in

Yazar Mustafa Samsunlu Aramızdan Ayrıldı

Fantastik ve polisiye kurgu eserleriyle tanıdığımız sevgili dostumuz Mustafa Samsunlu, 62 yaşında aramızdan ayrıldı.

Mustafa Samsunlu
- Reklam -
- Reklam -

Cehennem Dağı, Kötülük Zamanı, Özgürlüğe Uç ve Sarı Karanfil Çetesi kitaplarıyla tanıdığımız Mustafa Samsunlu bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Samimi kişiliği ve cana yakınlığıyla tanınan Mustafa Samsunlu, 10 Şubat 1957 tarihinde İzmir’de doğdu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çeşitli görevlerde çalıştıktan sonra binbaşı rütbesindeyken kendi isteğiyle emekli olup farklı bir sektörde çalışmaya başladı. Emekliliğinden sonra yaklaşık 10 yıl boyunca Microsoft Türkiye’de belli kademelerde görev aldı. Ardından bu işten de ayrıldı ve tam zamanlı olarak yazarlık yapmaya başladı.

Kitapları Gita ve Astrea Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Aynı zamanda Postiga Yayınları’ndan çıkan 6 Üstü Hikaye seçkisinde de bir öyküsü bulunan yazar üretkenliğiyle dikkat çekiyordu.

- Reklam -

Mustafa Samsunlu’nun Aylık Öykü Seçkisi’nde de Öyküleri Yayınlandı

Yazdığı macera dolu kitapların yanı sıra biz Kayıp Rıhtım ekibi olarak kendisini Aylık Öykü Seçkisi için kaleme aldığı öykülerden de tanıyoruz. Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi’nin 1. yıl özel sayısı için kaleme aldığı Ölü Toprağı ve 3. yıl özel sayısı için kaleme aldığı Cemile, okuması gerçekten de keyif veren öykülerdendi. Aynı zamanda sitede hazırladığımız eski dosyalardan Usta İlhamşörlerden Tavsiyeler için de bir yazı kaleme almıştı.

Samsunlu’nun cenaze namazı yarın öğle namazında Karacaahmet Mezarlığı Şakirin Camii’de kılınacak ve ardından Hekimbaşı Mezarlığı’na defnedilecek.

- Reklam -

Kendisini özlemle anıyor, yakınlarına ve sevenlerine en içten baş sağlığı dileklerimizi yolluyoruz.

Samsunlu, kitapları ve anılarıyla her daim aramızda yaşamaya devam edecek.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for guzgezgini guzgezgini dedi ki:

    Allah rahmet eylesin. :frowning:

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Seneler önce, ilk imza günümde İstanbul kitap fuarında tanışmıştık Mustafa Bey’le. Çok sıcak karşılamıştı beni, çok samimi bir insandı. İlk defa karşılaşmamıza rağmen benimle dengi gibi konuşmuştu. Kendisinin kaç kitabı vardı halbuki. Bense daha ilk kitabımı bastırmıştım daha. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.

  3. Avatar for subrose subrose dedi ki:

    Ölüm sebebi nedir, biliniyor mu?

  4. Avatar for mit mit dedi ki:

    Yanlış bilmiyorsam ölümcül bir hastalıkla mücadele ediyordu. En son üçüncü kez beyin ameliyatı geçirmişti. Mekânı cennet olsun.

  5. Avatar for Mehmet_Ali_Kilic Mehmet_Ali_Kilic dedi ki:

    Henüz haberim oldu,inanamadım.1983-84 yıllarında Yunanca hocamdı. Kendini çok iyi yetiştirmiş, entellektüel bir kişiliği vardı. Çok üzüldüm.
    Mekanı cennettir inşallah.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Öykü Seçkisi

Öykü Seçkisi’nin 123. Sayısı Yayınlandı

DMZ

DMZ Çizgi Romanı Diziye Uyarlanıyor