in

Canavarların Bizler Olduğu Bir Öykü Kitabı: Yangında Kaybettiklerimiz

Mariana Enriquez’in ürkütücü öykülerden mürekkep eseri “Yangında Kaybettiklerimiz”, Domingo Yayınları etiketiyle bizlerle.

yanginda kaybettiklerimiz ust
- Reklam -
- Reklam -

Yazarlığının yanı sıra gazetecilik ve editörlük yapan Mariana Enriquez‘in dilimize kazandırılan ilk kitabı Domingo Yayınları tarafından yayımlandı. İki romanı ve bir kısa öykü derlemesi dışında gezi yazıları ve bir de novellası bulunan yazar, Yangında Kaybettiklerimiz adlı eseriyle oldukça beğeni topladı.

Toplumsal yozlaşmayı sıradan bir şekilde anlatmak yerine doğaüstü güçlerle harmanlayarak anlatan Enriquez, oldukça başarılı bir iş ortaya koymuş gibi gözüküyor. Kitabın arka kapak bülteni ise şu şekilde:

“Mutlaka okunması gereken bir yazar. Büyülüyor…
– Dave Eggers –

- Reklam -

yanginda kaybettiklerimizMariana Enriquez’in ürkütücü evreninde canavarlar yatakların altında saklanmıyor, ormanların içinde dolaşmıyor. Bu öykülerde canavar, biziz. 12 öykü, ölümün dokunduğu 12 karakter. Perili olduğuna inanılan metruk bir evde tutsak kalan tek kollu Adela, dişleriyle tırnaklarını söken Marcela, Kepçekulak Ufaklık lakaplı çocuk seri katilin hayaletini gören Pablo ve kadına karşı şiddeti protesto etmek için kendilerini ateşe atan kadınlar…

Toplumsal yozlaşmayı doğaüstü güçlerle karikatürize ederek anlatan Enriquez, berrak dili ve sanki her şey normalmiş gibi bir tavırla kaleme aldığı öyküleriyle Julio Cortazar, Shirley Jackson ve Roberto Bolaño gibi isimlerle birlikte anılmaya aday.

- Reklam -

“Gerçekçiliğin keskin sınırlarının müsade ettiğinden çok daha derin, daha rahatsız edici bir gerçeğin peşinden gidiyor… Güçlü ve nefes kesici.”
– New York Times –

“Kısa ama fazlasıyla vurucu. Tüm öykülere sinen tüyler ürpertici dokusu, okuyucunun zihnine bir oltu taşı gibi yerleşiyor, bütün o karanlığın içinde parıldamaya devam ediyor.”
– Vanity Fair –

İspanyolca aslından çevirisini çalışmalarını çok sevdiğimiz bir isim olan Seda Ersavcı‘nın üstlendiği eser tüm internet mağazalarında ve raflarda yerini aldı bile. Domingo Yayınları kitabı yayımlamadan önce, esere adını veren öyküsünü olduğu gibi paylaşmıştı, ona da şuradan ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.

Zeynep Hantik

Boş zamanlarında çizimler yapıp, öyküler yazan bir okurum. "Madem ki her şeyin sonu gözyaşı olacak, en azından istediğimi yapmalıyım," diyen Rothfuss'a olan sevgimin sonsuz, söylediği sözü çok fazla benimsemiş olduğumu da söylemeden geçemeyeceğim. Fantastik, bilimkurgu ve bilgisayar oyunlarına olan ilgim her geçen gün artmakta, bunlar hakkında konuşup tartışabildiğim bir yerde olduğum için son derece mutlu yaşamaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstasyon On Bir - İnceleme

Bol Ödüllü Distopya “İstasyon On Bir” Raflarda

Dark 1. Sezon - İnceleme

Dark: Adının Hakkını Veren Bir Alman Bilimkurgusu