in

Bir Richard Yates Klasiği “Yalnızlığın On Bir Hali” Raflarda

Yates’in klasik yapıtı Yalnızlığın On Bir Hali sonunda Türkçe.

yalnizligin on bir hali ust
- Reklam -
- Reklam -

1926-1992 yılları arasında yaşamış Amerikalı yazar Richard Yates, ne yazık ki ülkemizde çok tanınan bir yazar değil. Dilimize çevrilmiş kitaplarının sayısı bir elin parmağını geçmeyecek kadar az. Neyse ki derdi edebiyat olan küçük yayınevlerimiz var da bu ve buna benzer durumlar bir nebze de olsa kırılıyor. Daha önce İyilik ve Batının Doğusu gibi ülkemizde hiç yayınlanmamış yazarların dikkate değer eserlerini basan Yüz Kitap, şimdi de Yates’in Yalnızlığın On Bir Hali (Eleven Kinds of Loneliness) adlı öykü kitabını bizlerle buluşturuyor.

Kitap için yayınlanan tanıtım bülteni şu şekilde:

yalnizligin on bir haliRichard Yates, Amerikan Rüyası’nın altın yıllarını anlattığı öykülerinde, o rüyada kendine bir yer bulamayanların sarsıcı portrelerini çiziyor.

- Reklam -

Yalnızlığın On Bir Hali, savaş sonrası New York’unun taksi şoförlerini, yazar namzetlerini, tatminsiz erkekleriyle ihmal edilmiş eşlerini, savaş gazilerini ve ofis çalışanlarını anlatıyor. İster orta sınıf ister bohem olsunlar, ister kentte ister banliyöde yaşasınlar, bu insanların çoğu cesaretsizlikten mustarip; Yates’in kahramanları denememenin utancını deneyip de başarısız olmanın hayal kırıklığına tercih ediyorlar.

- Reklam -

Richard Yates hüznü ve yalnızlığı, sade ve hakiki bir dille anlatmayı başarıyor.

“Yates, Dublinliler’in New York versiyonunu yaratmış adeta.”
– The New York Times

 “Yates, Fitzgerald ve Hemingway’le birlikte 20. Yüzyılın tartışmasız en büyük üç Amerikan yazarından biridir.”
–  David Hare

 “Bir Amerikalı tarafından yazılmış en iyi öykü kitabı.”
– Kurt Vonnegut “

Çevirmenliğini Yasemin Akbaş‘ın üstlendiği bu Yates klasiğini kitap satılan her yerden edinebilirsiniz. Edebiyatla kalın!

Emrecan Doğan

13 Ağustos 1996’da İstanbul’da doğdum. Halen Medeniyet Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Daha önce Kayıp Rıhtım forumunda ve Aylık Öykü Seçkisi içerisinde yer aldım. Gölge E-Dergi, Bilimkurgu Kulübü, Genç Yazı ve Pejmürde Dergisi bünyesinde gerçekleştirilen Ortak Hikâye projesi gibi elektronik platformlarda ve basılı olarak da Adı Yok dergisinin 75. sayısında yazılarım yayımlandı. Yaklaşık olarak 12 yaşımdan beri yazıyorum. | İletişim: [email protected]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

yuzuklerin efendisi ust

Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Çekileceği Resmen Duyuruldu

221b 12 ust

221B’nin “Bizim Polisiye” Teması 12. Sayıyla Devam Ediyor