in

Yirmi Japon Yazardan Yirmi Öykülük Seçki

Japon edebiyatının yirmi usta isminin öykülerinden derlenen bu çalışma, Türk okuruna Japon öykücülüğünü tanıtmayı hedefliyor!

japon oyku seckisi ust
- Reklam -
- Reklam -

Ne mutlu ki farklı milletlerin masal ve öykülerine dair derlemelere bu aralar dilimizde daha sık rastlar olduk. Japon kültürü dendiğinde ülkemizde akla gelen ilk isimlerden biri de Dr. Okan Haluk Akbay oluyor elbette. Japon Öykü Seçkisi oldukça meşakkatli bir çalışmanın örneği.

Selçuk Üniversitesi Japon Edebiyatı bölümünde öğretim görevlisi olan Akbay bugüne dek bu dile ait yayınladığı onlarca çalışmayla tanınıyor. Kendisi şimdi de Japon edebiyatının önde gelen yirmi yazarının yirmi öyküsünü derlediği Japon Öykü Seçkisi ile karşımızda.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

japon oyku seckisiAsya edebiyatının önemli temsilcilerinden biri olan Japon edebiyatı, zenginliği ve özgünlüğü ile dünya edebiyatları arasında da özel bir yere sahiptir. Geleneksel yazın formlarının yanı sıra Batı edebiyatı ekseninde verilen başarılı eserler sayesinde Japon edebiyatı tüm dünyada tanınan ve ilgi gören bir edebiyat haline gelmiştir.

- Reklam -
- Reklam -

Kısa öykü, çağdaş Japon edebiyatının önemli türleri arasında yer almaktadır. Batı tarzında öykücülüğün öncüleri Mori Ōgai (1862-1922), Natsume Sōseki (1867-1916), Şimazaki Tōson (1872-1943), Tokuda Şūsei (1871-1943), Akutagava Ryūnosuke (1892-1927) gibi isimler olmuş; bunları diğer yazarlar izleyerek Japon öykücülüğünün hızlı bir gelişim göstermesini sağlamışlardır.

Japon edebiyatının önde gelen yirmi ismine ait yirmi eserden oluşan bu çalışma, Türk okuyucusuna Japon öykücülüğünü tanıtmayı amaçlamaktadır. Bir solukta okuyacağınız bu öykülerde Japon insanının hüzün, sevinç, mizah, ironi gibi unsurlarla örülü gündelik yaşamı, hayat mücadelesi ve içsel dünyasından ilginç kesitlere de tanıklık edeceksiniz.
Literatürk Yayınları aracılığıyla bizlerle buluşturulan bu 200 sayfalık kitabın editörlüğü Salih Tiryaki ve Emre Vadi Balcı‘ya ait. Eser daha önce 2012 yılında, JKM Yayınları tarafından daha az sayfa sayısıyla da basılmıştı. Bu seferki genişletilmiş baskısı gibi duyuyor. Çekik gözlü dostlarımızın öykülerini merak edenlere duyurulur…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bakmalı, okumalı, tanımalı. Manga dışında da bir şeyler okumak lazım Japonlara ait.

  2. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Japon Öykülerini seviyorum. Kültürlerini çok güzel işlediklerini düşünüyorum şu ana dek okuduklarımda. Bunu da alacağım inşallah beni üzmezler edisyon, çeviri vb. konularda.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

pennyworth ust

Pennyworth Dizisinin İlk Kısa Fragmanı Görücüye Çıktı

adiyaman salyangoz fosil

Adıyaman’da 65 Milyon Yıllık Dev Salyangoz Fosili Bulundu