in

Vakıf Serisi’nin Yeni Kitabı “Vakıf ve İmparatorluk” 9 Şubat’ta Raflarda!

Seriyi okurlarıyla yeniden buluşturma sözü veren İthaki Yayınları, arayı açmadan ikinci kitabı da satışa sunuyor.

vakif ve imparatorluk ust
- Reklam -
- Reklam -

Birçoğumuza bilimkurgu edebiyatı tanıtan veya sevdiren yazar ve biyokimyager Isaac Asimov, fantazya türünde eserler de kaleme almış olsa, Robert A. Heinlein ve Arthur C. Clarke ile birlikte bilimkurgu türünün öncülerinden biri olarak anılmaya devam ediyor. Popüler bilim kitapları ve henüz Türkçeleştirilmemiş şiirler de kaleme alan Yahudi asıllı Amerikalı yazar Asimov, robot öykülerinin yanında kurgu edebiyatın kilometre taşlarından biri olan Vakıf Serisi’ni de külliyatımıza kazandıran dahi isimdir.

Daha önce Kabalcı Yayınları ve yine İthaki Yayınları tarafından dilimize kazandırılmış olan seri, İthaki Yayınları bünyesinde ve yeni kapaklarıyla okuma sırasına göre tekrar dilimize kazandırılıyor. Okurları raflarda bekleyecek olan sıradaki Vakıf kitabı ise şimdilerde ön siparişte olan Vakıf ve İmparatorluk.

Daha önce radyo oyunu olarak da hayranlarıyla buluşan serinin ikinci kitabının tanıtım bülteni aşağıdaki gibi:

- Reklam -

Vakıf ve İmparatorluk | Arka Kapak

“Hugo Tüm Zamanların En İyi Serisi Ödülü

- Reklam -

vakif ve imparatorluk1941 yılında genç bir bilim insanı ve yazar olarak Isaac Asimov, Edward Gibbon’ın yazdığı Roma İmparatorluğu’nun Gerileyiş ve Çöküş Tarihi’nden etkilenerek çağının çok ötesinde bir destan yazdı: Galaktik İmparatorluk’un çöküşü ve feodalizmin dönüşü, İkinci Galaktik İmparatorluk dönemindeki güvenli ortamdan geçmişe bakan bir bakış açısıyla anlatıldı. İşte bu süreç sonucunda “Tarih tahmin edilebilir mi?”, “Toplum nasıl yönetilmeli?” ya da “İmparatorluklar neden yükselir ve çöker?” gibi soruları sormaktan çekinmeyen destansı Vakıf Serisi ortaya çıktı.

Vakıf, çökmekte olan İmparatorluk’a rakip olacak kadar gelişmişti. Üstün teknolojisi ve diğer gezegenlerin sahip olmadığı enerji kaynaklarına ulaşabilmesi sayesinde Galaksi’nin dört bir yanından destek görüyordu, kısacası her şey Seldon’ın Planı’na göre ilerliyordu. Ancak öngörüsünü geniş kitleler üzerinden yapan bu plan, giderek daha da güçlenen bir kişiyi hesaba katmamıştı: duyguları ve düşünceleri kontrol etme gücü olan Katır’ı. Katır’ın, Galaksi’yi ele geçirmesini engelleyen tek şey ise yeri gizli tutulan ve insanların bu sırrı korumak adına ölmeyi göze aldığı, gizemli İkinci Vakıf’tı”
Sahip olduğu Hugo Tüm Zamanların En İyi Serisi Ödülü’nü Yüzüklerin Efendisi Serisi’nin elinden alan seriye kaldığınız yerden devam etmek için Vakıf ve İmparatorluk’u 9 Şubat’ta tüm kitapçılarda bulabilirsiniz! Umarız üçüncü kitap da aynı hızla okurların hasretini giderir.

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

12 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for yavanna yavanna dedi ki:

    Zamanında fuar fuar gezip nasıl uygun fiyata tamamlarım diye uğraşıyordum, şimdi henüz bitiremeden 2.si geliyor. Yok bu mutluluğun tarifi :blush:

  2. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    Dikkat spoiler veriyorum hehe:

    Spoiler

    Ah canım Magnifico ne de güzel çıkmışsın elinde vizisonorunla. Bu arada Magnifico Giganticus adıyla sanıyla Katır’dır hehehehehehehe

  3. Avatar for bluesedai bluesedai dedi ki:

    Buğulamak için biraz geç kaldınız :smiley: Neyse Davram Reise saygımız büyük :muscle:t4::muscle:t4::muscle:t4:

  4. Avatar for Firtinakiran Firtinakiran dedi ki:

    Buğulayan kendisi değildi zaten :slight_smile: Geçerken uğrayan bir yolcuydu. Ama başında dikkat spoiler veriyorum da demiş, hakkını yemeyelim.

    Vakıf diliyorum bu hızla gitmeye devam eder. Yeni kapaklar şahane. Gerçi Vakıf olsun, kapaksız olsun. Yeter ki olsun.

    Asimov’a dilimizde tekrar kavuşmak için o kadar çok bekledik ki, bu hız başımızı döndürebilir :blush:

    @irbis ellerinize sağlık!

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

7 cevap daha var.

sonsuzlugun sonu ust

Sonsuzluğun Sonu: Kaderin Ağları Yırtılabilir mi?

vampirin opucugu ust

“Vampirin Öpücüğü, Aşığın Kanı” Tekrar Raflarda