in

“Yüksek Doz Gelecek” Çok Yakında Raflarda

Beş yerli yazardan beş kısa bilimkurgu romanı Altın Kitaplar etiketiyle tek ciltte buluşuyor.

yuksek doz gelecek banner
- Reklam -
- Reklam -

Hatırlarsanız Ekim 2015’te “Xasiork Solar Sistem Projesi” ile ilgili bir haber yapmıştık. Şu an yoluna Ölümsüz Öyküler adıyla devam eden Xasiork Ölümsüz Öykü Kulübü yazarlarının başlattığı bu projede 25 farklı yazar kendine Güneş sisteminden bir yer seçecek ve o yer hakkında 23. ila 25. yüzyıllar arasında geçen bir öykü kaleme alacaktı.

Serdar Yıldız, Funda Özlem Şeran ve Orkun Uçar’ın konuk olduğu 8 Nisan 2015 tarihli Mutant Serçe programında, konunun Xasiork Ölümsüz Öykü Kulübü zamanında yapılan ekip çalışmalarına gelmesiyle ortaya çıkan bu fikir kısa sürede birçok ismin katılımıyla büyümüş ve bir proje halini almıştı. Ancak buluşmalarla, fikir alışverişleriyle ve yazım süreciyle geçen zamanda bazı isimler projeden ayrıldı, bazı roman taslakları ise yapılan oylamayla kabul edilmedi. Ve 25 yazarla başlayan bu proje yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın sonucunda 5 kısa romandan oluşan meyvesini verdi: Yüksek Doz Gelecek.

“Gelecek dünden daha yakın, şimdiden daha gerçek” sloganıyla Altın Kitaplar tarafından yayınlanan derlemenin arka kapak yazısı şu şekilde:
Ay’ın dâhi çocukları, Asteroid madenci klanları, uzay korsanları, Mars çiftçileri, Venüs’ün uçan kentleri, Merkür’ün silah tüccarları, kuşak ötesinin cesur kâşifleri… İmplantlar, hibridler, klonlar, robotlar, androidler, humanoidler, sibernetikler…

- Reklam -

Geleceğin tarihçesinden kaçamazsınız!yuksek doz gelecek kapak

Belki çocuğunuz Mars’a göç edecek, belki torununuz Ganymade’de doğacak… Uzay savaşlarında, madenci kolonilerinde, ölümcül gezegenlerde ter ve kan akıtacak soyunuz. Belki siz bile bir uzay gemisinde yaşama tekrar gözlerinizi açacaksınız. Öyleyse…

“Yüksek Doz Gelecek” yüklemesi başlıyor!

Asteroid Kuşağı ötesine giden sıradan işçi, insan korkularıyla tanışan uzaylı, Dünya yörüngesinde görevli ajan, uzay boşluğundaki karavanında yaşayan gezgin veya Venüs’ün uçan kentlerinde partilere katılan mühendis olmaya hazır mısınız?

 
Gelin bilimkurgunun farklı alt türlerinden esintiler taşıyan bu kısa romanlara biraz daha yakından bakalım:

Orkun Uçar ile beraber Metal Fırtına serisinin beşinci ve son üyesi Tengri’yi yazan Umut Altın’ın “Köprüaltı” isimli romanı, asgari ücretle çalışan sıradan bir işçinin, bir komplonun içine düşmesiyle başlayan ölümcül kaçışı ile uzaya kadar uzanan heyecanlı macerasını konu alıyor.

Yazdığı çocuk kitapları ve şehir fantazyası türündeki şahane romanı Ecel ile tanıdığımız Funda Özlem Şeran, “Phobos”ta korku romanları aracılığıyla insanları tanımaya çalışan bir uzaylı yaşam formunun yerine koyuyor bizleri.

- Reklam -

Derzulya Serisi’nden Metal Fırtına’ya çok farklı türlerde başarılı eserlere imza atan Orkun Uçar’ın “Demir Yıldız”ında Dünya yörüngesindeki yapay bir uydunun insanlık üzerindeki kötü planlarını engellemek için son çare olarak bir suçlunun casus olarak gönderilmesi anlatılıyor.

Aylık Öykü Seçkisi de dâhil olmak üzere çeşitli mecralarda yayınlanan öyküleriyle tanıdığımız Gökcan Şahin, Altıncı küresel yok oluşun ardından, “uzay karavanları” olarak bilinen küçük araçlarla kendini Dünya dışına atabilmiş insanların Karanlık Çağ’ı yaşayışına tanık olacağımız “Karavanlar Çağı”nda bizi karamsar bir geleceğe götürüyor.

Ve son olarak İllet ve Karanlık Gökkuşağı’nın yazarı Serdar Yıldız, “Alt ve Üst” isimli katı bilimkurgu türündeki romanında Güneş Sistemi’nin en sıcak ve zehirli atmosferine sahip Venüs’ün üst atmosferinde zeplinkentlerde yaşayan insanlığı ve onların bu ölümcül gezegeni kazanma çabalarını anlatıyor.

Xasiork Solar Sistem projesi bir ilk belki ama son olmayacak. Bir sonraki projenin distopyalardan, ondan sonrakinin ise kıyamet sonrası kurgulardan oluşması planlanmakta. Tabi devam projelerinin daha kolay hayata geçirilebilmesi için Yüksek Doz Gelecek’in başarısı da önem taşıyor.

Yüksek Doz Gelecek okurların karşısına ilk olarak 11. Ankara Kitap Fuarı’nda çıkacak, 16 Ocak’tan itibaren ise raflardaki yerini alacak. Umarım böyle önemli bir çalışma hak ettiği ilgiyi görür. Keyifli okumalar.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

cukurova kitap fuari 10

Çukurova Kitap Fuarı 10 Yaşında!

kiltablet fanzin 2 ust

“Kiltablet Fanzin” İkinci Sayısıyla Raflarda