in

Müge Arbak’tan Yazmak İsteyenler için Uygulamalı Bir El Kitabı: “Yaratıcı Yazarlık: Yazma Hayalini Gerçekleştirmek”

Yazar, editör ve eğitmen Müge Arbak, “Yaratıcı Yazarlık: Yazma Hayalini Gerçekleştirmek” kitabında yazar adayları için rehber nitelikte bir eser sunuyor.

Yaratıcı Yazarlık Eğitmeni Müge Arbak ile Yazar Adayları için Rehber Kitap
- Reklam -
- Reklam -

Müge Arbak, yazar adayları için rehber niteliği taşıyan Yaratıcı Yazarlık: Yazma Hayalini Gerçekleştirmek adlı kitabıyla okurların karşısına çıkıyor. Eser, Bireysel Bilgelik Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Geçen yıl Anlat Dedi Hayat adlı kitabıyla raflardaki yerini alan Müge Arbak, toplamda 19 öyküyü bir araya getirmiş ve bu metinlerde ikili ilişkileri, değişenleri, değişmeyenleri, umutları, geçmişte sıkışanları, geleceğe doğru hareket edenleri ve daha nicelerini ele almıştı.

Müge Arbak sıradaki eserinde uygulama odaklı bir rehber kitapla okuyucuyla buluşuyor. Yazar, editör ve eğitmen kimlikleriyle tanınan Arbak, Farkındalık Yazarlığı Yazı ve Yazarlık Atölyesi’ndeki çalışmaları ve yayıma hazırladığı Tüy Dergi’yle adından söz ettirmeyi başarmıştı.

- Reklam -

Yaratıcı Yazarlık: Yazma Hayalini Gerçekleştirmek kitabı, yazarlık ile ilgili temel bilgilere ve yazma yolculuğunda sonuç almayı kolaylaştıracak bir çalışma metoduna ev sahipliği yapıyor.

Hedefini “yazma hayali kuran ancak bu yönde bir türlü istediği sonucu alamayanlara yol göstermek” olarak tanımlayan eser, yazar adaylarına birbirinden farklı yazma uygulamalarıyla binlerce kelimelik bir yazı deneyimi sağlıyor. Alıştırmaların yanı sıra, yaratıcı yazarlık ve yazma yolculuğuna dair püf noktalar da barındıran kitap; hayali yazmak olanların düşleriyle köprü kurmalarına yardım etmeyi amaçlıyor.

Arbak, daha önce Mürekkep Haber’e verdiği söyleşisinde kitabı tasarlama sürecine dair şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yazmak, çekinilmesi gereken bir eylem değildir; ya da yazmak için üstün yetenekli olmanıza gerek yok. Yazma hayali olan kişi, doğru çalışma metoduyla bunu gerçekleştirebilir. Bu kitabı okuyucunun yazma hayali kurma aşamasından gerçekten yazma aşamasına geçmesine rehberlik etmesi için tasarladım.”

“Yaratıcı Yazarlık: Yazma Hayalini Gerçekleştirmek” Hem Pratik Bilgiler Hem Uygulama Önerileri İçeren Bir Kitap

Yaratıcı Yazarlık: Yazma Hayalini Gerçekleştirmek - Müge Arbak

Yurt dışında artık iyice profesyonel bir sektör hâlini almış, akademilerde yer bulmuş olan yaratıcı yazarlık alanı; Türkiye’de de son dönemlerde yeni ve daha kurumsal bir çizgiye kavuştu. İşin kitap boyutunda da birçok özgün çalışma genç yazarların ilgisini bekliyor. Yaratıcı Yazarlık: Yazma Hayalini Gerçekleştirmek eseri de onlardan birisi.

Kitap; karakter, mekân, diyalog, neden sonuç ilişkileri gibi kurmacanın olmazsa olmazlarına açıklık getirirken Müge Arbak’ın uzun yıllar sürdürdüğü yaratıcı yazarlık atölyesinde sıkça aldığı sorulara da yanıtlar sunmaktan geri kalmıyor.

Eser iki ana başlık altında şekilleniyor. Kitabın “Metot” başlıklı ilk kısmı, Yazmak için Hazır Olmak, Yazma Arzusu, Yazma Disiplini, Yazma Programı Oluşturmak ve Kitabı Nasıl Kullanmalısınız? bölümlerinden oluşuyor.

