in ,

Yeraltı Kütüphanesi: Koray Sarıdoğan 90’ların Altkültür Dünyasını Aydınlatıyor

Koray Sarıdoğan, Yeraltı Kütüphanesi ile 90’ların altkültür dünyasına ışık tutmaya geliyor. Eser, Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Yeraltı Kütüphanesi - Koray Sarıdoğan
- Reklam -
- Reklam -

Yazar ve editör kimliği ile tanıdığımız Koray Sarıdoğan, yeni kitabı Yeraltı Kütüphanesi ile 90’lı yılların altkültürüne derinlemesine bir bakış atıyor. 90’lar Türkiyesi’nde Altkültür: Rock, Dergi, Fanzin, Edebiyat alt başlıklı eser Karakarga Yayınları etiketiyle raflara çıkıyor.

2015 senesinde Kadran Kadraj romanı ile okurla buluşan Sarıdoğan, bu sene Kaosun Kalbi adlı fantastik kitabı ile raflara çıkmıştı. Kalem Kahve Klavye sitesindeki çalışmaları ile de tanınan Sarıdoğan, 2020’ye bir kitap daha sığdırıyor.

İçerisinde Altay Öktem, Aptülika, Çağlan Tekil, Murat Beşer ve Şenol Erdoğan gibi isimlerle yapılan söyleşilerin de yer aldığı Yeraltı Kütüphanesi artık raflarda.

- Reklam -

Yeraltı Kütüphanesi – Koray Sarıdoğan | Arka Kapak Tanıtımı

Rock müzik 90’ların altkültürünü, müzik yayıncılığını, dergilerini, fanzinlerini ve edebiyatını nasıl şekillendirdi? Türkiye’nin ilk fanzini bir üniversitenin çay partisinden mi çıktı? “Esrar İçiyor O Herif” diye Bob Marley yazısını yayımlamayan dergi ve o dergiye kızdığı için yayın tarihini öne çeken diğer dergi hangisi? Orhan Gencebay’la Sex Pistols’ı aynı dergide buluşturmak isterken darbeyle indirilen editör kim? Ahmet Kaya, Bulutsuzluk Özlemi’ni neden övdü? Barış Manço ve Cem Karaca kitaplarındaki Fethullah Gülen detayının anlamı ne? Solcular rockçıları, 68 Kuşağı Beat Kuşağı’nı neden sevmedi? 90’lar gençliği Beat Edebiyatı’nda ne buldu?

- Reklam -

Bukowski, Fante, Ginsberg, Brautigan’ın Türkçedeki yayım serüveni nasıl seyretti? 90’ların intihar eden yazarları ve “yeraltı edebiyatı” konusu. Doğan, Sabah, Hürriyet ve Milliyet gruplarının “Rock dergisi” rekabeti… Dünyayı 21. yüzyıla sürükleyen değişim rüzgârlarının getirdikleri, 90’lar Rock kültürünü hazırlayan 80’lerden 2000 sonrasına uzanan süreçte Rock altkültürünün Türkiye’deki serüveni, çok özel notlar ve dokümanlarla Koray Sarıdoğan’ın hazırladığı Yeraltı Kütüphanesi’nde.
Altay Öktem, Aptülika, Çağlan Tekil, Murat Beşer ve Şenol Erdoğan’ın özel röportajları eşliğinde.
Yeraltı Kütüphanesi - Koray Sarıdoğan

Toplamda 232 sayfadan oluşan eser Temmuz 2020 tarihi itibarıyla kitapçılardaki yerini aldı. Karakarga Yayınları imzası ile okurla buluşan Yeraltı Kütüphanesi – 90’lar Türkiyesi’nde Altkültür: Rock, Dergi, Fanzin, Edebiyat altkültüre dair merak edilen pek çok sorunun cevabını vermeyi hedefliyor.

Peki siz daha önce Koray Sarıdoğan ile tanışmış mıydınız? Yeraltı Kütüphanesi kitabı hakkındaki yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Koray Sarıdoğan: “Fantastik Yazmak, Gerçekçi Yazmaktan Çok Daha Zor”

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Peaky Blinders 6. Sezon

Peaky Blinders 6. Sezon Çekimleri Sonbaharda Başlıyor

Bilimkurgu Yazacaklar İçin Öneri

Bilimkurgu Yazacaklar İçin 41 Öneri