşturduğu Teresa Battaglia karakteri bu serinin devam kitaplarında karşımıza çıkmaya devam edecektir.


Kitap hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kral Olacak Adam - Rudyard Kipling

Mowgli Karakterinin Yaratıcısı Nobel Ödüllü Yazar Rudyard Kipling’den Tuhaf Öyküler: “Kral Olacak Adam”

Daniel Auster aşırı doz uyuşturucu

Paul Auster’ın Oğlu Aşırı Doz Nedeniyle Yaşamını Kaybetti: Kızının Ölümüyle Suçlanıyordu