- Reklam -

İşin pratiğe döküldüğü ikinci kısım ise “Yazma Çalışmaları” üst başlığını taşıyor. Toplamda 30 başlıktan oluşan bu bölüm, yazar adayının en az 14 bin 750 kelime üretmesine aracı oluyor

Yaratıcı Yazarlık: Yazma Hayalini Gerçekleştirmek – Müge Arbak | Arka Kapak Tanıtımı

Yazma arzusuyla hangi yaşta, hangi koşullar altında karşılaşacağınızı bilemezsiniz. Duygusal olarak yaralandığınız bir anda, okuduğunuz bir cümlenin size verdiği heyecanla, âşık olduğunuzda ya da bambaşka bir zamanda saklandığı yerden çıkıp gelebilir hayatınıza. Belki fısıldayan zayıf bir ses, belki güçlü bir ilham şeklinde belirir. Kim olduğunuzla değil, ne yapmak istediğinizle ilgilenir. Ancak yazma arzusu hissetmek, yazma yolculuğunda ilerlemek ve sonuç almak için yeterli değildir. Elinizdeki kitap, yazan ve yazmak isteyen kişilere bu doğrultuda rehberlik etmek amacıyla hazırlanmıştır.

Bu kitap sayesinde yazma becerilerinizi geliştirecek ve yaratıcılığınızı harekete geçireceksiniz. 30 yazma uygulaması ile en az 14750 kelime kullanarak yazacaksınız. Aynı zamanda yazma yolculuğunda sonuç almanızı sağlayacak çalışma metodunu öğreneceksiniz. Yaratıcı yazarlık ve yazmayla ilgili sıkça sorulan sorulardan yola çıkarak hazırlanan temel bilgileri keşfedeceksiniz.

Şimdi bir karar vermelisiniz. Yazmanın hayalini mi seviyorsunuz yoksa gerçekten yazmak mı istiyorsunuz?

Toplamda 152 sayfadan oluşan eserin editörlüğü Mustafa Orhan Gökpınar’a ait. Kitap karton kapaklı baskısıyla Mart 2022 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Yazar Müge Arbak Kimdir?

Müge Arbak Kimdir

Müge Arbak 1970 yılında doğdu. Çocukluğu ve gençliği farklı şehirlerde geçti. Okumayı öğrendiği andan itibaren kitaplarla kurduğu dostluk güçlenerek devam etti. Üniversiteyi Eskişehir’de okurken öykü yazmaya başladı. Mezun olup Ankara’ya döndüğünde yazmak artık hayatının bir parçası haline gelmişti. Yazdığı öyküler çeşitli edebiyat dergilerinde yayımlandı, aynı dönemde editörlük yapmaya başladı. Yazma tutkusu, ilerleyen yıllarda onu daha çok yazmaya ve daha çok okumaya yönlendirdi. Bu uzun süreçte yazmayı bırakıp yeniden başlamayı; kalemin gerilemesini, ilerlemesini, tıkanmasını, tekrar açılmasını; kısacası yazmanın zorluklarını ve yazmak isteyen bir insanın yaşadığı tüm iniş ve çıkışları deneyimledi. Zaman içinde aynı durumda olan diğer kişilerin yaşadıklarını da gözlemleme fırsatı buldu. Yazma isteği olan insanların da benzer sorunlarla karşılaştıklarını ancak bunları nasıl aşacaklarını, yazma işini nasıl sürekli hâle getireceklerini ve nihayetinde bu çabalar doğrultusunda bir sonuca doğru nasıl ilerleyeceklerini bilmediklerini fark ettiği zaman Farkındalık Yazarlığı Yazı ve Yazarlık Atölyesi’ni kurmaya karar verdi.

2017 yılında kurulan atölyenin altıncı ayında, geliştirici editörlüğünü yaptığı Tüy Dergi’yi yayımlamaya başladı ve bu dergi projesi üç yıl boyunca devam etti. 2021 yılında, atölye çalışmalarında üretilen yazılarla oluşturulmuş öykü kitaplarının editörlüğünü yaptı. Aynı yıl Anlat Dedi Hayat isimli öykü kitabı Bireysel Bilgelik Yayınları etiketiyle yayımlandı. 2022 yılında ise Müge Arbak, Yaratıcı Yazarlık: Yazma Hayalini Gerçekleştirmek isimli kitabına imzasını attı.

Yaratıcı Yazarlık: Yazma Hayalini Gerçekleştirmek hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Urfa mezopotamya mitolojisi tanrı

Urfa’da Binlerce Yıllık Gizli Bir Oda Bulundu: Duvarlarında Mezopotamya Mitolojisinden Tanrı Figürleri Yer Alıyor

sarp akkaya atatürk dizisi disney enver paşa

Disney’in “Atatürk” Dizisinde Enver Paşa Rolünü Sarp Akkaya Canlandıracak