in ,

“Watership Tepesi” BBC ve Netflix Ortaklığında Yeniden Uyarlanıyor

Richard Adams’ın kült eseri Watership Tepesi bu defa da BBC ve Netflix ortaklığında bir uyarlamayla karşımıza gelmeye hazırlanıyor. Yapımdan ilk görseller yayınlandı bile!

Watership Tepesi / Watership Down
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz senelerde yaşamını yitiren İngiliz yazar Richard Adams’ın 1972 tarihli başyapıtı Watership Tepesi’ni konu alan ikinci bir animasyon film yakında bizlerle buluşacak. Yayınlandığı günden bu yana dünya çapında üne kavuşan ve onlarca farklı dile çevrilen romanın, Lost dizisi ve Stephen King’in meşhur Kara Kule serisi gibi başka kült eserlere esin kaynağı olduğu biliniyor.

Hikâye, Fiver isimli medyum görüşlere sahip bir tavşanın, kolonisini yaklaşan tehlikelere karşı uyarmasıyla gelişen olayları anlatıyor. İlk olarak 1978 yılında BBC tarafından perdeye uyarlanan eser, 1999’da da çizgi dizi olarak seyirciyle buluşmuştu.

watership down5

- Reklam -

Nerdist‘in haberine göre Ben Kingsley, James McAvoy, Nicholas Hault ve John Boyega gibi yıldız isimlerin yapımda yer alacakları daha önceden duyurulmuştu. McAvoy kolonilerini terk eden tavşanların lideri Hazel’ı, Hault medyum görüşlü Fiver’ı, Boyega korucu tavşan Bigwig’i, Kingsley ise kötü karakter General Woundwort’u seslendirecek. Yeni yapımda hikâyenin aslına göre kimi değişiklikler de mevcut. Asıl hikâyede erkek bir tavşan olan Strawberry, bu yapımda Olivia Colman’ın seslendireceği dişi bir tavşan olarak karşımıza çıkacak.

BBC’nin yeni açıklamalarına göre ise kadroya harika isimler katılmaya devam ediyor. Doctor Who’dan tanıdığımız Peter Capaldi, tavşanların dostu konumundaki Keehar isimli martıyı seslendirecek. Get Out filmiyle Oscar adaylığı bulunan Daniel Kaluuya ve Rosamund Pike gibi isimler de yeni açıklanan oyuncular arasında.

watership down4

- Reklam -

Projeyi, 300: Bir İmparatorluğun Yükselişi filminin yönetmeni Noam Murro yönetecek. Bunun anlamı, 1978 tarihli uyarlamadan daha karanlık bir atmosfer ve daha fazla kan görebileceğimiz olabilir. Watership Tepesi konusu itibarıyla da, Disney filmlerinden çok Yunan tragedyalarını andırıyor. Dolayısıyla bunu iyi alınmış bir karar olarak değerlendirebiliriz. Filmden yayınlanan görüntülere baktığımızda ise, çizimlerin aslına sadık kaldığını söylemek mümkün.

Müziğin Grammy ödüllü İngiliz sanatçı Sam Smith’e emanet olduğu yapımın henüz kesinleşmiş bir yayın tarihi bulunmuyor. Ancak filmin Noel zamanı gösterime gireceği açıklanan bilgiler arasında. BBC One kanalından iki bölüm halinde yayınlanacak animasyon, eş zamanlı olarak Netflix üzerinden de izlenebilecek.

watership down3

Oyuncu kadrosuyla ve görüntüleriyle beklentilerin gittikçe yükseldiği yeni Watership Tepesi uyarlaması, umuyoruz ki sevenlerini hayal kırıklığına uğratmaz. Büyük yazar Richard Adams’a da bu başyapıtı için tekrar teşekkür ediyoruz. Kitap zamanında Arkabahçe Yayıncılık tarafından dilimize kazandırılmıştı. Ancak baskısı uzun süredir bulunamıyor.

Ensar Çırak

İzmir'de doğdu. İlkokulda dramayla uğraştı, futbol oynadı. Sonra basketbola sardı ve daha çok sevdiğini anladı. Küçüklüğünden beri oyunlara hasta. Fantastik edebiyat sever. Ortaokulda arkadaşıyla başarısız bir bilim kurgu denemesi oldu. Zamanında bir sürü balığı vardı ama şimdi hiçbiri yok. Şu sıralar İstanbul'da, üniversiteyle uğraşıyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mustafaizmirli Mustafaizmirli dedi ki:

    Kara Sahaf Borsası’nın eline düşen ve okumak isteyip de okuyamadığım eserlerden biri oluyor kendisi… “Biri Bu Kitabı Tekrar Çıkartsın Artık,” diye de isyan ettiğim çevrem tarafından görülmüş ve duyulmuştur. :tired_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yeni tabular inceleme

Yeni Tabular: Geleceğe Dair Kapsamlı Bir Uyarı

Çölün Öbür Tarafı - Tayfun Pirselimoğlu

Tayfun Pirselimoğlu’nun Yeni Kitabı Geliyor: “Çölün Öbür Tarafı”