in

Cortazar’dan Marquez’e Latin Amerikalı Yazarlarla Söyleşileri Bir Araya Getiren “Yedi Ses” Kitabı Çıktı

Yedi Ses: Latin Amerikalı Yedi Yazarla Söyleşiler adlı kitap yaklaşık 50 yıl sonra Türkçeye kazandırıldı. Eserde, Cortazar’dan Marquez’e önemli yazarlarla gerçekleştirilmiş röportajlar yer alıyor.

Yedi Ses: Latin Amerikalı Yedi Yazarla Söyleşiler - Rita Guibert
- Reklam -
- Reklam -

Rita Guibert’ın söyleşilerini bir araya getiren Yedi Ses: Latin Amerikalı Yedi Yazarla Söyleşiler kitabı raflardaki yerini aldı. Eser, Can Yayınları imzasını taşıyor.

Dünya edebiyatında son yıllarda etkisi giderek hissedilen bir Latin Amerikalı yazarlar rüzgârı esiyor. Ülkelerinde milyonlarca okura ulaşan bu isimler, 2000’lerle birlikte Türkiye’de de ciddi bir okur kitlesi edinmeye başladı. Yedi Ses kitabı da yıllar önce bu ülkelerin yazarlarıyla gerçekleştirilmiş söyleşileri bir araya getiriyor.

1916’da Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te dünyaya gelen ve 1957 yılından itibaren New York’ta gazeteci, editör, dergici, çevirmen olarak görev alan Rita Guibert kitabın arkasındaki isim.

- Reklam -

Orijinal dilinde Seven Voices; Seven Latin American Writers Talk to Rita Guibert adıyla 1973 yılında yayımlanan kitap, yaklaşık 50 yıl sonra Türkçede.

Eserde Rita Guibert’ın Pablo Neruda, Jorge Luis Borges, Miguel Angel Asturias, Octavia Paz, Julio Cortazar, Gabriel Garcia Marquez ve Guillermo Cabrera Infante ile gerçekleştirdiği söyleşiler yer alıyor.

Yedi Ses: Latin Amerikalı Yedi Yazarla Söyleşiler – Rita Guibert | Arka Kapak Tanıtımı

yedi ses rita guibert

Yedi Ses, kendi köklerinden yola çıkarak evrensel bir edebiyatın peşine düşen, kendi uygarlıklarının derin geleneklerinde gezinmekle yetinmeyip insan ruhunun kuytularına uzanan, ama hiçbiri birbirine benzemeyen yedi büyük yazar ve şairi, bizi yer yer şaşırtan en sakınmasız düşünceleri, eleştirileri, itirafları ve suçlamalarıyla bir kitapta buluşturuyor: Yalnızca yaşama, dünyaya, insanlığa, edebiyata, dönemin edebî tartışmalarına değil, sosyalizme, kapitalizme, dönemin siyasal olaylarına da yedi ayrı bakış. Uzaktan bakıldığında ‘yedi benzer’ gibi görünen ‘yedi benzemez’.” – Celâl Üster

- Reklam -

Rita Guibert, kendi deyişiyle bir bıkkınlıktan, “bir kıtanın bıkkınlığı”ndan doğan Yedi Ses’te, edebiyatı köklü bir dönüşüme uğratan Latin Amerika’nın çıkardığı yedi büyük yazarla söyleşilerine yer veriyor. Miguel Angel Asturias’ın Fransız meslektaşları üzerinden dünyaya seslendiği, “Artık siz bir oturun bakalım, şimdi biz size bir şeyler anlatacağız,” sözünden yola çıkan kitapta yedi ustanın yazarlığa, edebiyata ve dünyaya dair düşünceleri, bu büyük kıtanın tek bir renkten ibaret olmadığını ortaya koyuyor ve yazarları kişisel olarak besleyen iklimleri, kültürleri ve olayları da portrelerine detay olarak ekliyor. Yedi Ses, her bir kelimesini dinlemek isteyeceğiniz bir edebiyat şöleni.

Toplamda 560 sayfadan oluşan söyleşi kitabının çevirmenliğini Celal Üster gerçekleştiriyor. Aralık 2021 itibarıyla raflardaki yerini alan kitabın editörlüğü Seçkin Selvi, düzeltisi Aylin Samancı Elmasdağ imzalarını taşıyor.

Kitap, Can Modern dizisinin bir parçası olarak raflara çıktı. Serideki diğer kitaplara buradan göz atabilirsiniz.

Yedi Ses: Latin Amerikalı Yedi Yazarla Söyleşiler kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yeni ötegezegen XO-3b

Keşfedilen Yeni Gezegende Sıra Dışı Mevsim Düzeni: Yaz Bir Gün, Kış ise İki Gün Sürüyor

sony bungie satın alma

Sony, Halo ve Destiny’nin Yapımcısı Bungie’yi 3,6 Milyar Dolara Satın Alıyor