in

Yeni Bir Kara Kule Romanı Gelebilir!

Stephen King, Kara Kule Serisi için bir kitap daha yazabileceğini açıkladı.

Yeni Bir Kara Kule Romanı dark tower
- Reklam -
- Reklam -

Sinema ve televizyon adaptasyonları sağ olsun bugünlerde önümüz arkamız, sağımız solumuz Stephen King‘in eserleriyle dolu. Bir yanda Oyun ve Sis gibi televizyon yapımları, diğer yanda O ve Kara Kule gibi daha büyük bütçeli sinematik yapımlar, ufukta bizi bekleyen Castle Rock derken Kral hem küçük hem de büyük ekranı fethetti desek yeridir.

Peki ya kitaplar? Onları da yazmaya devam ediyor elbette. Hatta şu sıralar diğer oğlu Owen King’le birlikte kaleme aldığı Sleeping Beauties (Uyuyan Güzeller) adlı yeni korku romanının imza ve tanıtım günleri için o panel sizin bu etkinlik bizim, Amerika’nın tozunu attırıyor. İşte bu söyleşilerden birinde hayranlarından biri kendisine çok ilginç bir soru yöneltmiş: “Yeni bir Kara Kule romanı yazmayı düşünüyor musunuz?” Peki üstat King ne cevap vermiş dersiniz?

“Evet, sanırım bunu yapacağım.”

- Reklam -

King’in bu cevabı büyük bir alkış tufanıyla karşılanmış elbette. Aynı hayran bununla da yetinmeyip ünlü yazara “Jericho Tepesi Savaşı” konusunu işleyip işlemeyeceğini de sormuş ama King bu konu hakkında daha fazla açıklama yapmamış.

- Reklam -

Yeni bir Kara Kule romanı haberi aslında o kadar da yabancısı olduğumuz bir durum değil. Serinin yedinci kitabı Kara Kule, 2004’te yayınlandığında hikâyenin son kitabı olma özelliği taşıyordu. Ama seneler sonra, 2011’de Anahtar Deliğinden Esen Rüzgâr‘la tanışmış, dördüncü ve beşinci kitap arasında geçen olaylara daha yakından bakma fırsatı yakalamıştık. Serinin hayranları son üç kitabın öncekilere nazaran aceleye geldiğini düşünür zaten. Yani yine bu kitaplar arasında geçen zaman dilimlerine dair bir şeyler görme ihtimalimiz yüksek. Tabii üstat bizi şaşırtırsa o başka…

YouTube video

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

darwinya ust

Darwinya: Cennet Bile Yılansız Değil

Gülşah Elikbank - Atölye

Gülşah Elikbank İle E-Atölye Günleri Başlıyor