in

Yeşilin Kızı Anne 2. Kitap Avonlea: Netflix’in Anne with an E Dizisine İlham Olan Seri

Yeşilin Kızı Anne 2. kitap Avonlea Türkçede. Netflix’in Anne with an E adlı popüler dizisine ilham olan serinin macerası sürüyor.

Yeşilin Kızı Anne - Avonlea - L.M. Montgomery
- Reklam -
- Reklam -

SaltOkur, Kanadalı yazar L.M. Montgomery’nin popüler serisi Yeşilin Kızı Anne kitaplarını dilimize kazandırmaya devam ediyor. Yayınevi, şimdi de 2. kitap olan Avonlea ile okurların karşısına çıktı. Seri, Netflix dizisi Anne with an E ile son yıllarda gittikçe adını duyurmayı başarmıştı.

Toplamda 9 kitaptan oluşan serinin orijinal adı Anne of Green Gables. İlk olarak 1908 yılında yayımlanan Yeşilin Kızı Anne, Türkçede pek çok farklı baskı sonrası SaltOkur tarafından geçen şubat ayında dilimize kazandırılmıştı.

Orijinal çıkışı 1909 olan Anne of Avonlea ise “Yeşilin Kızı Anne – Avonlea” başlığı ile bizlerle.

- Reklam -

Tam adı Lucy Maud Montgomery olan yazarın meşhur serisi, dizi ve çizgi film maceraları ile uzun seneler kültür dünyasının önemli bir parçası olmuştu. Netflix’in 2017’de ilk sezonunu yayınladığı Anne with an E ise şimdiye dek toplamda 27 bölüm ve üç sezon olarak izleyici ile buluştu.

Yeşilin Kızı Anne: Avonlea – L. M. Montgomery | Arka Kapak Tanıtımı

Duygusal kahramanımız Anne’in, renkli Avonlea kasabasındaki maceraları kaldığı yerden devam ediyor. On altı yaşında, artık neredeyse bir yetişkine dönüşen Anne’in gözleri hâlâ Akşam Yıldızı gibi parlarken, saçlarıysa her zaman dilediği gibi âdeta koyu kestane rengine bürünüyor. Green Gables’a adımını attığından beri başını soktuğu belalara rağmen içtenliği ve sevimli telaşıyla çevresindeki herkesin sevgisini kazanan Anne, bir öğretmen olarak başladığı yeni hayatında, karakterini ve hayallerini korumaya çalışıyor. Bu sırada karşılaştığı zorluklarla beraber, başkasının aşk hayatına karışmanın sonuçlarını öğreniyor; arkadaşı olarak gördüğü Gilbert Blythe’ın tuhaf davranışlarını anlamaya çalışıyor ve Green Gables’a gelen iki yeni yetimin sorumluluğunu üstleniyor. Anne girişken mizacıyla Avonlea halkının ona son dört yılda verdiği emeklerin karşılığını, kasabayı kalkındırmak için kurduğu bir dernekle ödüyor. O, çocukluğunu ardında bırakırken siz de iyi yürekli bu genç kızın yeni maceralarıyla kendinizi Prens Edwards Adası’nın yeşillikleri arasında düşleyecek, Parıldayan Sular Gölü’nün ferah sularının şakırtısını duyacak, Mor Vadi’nin manzarasına özlemle bakacak ve Lanetli Orman’ın sislerinde kaybolacaksınız.

Anne, ölümsüz Alice’ten sonra edebiyat dünyasındaki en gözde, en sevilesi çocuktur. – Mark Twain

Anne, çevresindeki dünyadan zevk alan ve hayalleri yardımıyla neşesini herkese bulaştıran bir karakter. — Guardian

- Reklam -

Yeşilin Kızı Anne - Avonlea - L.M. Montgomery

Eserin Türkçe çevirisi, ilk kitapta olduğu gibi Esra Damla İpekçi’ye ait. Editör koltuğunda da birinci kitaptaki aynı ismi, Selçuk Uzman’ı görüyoruz. 292 sayfalık roman Haziran 2020 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Serinin ikinci kitabı 1881 ve 1883 yılları arasında geçiyor ve Anne’in 16–18 yaşlarındaki dönemini konu alıyor. Serinin her kitabı, karakterin başka çağlarına odaklanıyor. Üçüncü kitabın adı ise Anne of the Island.

Seri daha önce farklı baskılar ve çevirilerle de okurun karşısına çıkmıştı.

Peki siz Yeşilin Kızı Anne kitaplarının okuru ya da uyarlamalarının izleyicilerinden misiniz? Esere dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* The Lady of Shalott: Sanatçının İzolasyonu

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ren Geyiği Evcilleştirme

Ren Geyiği, Günümüzden 2.000 Yıl Önce Evcilleştirilmiş

Lucifer 6. Sezon Onayı

Lucifer 6. Sezon Resmi Onayını Aldı: Netflix ile Final Vakti!