in

Yazma Sanatı: Stephen King’in Kılavuz Niteliğindeki Eseri Yeni Çevirisi ile Çıktı

Stephen King’in yazar adaylarına yol gösteren kılavuz kitabı “Yazma Sanatı” yeni çevirisiyle Türkçe raflarındaki yerini alıyor.

Yazma Sanatı - Stephen King - Yeni Çeviri Baskı
- Reklam -
- Reklam -

Korku edebiyatı önde gelmek üzere, fantazi, bilimkurgu, dram gibi sayısız türde öykü ve roman kaleme alan Stephen King, “Yazma Sanatı” ile bir kez daha Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, yeni bir çeviri ve edisyonla birlikte okurlarla buluşuyor.

Altın Kitaplar bir yandan Stephen King’in yeni kitaplarını Türkçeye kazandırırken bir yandan da baskısı tükenen eserlerini gözden geçirerek yeniden yayıma hazırlıyor. Yazma Sanatı da onlardan birisi oldu. Uzun süredir baskısı bulunmayan eser, yeni bir çeviri ve edisyon ile okurun karşısına çıktı.

Sadece yazar adaylarının değil, okurların, özellikle iyi okurların da oldukça istifade edebileceği On Writing ilk olarak 2000 yılında yayımlanmıştı. Pek çok ödüle layık görülen kitap daha sonra 2007 yılında Türkçeye de kazandırıldı.

- Reklam -

Şimdi ise yeni bir çeviri ve baskı ile yeniden okurun karşısına çıkıyor.

Yazma Sanatı – Stephen King | Arka Kapak Tanıtımı

“Yazmanın amacı para kazanmak, ünlü olmak, sevgili bulmak, sevişmek ya da arkadaş edinmek değildir. Sonuçta amaç, eserinizi okuyacak insanların hayatlarını ve kendi hayatınızı zenginleştirmektir. Amaç; uyanmak, iyileşmek ve başa çıkmaktır. Mutlu olmaktır, tamam mı? Mutlu olmak. Bu kitabın bir kısmı, belki büyük bir kısmı, benim yazmayı nasıl öğrendiğimle ilgili. Çoğu, sizin nasıl daha iyi yazabileceğinizle ilgili. Geri kalanı ve belki en iyi kısmı da bir izin kâğıdı gibi: Yapabilirsiniz, yapmalısınız ve başlayacak kadar cesursanız yapacaksınız. Yazmak bir sihir, her yaratıcı sanat dalı kadar ab-ı hayat. Su bedava. İçsenize.”

Stephen King’in bu yarı anı yarı kılavuz niteliğindeki muhteşem eseri bir yandan yazarın çalışma ve üretme süre cine ışık tutarken bir yandan da yazmak isteyenlere yol gösteriyor. Çocukluğundan kariyerinin zorlu ilk günlerine ve 1999’da geçirdiği ölümcül kazaya kadar King’le beraber yazarlığın engebeli yollarında yürüyeceksiniz.

- Reklam -

Yazma Sanatı, okuyan herkesi etkileyerek cesaret aşılayacak bir başyapıt.
Yazma Sanatı - Stephen King - Yeni Çeviri Baskı

Gökçe Yavaş tarafından Türkçeleştirilen kitap 256 sayfadan oluşuyor. Yazma Sanatı şu an için ön siparişte. Eserin raflarda olacağı tarih ise 22 Haziran 2020 olarak duyuruldu.

Kara Kule Serisi (The Dark Tower), O (It), Mahşer (The Stand), Medyum (The Shining) ve Hayvan Mezarlığı (Pet Sematary) gibi pek çok kıymetli eserin altında imzası bulunan Stephen King, eserlerinden yapılan adaptasyonlarla sayısız defa sinema ve televizyonda da karşımıza çıkmaya devam ediyor.

Peki siz Yazma Sanatı’nın önceki baskısını okumuş muydunuz? Yeni baskı ile eskisini karşılaştırma fırsatınız oldu mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Stephen King’in Yazar Adaylarına Önerdiği 42 Kitap

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for midousuji midousuji dedi ki:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kristen Stewart Prenses Diana Spencer

Kristen Stewart, Spencer Filminde Prenses Diana’yı Canlandıracak

The Halloween Tree - Ray Bradbury Film

The Halloween Tree: Ray Bradbury’nin Meşhur Romanı Film Oluyor