in

Hakan Günday 8 Yıllık Aranın Ardından Yeni Romanı “Zamir” ile Geliyor

Hakan Günday, uzun bir aradan sonra yeni kitabı Zamir ile okurun karşısına çıkıyor. Romanın konusu ve kapak tasarımı belli oldu.

zamir hakan günday yeni kitap
- Reklam -

Hakan Günday yeni kitabı Zamir ile okurun karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Doğan Kitap etiketiyle raflardaki yerini alacak eserin konusu ve kapak tasarımı belli oldu.

Doğan Kitap ile bağlantılı Okumak İyigelir adlı internet sitesi, ünlü yazarın yeni eseri hakkında ilk detayları paylaştı. Temmuz ayından beri yayıma hazırlandığı bilinen “Zamir”in önümüzdeki günlerde okurun karşısına çıkacağı doğrulandı.

Eserin kapak çizimi, diğer Hakan Günday kitaplarında olduğu gibi Emre Orhun imzası ile geldi. Çizimin kapak uygulaması ise Cüneyt Çomoğlu tarafından gerçekleştirildi.

- Reklam -

Hakan Günday’ın yeni kitabı, doğduğu gibi bir mülteci kampına bırakılmış Zamir adlı bir karakterin yaşam öyküsünü konu alıyor. Zamir, sonrasında bir teşkilata dahil oluyor ve olaylar gelişiyor.

Hakan Günday Yeni Kitabı “Zamir” ile Yakında Okurların Karşısına Çıkacak

zamir hakan günday

Kitap hakkında paylaşılan metinde şu ifadeler yer aldı:

“Hakan Günday’ın yıllardır beklenen yeni romanı çok yakında okuyucularıyla buluşuyor. Günday’ın Zamir ismini verdiği romanın merakla beklenen kapak çalışması da tamamlandı.

“Günday romanlarının kapak klasiği yine bozulmadı. Yazarın tüm romanlarına çizimleriyle farklı bir boyut katan sanatçı Emre Orhun Zamir için de, bizi romanın tüm heyecanına hazırlayan özel bir çizim yaptı. Çizimin kapak uygulaması ise Doğan Kitap Sanat Yönetmeni Cüneyt Çomoğlu’na ait.

“Günday okuyucularının sekiz yıldır merakla beklediği roman, doğar doğmaz bir mülteci kampına bırakılan Zamir’in hikâyesini anlatıyor. Savaşı ne pahasına olursa olsun önlemek için kurulan bir teşkilatın adamı olan Zamir dünyanın dört bir yanında, kendi trajedisiyle dünyanın trajedisini omuzladığı zorlu pazarlıkların içinde yol alır.”

- Reklam -

Kitabın resmi çıkış tarihi 20 Ekim 2021 olarak açıklandı.

Hakan Günday Hakkında

1976 yılında Rodos’ta dünyaya gelen Hakan Günday, yeraltı edebiyatı dendiğinde Türkçede akla ilk gelen isimlerden birisi olarak öne çıkıyor. 2000 yılında yayımlanan ve yazarın ilk kitabı olan Kinyas ve Kayra, kısa zamanda Günday’ı geniş kesimlerce okunan bir yazar hâline getirdi.

2002’de Zargana, 2003’te Piç, 2005’te Malafa, 2007’de Azil, 2009’da Ziyan, 2011’de Az ve son olarak 2013’te Daha yayımlandı. Ayrıca geçen sene, Kana Diz Kana adlı bir de çizgi roman raflara çıktı.

hakan günday

Fransa’da Türk-Fransız Edebiyat Ödülü’ne ve Prix Medicis En İyi Yabancı Roman Ödülü’ne layık görülen Günday’ın Malafa kitabı, 2010’da tiyatro oyununa da uyarlanmıştı. Bununla birlikte Hakan Günday Hiç, Müslüm, Daha, Şahsiyet ve Uysallar gibi film ve dizilerin senaryo ekibinde de yer aldı.

Siz Hakan Günday imzalı yeni bir roman için heyecanlı mısınız? Kitabın konusunu nasıl buldunuz? Beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The King's Man Fragmanı

The King’s Man Fragmanı: Kingsman’ın Öncesini Anlatacak Yapım Yaklaşıyor

the batman duygusal olacak matt reeves

Şimdiye Kadarki En “Duygusal” Batman Filmi Geliyor