in

Stephen King’den Yeni Bir Castle Rock Romanı: “Yükseliş” Türkçe Raflarında

Stephen King imzalı Yükseliş romanı Türkçeye kazandırıldı. Yazarın Castle Rock kasabasında geçen yeni kitabı İnka Yayınları etiketiyle okurun karşısına çıkıyor.

Yükseliş - Stephen King
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King yeni kitabı Yükseliş ile Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, İnka Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Korku, bilimkurgu, fantazi ve suç türlerinde sayısız eser kaleme alan Stephen King, çağımızın en üretken yazarlarından birisi olmayı sürdürüyor. Yazarın orijinal adı Elevation olan ve ilk olarak 2018’de yayımlanan romanı, 4 yıllık bir bekleyişin ardından Türkçede.

İnka Yayınları daha önce King’in Siyah Takım Elbiseli Adam (The Man in the Black Suit) öyküsünü özel bir basımla okurla buluşturmuştu. Yayınevi ayrıca Roald Dahl, Ursula K. Le Guin ve John Steinbeck gibi önemli yazarlara da kataloğunda yer vererek dikkat çekici bir yayın çizgisi izlemişti.

- Reklam -

King’in ünlü kurgu kasabası Castle Rock’ta geçen Yükseliş romanı, bir eşcinsel çiftin kasabada uğradığı ayrımcılığı odağına alıyor. Yazar bu kitabında toplumdaki homofobi problemiyle okuru yüzleştirmeyi hedefliyor.

Yükseliş – Stephen King | Arka Kapak Tanıtımı

Yükseliş - Stephen King

Çağımızın en büyük hikâye anlatıcılarından Stephen King’in anlatı evrenine aşina olanların yakından bildiği Castle Rock, hiçbir sırrın uzun süre saklı kalamadığı küçük bir kasabadır. Kasaba sakinlerinden Scott Carey ‘tuhaf’ durumunu dostu Doktor Bob Ellis’ten başka herkesten gizlemeye kararlıdır yine de: Scott devamlı kilo kaybetse de zayıflamış görünmemektedir. Üstelik üzerine giydiği ya da kavradığı her şey ağırlığını kaybetmektedir adeta.

Yükseliş, uzlaşmaz görünen tüm farklılıklara rağmen ortak zeminler bulmanın ve tüm zorluklara karşın yaşam karşısında duyulan müşterek neşenin ustaca işlendiği eşsiz bir roman. Her satırında Stephen King’in güçlü ve sürükleyici hikâye anlatıcılığının kendine özgü örneklerine şahit olacaksınız.

Yükseliş Hakkında Ne Dediler?

“Bu şaşılacak derecede tatlı ve epey melankolik romanında King, tuhaf koşulların insanları nasıl bir araya getirebileceğine dair esrarengiz ve büyüleyici bir masal kaleme alıyor… King’in bu dokunaklı anlatısı küçük kasabalara, büyüye, doğru şeyi yapmanın neşe ve zorluklarına dair hikâyeleri sevenler için kusursuz bir yapıt.” – Publishers Weekly

“Stephen King’in, eserleriyle okuyucusunun zihnini, bedenini ve ruhunu etkileme yeteneği öylesine güçlü ki her seferinde bunun kolay olduğunu düşünüyorsunuz.” – USA Today

“King’in eserleri iyimserlikle, kederle ve yaşamın yanıtsız sorularına dair yanıt arayışlarıyla dolu.” – Pittsburgh Post-Gazette

- Reklam -

“King’in yeni romanı önyargıları aşmaya ve hıncı iyileştirmeye dair kuvvetli bir alegori.” – Washington Post

“King’in bir yazar olarak benzersizliği, küçük bir Amerikan kasabası atmosferini yaratmadaki ustalığında, karakterlerine bir ses kazandırmak ve çok yönlü yapıları işler kılmak konusundaki olağanüstü yeteneğinde yatıyor.” – The Guardian

“Stephen King hâlâ sevgili ‘müdavim okurlarını’ şaşırtma gücüne sahip… King, hikâye anlatıcılığının doruğunda.” – Associated Press

Yükseliş, çağımızın öfkeli retoriğine karşı incelikli bir panzehir.” – The San Francisco Chronicle

“Çok değerli ve felsefi olarak derinlikli bir eser; hem bir toplumsal eleştiri hem de farklı deneyimlerimizin zihinlerimizi nasıl şekillendirdiği üzerine bir tefekkür deneyimi.” – The New Republic

Toplamda 128 sayfadan oluşan romanın çevirmenliğini Ahmet Birsen, kapak tasarımını Murat Özgül üstleniyor. Kitap, Şubat 2022 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Stephen King eserleri Türkçede çoğunlukla Altın Kitaplar ve İnkılap Kitabevi tarafından basılıyor. Orijinal dilinde Elevation’dan sonra yayımlanan Kan Varsa ve Enstitü kitapları çoktan dilimize kazandırılmış olmalarına rağmen Türkiye’deki okurların Yükseliş için biraz daha beklemeleri gerekti. Bu gecikmenin kaynağının eserin işlediği tema olup olmadığı ise belirsizliğini koruyor.

Stephen King eserleri ve yazarın Türkçede çıkan son kitabı Yükseliş hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ivan Reitman ghostbusters yönetmeni ölüm

Ghostbusters’ın Yönetmeni Ivan Reitman Hayatını Kaybetti

Doctor Strange 2 senaryo sızıntı

Doctor Strange 2’den Yeni Fragman: Patrick Stewart, Marvel Sinematik Evreni’ne Katılıyor