in

Ahmet Güneş’in Politik Hiciv Romanı “ViskiRing” Yayımlandı

Şair ve yazar Ahmet Güneş, adalet ve bürokrasinin trajikomik taraflarını hicvettiği ilk romanı ViskiRing ile okurun karşısına çıkıyor.

ViskiRing - Ahmet Güneş
- Reklam -
- Reklam -

Ahmet Güneş ilk romanı ViskiRing ile okurun karşısına çıkıyor. Eser, Holden Kitap etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

1988 Mardin doğumlu Ahmet Güneş, bir dönem muhabirlik yaptı. Şiirleri Varlık, Bireylikler ve Hayal’de yayımlandı. Daha önce Göğe Kuşak Lazım, Devrimci Selam ve Saygılarımla, Cinnetzede, Panik Seyir, Her Hayat ve Kendime Bir Yer kitapları yayımlanan yazar, ViskiRing ile ilk defa bir roman kaleme aldı. Yazar bugüne dek şiir kitapları ve kurgu dışı metinleriyle gündeme gelmişti.

Adalet ve bürokrasi kavramlarının trajikomik taraflarını hicveden roman, politik mülteci Zekai Ahmet Güngör adlı karakterin hikâyesini konu alıyor.

- Reklam -

ViskiRing – Ahmet Güneş | Arka Kapak Tanıtımı

ViskiRing - Ahmet Güneş

“Dünyanın tüm üniformalıları, soyunun!”

ViskiRing, daha çok şiirleri ve araştırma yazılarıyla tanıdığımız Ahmet Güneş’in yedinci kitabı, ilk romanı.

- Reklam -

Politik mülteci olarak Erbil’de yaşayan Zekai Ahmet Güngör, hakkındaki suçlamaların düştüğünü haber aldıktan sonra ülkesine dönmeye karar verir. Özgür bir hayat düşlemektedir. Birkaç eşya ve iki şişe viski ile yola çıkar ancak sınırda hakkında yakalama kararı olduğunu öğrenir. Tutuklanır. Kendisine uygun bir cezaevi bulunana kadar çeşitli cezaevlerini ring araçlarıyla gezmeye başlar. Viski şişesini de gittiği her yere götürür.

ViskiRing, bürokrasiyi ve adaleti trajikomik yanlarıyla ele alan bir hiciv roman.

Toplamda 144 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Okan Çil üstleniyor. Kapak illüstrasyonu İlinay Özdem, sanat yönetimi ise Barış Şehri imzalarını taşıyor. Baran Güzel’in yayın yönetmeni olduğu Holden Kitap tarafından yayımlanan eserin sayfa tasarımı Deniz Tugay’a ait. ViskiRing 15 Şubat 2022 tarihinden itibaren raflardaki yerini almaya başladı.

Ahmet Güneş’in ilk romanı ViskiRing hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kung Fu Panda The Dragon Knight dizisi

Yeni Kung Fu Panda Macerası “The Dragon Knight” Geliyor

yeni prince of persia oyunu

Ori Serisinden İlham Alan Yeni Bir Prince of Persia Oyunu Geliyor