in

YKY Kalitesiyle “Okült, Cadılık ve Büyü” Çıktı

Okült, Cadılık ve Büyü kaynak niteliğinde dev bir eser.

okult cadilik ve buyu ust1
- Reklam -
- Reklam -

Okültizm üzerine pek çok kitap var, fakat kaçı güvenilir? Cadılık ve büyü üzerine, şöyle tarihçesini ele alan kaliteli bir kaynağa hangimiz hayır diyebiliriz ki? Hadi bir de İlkçağ’dan başlasın bu tarihçe. Bir de bu eser resimliyse hepten tadından yenmez.

YKY (Yapı Kredi Yayınları) bozmadıkları çizgileriyle, kendi kaliteleriyle bize bu imkanı tanıyor. Daha önce aynı yayınevinden Mitoloji: Hayali Dünyalara Eksiksiz Rehber ve Canavarlar – Garip Yaratıklar Kitabı adlı eserleri yayımlanmış olan Christopher Dell, bu kitaba da imza atan usta isim.

Peki Okült, Cadılık ve Büyü bize ne anlatıyor? Tam bir kaynak olan bu ciltli eserin tanıtımı şöyle:

- Reklam -

okult-cadilik-ve-buyuTaş Devri Şamanlarından Mezopotamya astrolojisi, Hürmasonluk ve modern dünyada büyücülüğe uzanan muhteşem bir ezoterik bilgiler tarihçesi: “Okült, Cadılık ve Büyü”

- Reklam -

İnsanoğlu tarih boyunca şu veya bu şekilde büyüye inanmıştır. Rasyonel düşünce ve bilimin giderek daha da ağırlık kazandığı bir dünyada okült ya da gizli bilgilerin, bizden saklı başka bir gerçekliğe erişim sunacağı düşüncesi hâlâ yaygındır. Okült, Cadılık ve Büyü, Yontma Taş Devri’nde bir mağaranın kasvetli ortamındaki büyü inancının varlığına dair kanıtlardan, içinde bulunduğumuz parlak dijital çağa ve bu çağda yeniden canlanan paganizm ilgisine kadar bütün şifreli, mistik ve uhrevi yaklaşımların canlı ve sürükleyici bir tarihini sunuyor. Kültürlerarası temaların ve büyücülük tarihinin önde gelen figürlerinin nadir ve az bilinen kaynaklardan alınma yüzlerce resim eşliğinde yakından incelendiği bu kitap büyü meraklılarının olduğu kadar şüphecilerin de ilgisini çekecek büyüleyici ve karşı koyulması zor bir ezoterik düşünce kaynağı. 400’den fazla resim eşliğinde.

Çevirisini Begüm Kovulmaz ile Şeyda Öztürk‘ün üstlendiği eser şu an ön siparişte. 21 Ekim Cuma günü satışa çıkacak bu eseri biz sabırsızlıkla bekliyoruz. Ya siz?

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kralların merhameti

Ken Liu’nun Kralların Merhameti Romanı Sinemaya Uyarlanıyor

Islamicates

Azrail’i Aramak – Nick “Nasr” Pierce