in

Erbuğ Kaya’nın Yegâneler Serisi “Gizemli Sanatlar” ile Başlıyor

Yazar Erbuğ Kaya bu sefer bir çocuk romanı ile okurlarının karşısına çıkıyor. Yegâneler serisi, ilk kitabı “Gizemli Sanatlar” ile yolculuğuna başlıyor.

Yegâneler - Gizemli Sanatlar - Erbuğ Kaya
- Reklam -
- Reklam -

Erbuğ Kaya, Yegâneler serisi ile yeni bir fantastik dünyanın kapısını aralıyor. Doğan Egmont Yayıncılık’tan çıkan çocuk romanı Gizemli Sanatlar, serinin ilk kitabı olma özelliğini taşıyor.

İlk olarak 2009 yılında Giddar ile yazarlık hayatına başlayan Kaya, ardından 2012 yılında Beşlerin Çağı, 2017 yılında Maderzad Palas ve son olarak geçen yıl Doğan Kitap etiketiyle yayımlanan bilimkurgu türündeki İnsanlık Deneyi ile okurlarının karşısına çıkmıştı. Daha çok yazdığı yetişkin fantastik kurgu be bilimkurgu romanları ile tanınan Erbuğ Kaya, bu sefer bir çocuk romanı serisiyle geliyor.

Yazarın Yegâneler adını verdiği seri, aynı dünya üzerinde yer alan iki diyarı anlatıyor. Serinin ilk kitabı olma özelliğini taşıyan Gizemli Sanatlar ise, Doğanın Diyarı’nda yaşayan ama talihsiz bir kaza sonucu Hükmedenlerin Diyarı’na sürgün edilen Safir Ormanbağ’ın ve yardımına gelenlerin maceralarını konu ediniyor.

- Reklam -

Erbuğ Kaya, uzun süredir çocuk kitabı yazmak istediğini ve bunun hayali olduğunu söylüyor. Kütüphanesinde çocukluğundan beri saklamayı başardığı çocuk kitaplarına ait raflar olduğunu ve orada okuduğu her bir kitaba bakarken hissettiklerinin bir benzerini, bu kitabı okuyan çocuklara da yaşatmak istediğini belirtiyor.

Yegâneler – Gizemli Sanatlar – Erbuğ Kaya | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Yegâneler - Gizemli Sanatlar - Erbuğ Kaya

Aynı dünya üzerinde iki diyar… Doğayla iç içe yaşamayı isteyenler Doğanın Diyarı’nda… Doğaya hükmetmek isteyenler ise Hükmedenlerin Diyarı’nda. Ormanbağ kardeşler Mercan, Vala, Darun, Azem ve Safir Doğanın Diyarı’nda barışçıl bir hayat sürerken talihsiz bir kaza onları birbirlerinden ayırır. Safir Ormanbağ, Hükmedenlerin Diyarı’na sürgün edilir. Bu beklenmedik geçiş pusuya yatmış bir karanlığı tetikler ve kötülük harekete geçer. Safir Ormanbağ hiç tanımadığı bir diyarda hayatta kalmak ve peşine düşen karanlığa karşı savaşmak zorunda kalacaktır. Fakat tek başına değil, yardımına koşanlarla birlikte…

- Reklam -

Onlar Doğanın Diyarı’nın umudu, gizemli sanatların en genç ustaları! Onlar Yegâneler!

Sıkı durun! Fantastik edebiyatın usta yazarı Erbuğ Kaya’nın kaleme aldığı Yegâneler serisi başlıyor!

Doğan Egmont’tan çıkan kitabın editörlüğünü Bahar Ulukan, kapak çizimini Betül Aytaç, kapak tasarımını ise Hasan Taşdelen üstleniyor. 200 sayfadan oluşan Gizemli Sanatlar, Temmuz 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başlamış durumda.

Erbuğ Kaya’nın daha önceki romanlarını okuma fırsatı buldunuz mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ivy ivy dedi ki:

    Belki bir çekiliş gelir :slightly_smiling_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mısır Ölüler Kitabı Büyü

Antik Mısır’da Ölümden Sonrasını Anlatan Ölüler Kitabı Hakkında Bir Bilmece Daha Çözüldü

Yeni Avatar: The Last Airbender Dizisi Çekim Tarihi

Yeni Avatar: The Last Airbender Dizisinde Çekim Tarihi Belli Oldu