in

Kendi Yazdığı Kitabı Gizlice Kütüphaneye Koyan Çocuk Ünlü Oldu: Yayınevlerinden Teklifler Yağıyor

Kendi yazdığı kitabı gizlice kütüphaneye yerleştiren 8 yaşındaki çocuk ünlü oldu. Küçük yazara yayınevleri ve atölyelerden teklifler yağdı.

Yazdığı Kitabı Gizlice Kütüphaneye Koyan Çocuk
- Reklam -
- Reklam -

ABD’de 8 yaşında bir çocuk kendi yazıp resimlediği kitabı gizlice bir kütüphanenin rafları arasına yerleştirdi. Sonrası ise dünyanın en sevimli yazarlığa giriş hikâyesine dönüştü.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Idaho eyaletinde yaşayan 8 yaşındaki Dillon Helbig, kendi başına kaleme aldığı ve resimlediği kitabı gizlice bir kütüphaneye yerleştirdi. Eseri bulan kütüphane çalışanları, kitabı beğenince Helbig’in kitabı raflarda tutulmaya devam etti. Okurların da ilgi göstermesiyle kitabın “bekleme listesi”nde adeta kuyruklar oluştu. Yerel basında ses getiren olayın ardından yayınevleri de küçük yazarla anlaşmak için sıraya girdi.

Dillon Helbig’in kaleme aldığı fantastik hikâye, Noel ağacını süslediği sırada tepedeki yıldızın patlamasıyla bir tür zaman yolculuğuna çıkan çocuğun maceralarını konu alıyor. Yazar Helbig, aynı zamanda kitabın başkarakteri olarak serüvendeki yerini alıyor. Zaman yolculuğu ise okuru 1621 yılındaki ilk Şükran Günü’ne ve Kuzey Kutbu’na davet ediyor.

- Reklam -

Yazdığı Kitabı Kütüphaneye Bırakan Çocuk Kısa Sürede Viral Oldu

Helbig, Aralık 2021 tarihinde tamamladığı öyküsünü başkalarıyla paylaşmaya karar verdi. Küçük yazar, büyükannesi ile beraber eyaletin başkenti Boise’deki bir kütüphaneye gittiğinde, kitabı gizlice çocuk kitaplarının bulunduğu bir rafa yerleştirdi.

Kütüphanecileri gizlice atlatmak zorunda kaldım,” ifadesini kullanan küçük yazar, daha sonra ’suçunu’ annesine itiraf etti.

Anne Susan Helbig ise iki gün sonra kitabı geri almak için kütüphaneye geri gitti ancak eseri yerinde bulamadı. Kütüphanecilerle iletişim kuran Susan, kitabın atılmaması ricasında bulundu.

Kütüphane Müdürü Alex Hartman ise “özel” olarak tanımladığı kitabı birkaç iş arkadaşıyla birlikte keşfedip okuduklarını ve çok beğendiklerini kaydetti. Hartman, 6 yaşındaki oğlunun da kitabı çok sevdiğini açıkladı.

Kütüphane, Çocuğa Sembolik Bir Ödül Verdi

The Adventures of Dillon Helbig’s Crismis (Dillon Helbig’in Noel Maceraları) adını taşıyan kitap daha sonra kütüphane koleksiyonuna da eklendi. Kütüphane, Helbig için özel olarak hazırladığı ve adını kütüphanenin maskotu olan baykuştan alan Whoodini Ödülü’nü de çocuğa verdi.

Yerel bir televizyon kanalının olayı gündeme taşımasının ardından küçük yazar ve kitabı geniş kitlelerce duyuldu. 31 Ocak 2022 tarihinde kitabı okumak için bekleyen 56 okurun olduğu açıklandı.

küçük yazar kitap yazdı

- Reklam -

Kütüphane Müdürü Hartman, öykünün e-kitap versiyonu için Helbig’in annesiyle görüştüklerini ve bazı yayımcıların kitabı basmak için kendileriyle temasa geçtiğini açıkladı. Ayrıca kitabın daha fazla kopyasının hazırlanması planlanıyor.

Çocuk kitabı yazarı Cristianne Lane de Helbig’le bir yazı atölyesi düzenlemek için teklif yaptı. Hartman ise şu ifadeleri kullandı:

“Çocukların kendi hikayelerini yazması ve bunları başkalarıyla paylaşması için ilham bulmasını umuyoruz.”

Küçük Yazar Yeni Kitabı için Çalışmalara Başladı

Küçük yazar ayrıca kitabının devam bölümü üzerinde çalıştığını söyledi. Helbig The Jacket-Eating Closet (Mont Yiyen Dolap) adını taşıyan yeni kitabını yazmaya devam ettiğini aktardı:

“Anaokulundayken montumu hep dolaba koyardım. Mont teneffüste yok olurdu. Montlarım hâlâ kayıp. Dolayısıyla bunun kitabını yazıyorum.”

Öte yandan dünyanın en genç yazarı unvanı hâlâ 4 yaşında Dünya Nasıl Başladı (How the World Began) adlı kitabı kaleme alan Dorothy Straight’e ait.

Siz bu sevimli olaya dair neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yeni joker filmi 2

Joker 2’de İmzalar Atıldı: Çekimler 2023 Yılında Başlıyor

The Batman Filmi Karakter Posterleri

The Batman Filminden Karakter Posterleri Paylaşıldı