in

“Yakma Zevki” Bilimkurgu Klasikleri’nde

Ray Bradbury’nin kısa öykülerinden oluşan “Yakma Zevki,” Bilimkurgu Klasikleri’ne katıldı.

yakma zevki ust
- Reklam -
- Reklam -

Daha önce Ray Bradbury‘nin Resimli Adam ve Fahrenheit 451 eserlerini Bilimkurgu Klasikleri serisi kapsamında, yeni kapaklarla bizlerle tekrar buluşturan İthaki Yayınları, şimdi de ünlü yazarın öykülerinden oluşan ve içinde Fahrenheit 451’in ilk taslaklarını da içeren Yakma Zevki‘ni de bu seriye dâhil ediyor.

Yakma Zevki, ilk kez 2012’de, yine İthaki aracılığıyla basılmıştı. Şimdi ise Bilimkurgu Klasikleri kapsamında, yeni bir kapak ve gözden geçirilmiş çeviriyle yeniden basılacak.

Bu güzel eserin tanıtım metni ise şöyle:
Amerikan Ulusal Kitap Ödülü

- Reklam -

Pulitzer Onur Ödülü

yakma zevki“KİTAPLAR GİBİ İNSANLARI DA YAKMAYACAĞIM NE MALUM?”

Ray Bradbury sadece bilimkurgunun değil fantastik edebiyatın ve korkunun da yirminci yüzyıldaki ustalarından biri. Bilimkurgunun “iyi edebiyat” da olabileceğini kanıtlayan belki de ilk yazar. Bradbury’nin ölümünden sadece iki sene önce derlenen ve klasik eseri Fahrenheit 451’in geçtiği yolları haritalandıran Yakma Zevki ise bir yazarın edebi süreci içinde çıkılan hayret verici bir yolculuk.

Kültürün homojenleşmesi, teknolojinin beraberinde duyarsız bir dünya getirmesi, insanların geçmişleriyle olan bağlarının kopması…

- Reklam -

Fahrenheit 451’de olduğu gibi, Yakma Zevki’ni oluşturan öyküler de bu konuları işliyor.

Ray Bradbury’nin kariyerinin farklı dönemlerinden 14 öykünün yanı sıra Fahrenheit 451’in öncül versiyonları olan “Geceyarısından Epey Sonra” ve “İtfaiyeci” öykülerini de bu derlemede bulabilirsiniz.

Kültür, teknolojiyle birlikte yok olmaya mahkûm mudur? Yoksa teknoloji, kültürün evriminin bir sonraki basamağı mıdır?

Yakma Zevki, bir klasiğin kıvılcımı.

“Ray Bradbury hem gerçek bir mucit hem de çok iyi bir edebiyatçı.”
–C. S. Lewis
Eserin çevirisi 2012’de olduğu gibi Murat Özbank‘a ait ve 408 sayfadan oluşuyor. Kitap ve edebiyatla kalın!

Emrecan Doğan

13 Ağustos 1996’da İstanbul’da doğdum. Halen Medeniyet Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Daha önce Kayıp Rıhtım forumunda ve Aylık Öykü Seçkisi içerisinde yer aldım. Gölge E-Dergi, Bilimkurgu Kulübü, Genç Yazı ve Pejmürde Dergisi bünyesinde gerçekleştirilen Ortak Hikâye projesi gibi elektronik platformlarda ve basılı olarak da Adı Yok dergisinin 75. sayısında yazılarım yayımlandı. Yaklaşık olarak 12 yaşımdan beri yazıyorum. | İletişim: [email protected]

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for mit mit dedi ki:

    Güzel bir kitaptı, ilk çıktığında okumuştum :slight_smile: Bradbury’nin Fahrenheit 451’i yazmadan önce kaleme aldığı kısa hikayelerden oluşuyor. İlk öyküde sanırım ilk kez ikinci tekil şahısla yazılan bir şey okumuştum, çok da sevmiştim.

    Kitabın son iki hikâyesi Fahrenheit 451’in ilk taslaklarını oluşturuyor. O yüzden o kitabı okumadan bu hikâyelere bakmayın derim. Zaten bunları okurken asıl olay Bradbury’nin her seferinde kurguyu nasıl genişletip bir roman hâline getirdiğini görmek.

  2. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Benim de Bradbury’nin en sevdiğim eserlerinden. @mit gibi, ilk çıktığında okumuştum ben de ve çok ses getirmemesine üzülmüştüm. Bilimkurgu Klasikleri kapsamında tekrar görünce mutlu oldum, hatta tekrar basımlarda beni en mutlu eden kitap olabilir.

  3. Avatar for bookdilemma bookdilemma dedi ki:

    Uzun zamandır baskısını beklediğim Bradbury’nin ateş eden kitabı :kalp:

  4. Avatar for Leingrad Leingrad dedi ki:

    İdefix’ten önsipariş olarka verdiğim kitap bugün elime ulaştı. Diğer konuda idefix kampanyası hakkında haber verdiği için @frht45 arkadaşımıza tekrar teşekkür ediyorum.

    Akşam okumaya başlayacağım.

  5. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    Rica ederim.Benimde geldi sabah.Yüzyılın En İyi Bilimkurgu Öyküleri bitsin bende hemen başlamayı düşünüyorum :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

gurultulu masa jonathan carroll

Gürültülü Masa | Jonathan Carroll

orumcek agi ust

Agatha Christie’nin “Örümcek Ağı” Romanı İlk Kez Türkçe