in

Orhan Pamuk’un Binlerce Sayfalık Notlarından Derlenen “Uzak Dağlar ve Hatıralar” Kitabı Okurla Buluşuyor

Orhan Pamuk yeni kitabı ile okurun karşısına çıkıyor. “Uzak Dağlar ve Hatıralar” adlı eser, yazarın günlüklerinden seçilmiş parçaları bir araya getiriyor.

Uzak Dağlar ve Hatıralar - Orhan Pamuk
- Reklam -
- Reklam -

Orhan Pamuk yeni kitabı Uzak Dağlar ve Hatıralar ile raflardaki yerini almak için gün sayıyor. Eser, Yapı Kredi Yayınları etiketini taşıyor.

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Orhan Pamuk, 2022’nin sonbaharını yeni bir kitapla karşılıyor. Uzak Dağlar ve Hatıralar adını taşıyan eser, yazarın güncelerinden kesitlere ve bu notlara eşlik eden çizimlere yer veriyor.

1952 yılında İstanbul’da doğan Pamuk; Cevdet Bey ve Oğulları, Kara Kitap, Yeni Hayat, Benim Adım Kırmızı, Kar ve Beyaz Kale gibi eserlerle adını dünya çapında milyonlarca okura duyurmayı başarmıştı.

- Reklam -

Yazar, son olarak Veba Geceleri adlı romanı ile okurla buluşmuş; sıradaki romanının adını ise Kâğıt Oynayanlar olarak açıklamıştı.

Uzak Dağlar ve Hatıralar – Orhan Pamuk | Arka Kapak Tanıtımı

Uzak Dağlar ve Hatıralar - Orhan Pamuk

Orhan Pamuk’un resimli ve özel hatıra defterlerinden seçmeler…

Orhan Pamuk, on dört yıldır her gün küçük not defterlerine notlar alıyor ve resimler yapıyor. Pamuk sayfalarda günlük hayatını, güncel gelişmeleri, duygularını, yazmakta olduğu romanların sorunlarını anlatıyor ve tartışıyor. Bazan roman kahramanlarıyla konuşuyor, bazan bir rüyasını ya da bir yolculuğu anlatıyor, bazan da manzara resmi ya da mutluluk hakkında fikir yürütüyor. Pamuk bir sayfadaki bir resme ya da yazıya üzerinden aylar hatta yıllar geçtikten sonra yeni renkler ve kelimeler de ekliyor. Böylece defter sayfaları yazılarla renklerin ve şekillerin iç içe geçtiği ve yeni mânâların araştırıldığı yoğun, zengin ve benzersiz resimli sayfalara dönüşüyor. Pamuk defterindeki binlerce sayfadan Uzak Dağlar ve Hatıralar adını verdiği bu seçkiyi düzenlerken, özel bir hatırası olan bir rüya üzerinden hayatını bütün açıklığıyla hem kelime hem de resim olarak ortaya koyuyor.

- Reklam -

Bu kitap Pamuk’un okurlarınca bilinmeyen-günce tutan ressam yanını, günlük hayatını, şaşırtıcı hayallerini ve deneyimlerini okura ulaştıracak ve dünyaca ünlü yazarı bir insan olarak tanımamıza ışık tutacak.

“Orhan Pamuk’un çılgınlığında deha var.” – Umberto Eco

Toplamda 400 sayfadan oluşan eser 23 Eylül 2022 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alacak.

Orhan Pamuk kitapları ve yazarın okurla buluşmaya hazırlanan son eseri Uzak Dağlar ve Hatıralar hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Boneca Boneca dedi ki:

    Kitaba dair gördüğüm tüm yorumlar fiyatıyla ilgiliydi. Sanırım belli başlı yazarların yeni kitabı çıktıkça kitap alışverişi yapan okurlar zamlarla yeni yüzleşiyor.

    Arkadaşlar bir süre sonra mecburen alışıyorsunuz. Yavaş yavaş yükseltin çıtayı. Önce 70-80 lira verin bir kitaba, sonra 100 liralık bir kitap alın. Birden şu şekilde yüklenmeyin bünyeye…
    image

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

mars organik yasam kalintilari

Mars’tan Heyecan Verici Keşif: Kızıl Gezegen’de Organik Molekül Kalıntıları Bulundu

Orlando Bloom, Gran Turismo filmi

Orlando Bloom “Gran Turismo” Filminde David Harbour ile Başrolü Paylaşacak