in ,

Yüzyıllık Yalnızlık Büyüleyici Çizimler ile Yeniden Hayat Buldu

Selin Çınar, Nobel ödüllü yazar Gabriel Garcia Marquez’in Yüzyıllık Yalnızlık adlı kült romanını, kendine has tarzıyla görsel dünyaya taşıdı.

Yüzyıllık Yalnızlık - Gabriel Garcia Marquez - Selin Çınar
- Reklam -
- Reklam -

Gabriel Garcia Marquez’in belki de en çok tanınan romanı olan Yüzyıllık Yalnızlık, Selin Çınar’ın yeni projesi kapsamında illüstrasyonlarla tekrar hayat buldu.

İspanyolca orijinal adı Cien años de soledad olan eser, Nobel ödüllü Gabriel García Márquez’in Kırmızı Pazartesi, Albaya Mektup Yok ve İyi Kalpli Erendira gibi en çok bilinen eserleri arasında yer alıyor. İlk olarak 1967 yılında yayımlanan kitap, yayımlandığı tarihten günümüze milyonlarca okura ulaştı ve pek çok sanatçıyı etkiledi.

Edebiyat dünyasından eserleri görsel sanatlarda görmeye oldukça alışığız. Selin Çınar da Marquez’in Yüzyıllık Yalnızlık romanını farklı bir dille yorumlayanlar arasında. 1989 yılında Eskişehir’de doğan Selin Çınar, pek çok müzik grubu ve marka için yaptığı tasarımlarla tanınıyor. Çalışmaları çeşitli sergilerde yer alan sanatçı, Khontkar, Metth ve Pawz One & Dj Dister gibi isimlerin albüm kapaklarını da tasarladı.

- Reklam -

Yüzyıllık Yalnızlık - Gabriel Garcia Marquez - Selin Çınar

İllüstratör ve grafik tasarımcısı Selin Çınar, kendine özgü yaklaşımıyla Yüzyıllık Yalnızlık kitabını yeni bir perspektifle ele alıyor. Detaylarında dakikalarca kaybolacağınız bu çizimlerde Procreate ve Wacom Cintiq araçları kullanılmış.

Selin Çınar yeni çalışmalarını Behance profili ve Instagram hesabı üzerinden paylaştı. İşte büyülü gerçekçiliğin en önemli eserleri arasında yer alan roman için hazırlanmış o illüstrasyonlardan bazıları!

Yüzyıllık Yalnızlık İllüstrasyonları – Selin Çınar

Yüzyıllık Yalnızlık - Gabriel Garcia Marquez - Selin Çınar

Yüzyıllık Yalnızlık - Gabriel Garcia Marquez - Selin Çınar

yuzyillik yalnizlik Gabriel Garcia Marquez selin cinar 8

yuzyillik yalnizlik Gabriel Garcia Marquez selin cinar 7

yuzyillik yalnizlik Gabriel Garcia Marquez selin cinar 6

- Reklam -

Yüzyıllık Yalnızlık - Gabriel Garcia Marquez - Selin Çınar

yuzyillik yalnizlik Gabriel Garcia Marquez selin cinar 4

Yüzyıllık Yalnızlık - Gabriel Garcia Marquez - Selin Çınar

Yüzyıllık Yalnızlık - Gabriel Garcia Marquez - Selin Çınar

yuzyillik yalnizlik Gabriel Garcia Marquez selin cinar 1

Selin Çınar’ın Yüzyıllık Yalnızlık albümündeki çalışmalarının tümüne, daha yüksek kalitede erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Yüzyıllık Yalnızlık Arka Kapağı

“Yüzyıllık Yalnızlık’ı yazmaya başladığımda, çocukluğumda beni etkilemiş olan her şeyi edebiyat aracılığıyla aktarabileceğim bir yol bulmak istiyordum. Çok kasvetli, kocaman bir evde, toprak yiyen bir kızkardeş, geleceği sezen bir büyükanne ve mutlulukla çılgınlık arasında ayrım gözetmeyen, adları birörnek bir yığın akraba arasında geçen çocukluk günlerimi sanatsal bir dille ardımda bırakmaktı amacım.

Yüzyıllık Yalnızlık’ı iki yıldan daha az bir sürede yazdım. Ama yazı makinemin başına oturmadan önce bu kitap hakkında düşünmek on beş, on altı yılımı aldı… Büyükannem, en acımasız şeyleri, kılını bile kıpırdatmadan, sanki yalnızca gördüğü şeylermiş gibi anlatırdı bana. Anlattığı öyküleri bu kadar değerli kılan şeyin, onun duygusuz tavrı ve imgelerindeki zenginlik olduğunu kavradım. Yüzyıllık Yalnızlık’ı büyükannemin işte bu yöntemini kullanarak yazdım… Bu romanı büyük bir dikkatle ve keyifle okuyan ve hiç şaşırmayan sıradan insanlar tanıdım. Şaşırmadılar, çünkü ben onlara hayatlarında yeni olan hiçbir şey anlatmamıştım. Kitaplarımda gerçekliğe dayanmayan tek satır bulamazsınız.” – Gabriel Garcia Marquez
Marquez kitapları ülkemizde Can Yayınları etiketiyle yayınlanıyor. Yüzyıllık Yalnızlık’ın Netflix için dizi uyarlamasının da yolda olduğunu hatırlatalım.

Peki siz Selin Çınar’ın yorumlarını nasıl buldunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Neil Gaiman: “İyi Sanat Yapın”

Kaynak: Bigumigu

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for merveriii merveriii dedi ki:

    Büyülü bir kitap için büyülü çizimler…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Revival (Diriliş) Stephen King Film

Revival Film Oluyor: Stephen King Uyarlamaları Hız Kesmiyor

The Walking Dead Greg Nicotero Koronavirüs

The Walking Dead Yeni Sezon Çalışmaları Koronavirüs Tedbirleriyle Başlayacak