in

Latife Tekin Son Romanı “Zamansız” ile Okurların Karşısına Çıktı

Latife Tekin son romanı Zamansız ile raflardaki yerini alıyor. Kadim bir aşk duygusunu takip eden kitap, Can Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Zamansız - Latife Tekin
- Reklam -
- Reklam -

Latife Tekin yeni kitabı Zamansız ile okurun karşısına çıkıyor. Eser, yazarın diğer kitaplarında olduğu gibi yine Can Yayınları imzasını taşıyor.

1957 doğumlu Latife Tekin’in ilk kitabı Sevgili Arsız Ölüm 1983 yılında yayımlandı. Onu 1984’te Berci Kristin Çöp Masalları takip etti. 1986’da Gece Dersleri, 1989’da Buzdan Kılıçlar, 1995’te Aşk İşaretleri, 2001’de Ormanda Ölüm Yokmuş, 2004’te Unutma Bahçesi, 2006’da Muinar ve 2009’da Rüyalar ve Uyanışlar Defteri yayımlandı.

Unutma Bahçesi kitabıyla Sedat Simavi Ödülü’nü kazanan yazar; son olarak Manves City, Sürüklenme ve Altınçayır Vadisi’nin Çocukları kitaplarıyla okurların karşısına çıktı.

- Reklam -

Can Yayınları’nın Çağdaş Serisi kapsamında yayımlanan Zamansız ise Tekin’in karantina günlerinde yazdığı ve kadim bir aşk duygusunun peşine düştüğü bir eser olarak kayıtlara geçiyor.

Zamansız – Latife Tekin | Arka Kapak Tanıtımı

Zamansız - Latife Tekin

Anlat bana sevgilim, imgeler ülkesine doğru giden bir arabadayız, direksiyon çok hafif, her an savrulabiliriz göğün içine, anlat, yan koltukta zamanı aşmış çılgın bir dinleyicin var, bırak direksiyonu, uçsun arabamız.

Çağdaş edebiyatın büyük yazarlarından Latife Tekin karantina sürecinde yazmaya başladığı bu sürpriz kitabında zamansız, zeminsiz, tanımsız ve insan varoluşunun ötesinde her türden dönüşüme, başkalaşıma açık kadim bir aşk duygusunun izinden gidiyor.

- Reklam -

Beden, ten ve zihinde kayıtlı hafıza şiirle titreşip yeryüzünün hafızasıyla birleşirken gölün kalbinden yepyeni bir anlatı doğar: Gelincik ve Yılanbalığı suretinde açan sadece yeni bir hikâye değil kalp çarpıntısının kaydıdır. Göle ve oradan da okuruna akseden prizmatik savruluş.

Toplamda 120 sayfadan oluşan romanın editörlüğü Pelin Özer’e, mizanpajı Bahar Kuru Yerek’e, kapak illüstrasyonu Beyza Ceylan’a ait. Eserin yayımlandığı Can Çağdaş dizisini ise Cem Alpan yayıma hazırlıyor. Kitap Mayıs 2022 itibarıyla raflardaki yerini aldı.

Zamansız | Tadımlık

“Bu sabah yeni bir sayfa açmıştım kendime, taptaze başka bir metin için yeni bir sayfa, metnin başlığı kendiliğinden böyle doğdu, zihnimde sırrını çözemediğim bir imge titreşiyor son üç dört gündür, düzyazı-şiir havasında bir şeyin imgesine benziyor, dile gelsin diye yakınına sokulup bakmaya çalışıyorum ben de, daha iyi görebilmek için yapabildiğimce büyüteceğim bu imgeyi.” (Sayfa 39)

Can Yayınları tarafından hazırlanan Çağdaş Serisi’nde bulunan diğer kitaplara buradan ulaşabilirsiniz.

Latife Tekin eserleri ve yazarın yayımlanan son kitabı Zamansız hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

netflix squid game 2 sezon

Netflix, Squid Game 2. Sezonu ‘Kırmızı Işık, Yeşil Işık’ ile Duyurdu

Starfield oynanış videosu

Bethesda’nın Bilimkurgu Temalı Açık Dünya Oyunu “Starfield” için Oynanış Videosu Paylaşıldı