in ,

George RR Martin Yeni Kitabını Duyurdu: Hayır, Buz ve Ateşin Şarkısı’nın Devamı Değil

George RR Martin yeni kitabını duyurdu. Merakla beklenen Buz ve Ateşin Şarkısı #6 değil, Voyaging adlı bir grafik roman geliyor.

George RR Martin Yeni Romanı
- Reklam -
- Reklam -

George RR Martin yeni kitabını duyurdu. Sabrını yitirmeye başlayan hayranlardan sık sık tepki mesajları alan Martin, yine Buz ve Ateşin Şarkısı’nın 6. kitabı yerine başka bir eserle karşımızda. Voyaging adlı grafik romanın çıkış tarihi de belli oldu.

Game of Thrones dizisiyle dünya çapında hatırı sayılır bir hayran kitlesi yakalayan Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin yazarı George RR Martin, anlaşılan bir süre daha hayranlarını bekleteceğe benziyor. Toplamda 8 sezon süren ve final sezonu da 2019 yılında HBO’da yayınlanan Taht Oyunları dizisi, özellikle bitişi ile hayranlardan tepkiler almıştı. Beğenilmeyen bir sezon finali sonrası serinin yazarı kitapta farklı bir son ile geleceğini ve hayranları mutlu edeceğini belirtmişti. Ancak ne yazık ki beşinci kitaptan bu yana 10 yıl geçmesine rağmen ortada hâlâ altıncı kitap için bir çıkış tarihi duyurusu yok.

Son olarak geçen şubat ayında gelen bir güncelleme ile Martin’in 2020 yılı içerisinde oldukça iyi çalıştığını ve The Winds of Winter’da ciddi ilerleme kaydetmeyi başardığını öğrendik. Ondan önce de Koronavirüs nedeniyle Santa Fe’deki dağ evine döndüğünü, burada kitabı yazmaya devam ettiğini duyuran yazarın nihayet hayranları mutlu edecek bir haberle geleceği tahmin ediliyordu. Fakat beklenen duyuru yine gelmedi. Yazar, kaleme aldığı başka bir serisinin devam kitabı üzerinde çalışıyor.

- Reklam -

George RR Martin Buz ve Ateşin Şarkısı 6. Kitap Yerine Voyaging Üzerinde Çalışıyor

Voyaging George RR Martin

Voyaging adını taşıyacak olan yeni kitap, 1977 tarihli Dying of the Light romanıyla başlayan Martin’in Thousand Worlds (Bin Dünya) serisinin bir parçası olacak.

Blogunda yeni çizgi roman hakkında yazan George RR Martin şunları söyledi:

“Bin Dünya hikâyeleri yüzyıllara ve ışık yıllarına yayıldı. Kendi kahramanları, kötüleri, efsaneleri ve renkli karakterleri vardı… Hiçbiri, Tuf Voyaging’de bir araya getirdiğim uzun bir maceranın kahramanı olan tüccar (ve ekolojik mühendis) Haviland Tuf’tan daha renkli değildi.

- Reklam -

“Bu nedenle her zaman daha fazla Tuf hikâesi yazmak istiyordum.”

Pek tabii gelen bu duyuru ile birlikte hayranlardan olumsuz tepkilere yol açtı. Yazarın uzun zamandır beklenen Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin altıncı romanı olan The Winds of Winter’ı henüz tamamlamamışken yeni bir projeye daha odaklanması, üstelik bunu söz verdiği halde yapması hoş karşılanmadı. Hayranlardan biri, “Game of Thrones yaratıcısı George RR Martin, kimsenin sormadığı veya istemediği yeni kitap için çalışıyor,” dedi.

George RR Martin’in söz verdiği halde ısrarla farklı projeler üzerinde çalışması konusunda sizler neler hissediyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Chikyujin Chikyujin dedi ki:

    Kitabı unuttuk.
    O da unutmuş anlaşılan :grinning_face_with_smiling_eyes:

    Fanların hesap sormasına sinirlenip yazmakan soğuduğundan bahsetmişti bir ara.

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Bu lanet adam artık ölsün yada biri öldürsün.Çıkıp romanın çıkmayacağını söylemiyor.Üstelik milyonları bekleterek öldürüyor.

  3. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Bak bir kitap kalmış kokuşmuş bunak herif serinin bitmesine.İnsanlığa garezin mi var?Söyle de bilelim yani.

  4. Avatar for Chikyujin Chikyujin dedi ki:

    2 kitap çıkması planlanmıştı: The Winds of Winter ve A Dream of Spring, belki değişir.

  5. Avatar for nilherself nilherself dedi ki:

    Durduk yere küfür yedi amca akşam akşam, iyi mi oldu… Bence oldu, rahatladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Siyaset ve Roman - Mehmet Samsakçı

Halide Edip’ten Tarık Buğra’ya, Türkiye’de “Siyaset ve Roman” Bağlantıları Araştırma Konusu Oldu

Vampirle Görüşme Dizisi: Lestat

Yeni Vampirle Görüşme Dizisinde Lestat’ı Canlandıracak İsim Belli Oldu