in

Metin Nart’ın Öyküleri “Zellenbur’un Sıradan Bir Günü” Kitabında Bir Araya Geliyor

Metin Nart ilk kitabı “Zellenbur’un Sıradan Bir Günü” ile okurla buluşuyor. İthaki Yayınları tarafından basılan eser, muzip öyküleri bir araya getiriyor.

Zellenbur'un Sıradan Bir Günü - Metin Nart
- Reklam -
- Reklam -

Metin Nart ilk öykü kitabı Zellenbur’un Sıradan Bir Günü ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, İthaki Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

1961 doğumlu Metin Nart üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Metalurji Fakültesi’nde tamamladı. 2008’den beri Rusya’da çalışan Nart, İshak Edebiyat adlı platformda kitaplar hakkında inceleme metinleri kaleme alıyor.

Toplamda 9 öyküden oluşan eserde yer alan metinlerin isimleri sırasıyla şu şekilde: Kül Tablası, Zellenbur’un Sıradan Bir Günü, Mülayim, Gamsız Kıskanç, Martısız Mahalle, Arabacı Meyhanesi, Cevdet’in Kısmeti, Yanlış Anlaşılan Masumiyet, Sahile Demir Atmış Şu Hurda Tekneler Var Ya, Denize Açılmayı Çoktan Unutmuşlardır ve Hokka Divit.

- Reklam -

Zellenbur’un Sıradan Bir Günü – Metin Nart | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Zellenbur’un Sıradan Bir Günü - Metin Nart

Kalbin mekanizması tıkır tıkır işliyor. Tik tak, tik tak. Kurukafanın içinde küller birikiyor.  Zellenbur’un ağzında fısır fısır bir şeyler. Orhan, hem de Osman olduğuna bakmadan sevilmenin lezzetiyle göneniyor. “Son derece eski ve yıpranmış bir hikâyedir bu, aşk değilse nedir?” diyen Kemal Koton aramızda dolaşıyor. Agâh Efendi, kendine varıyor hasta ziyaretinde. Yahya Kemal’in el yazısı akıl çelmeye devam ediyor. Cevdet, keçileri kaçırıyor. Kalbin mekanizması yine tik tak, tik tak. Sonrası Orhan Pamuk ve aşk ve divit kalem. Tik tak. Tik tak. Tik tak.

Metin Nart’ın ilk kitabı Zellenbur’un Sıradan Bir Günü zekice kurgulanmış, muzip ve akılda kalıcı öyküler toplamından oluşuyor. Nart, ne karakterlerin ne de hikâyelerinin aynılaşmasına izin veriyor. Üzerine düşünülmüş, ne söylediğini bilen, kendi evrenini yaratabilmiş öyküler.

- Reklam -

Asıl şaşırdığım, tüm bu cereyan eden şeylere şaşırmamış olmamdı. Çetin Efendi’nin verdiği bilgilerin doğruluğundan şüphem yoktu. Belki de böylesi kolayıma geliyordu. Kemal’le OP arasında tam olarak kuramadığım bağ şoför tarafından kurulmuş, müze konusuyla da kesinleşmişti. Müze açıldığında bütün bu ilişki ağını daha iyi anlayacağımdan emindim. Kemal bugüne dek ne yaşamıştı, bundan sonra ne yaşayacaktı ve asıl önemlisi, benim hikâyem bu büyük resmin neresindeydi? Adamın dediği gibi, eğer bir zihinde var olansam, yaşamda da gerçekleşebilecek bir olgu olabilir miydim, işte bunu bilmiyordum.

Eski Osman, Nişantaşı’ndaki dükkânda kalmıştı sanki. Tren yolunu geçtim, kafası karışık yeni bir Osman olarak, dökülüp asfalta yapışmış sarı yaprakları eze eze ara sokaklara daldım. Birden içimde derin bir iyimserlik yükseldi: Hep böyle yürürsem, hızla yürürsem, hiç durmazsam, yolculuklara çıkarsam, sanki yeni hayata varacaktım. İstasyonun yanından eve doğru yürüdüm.”

Toplamda 128 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Devrim Horlu, düzeltisini Müjde Büyükyaldız, kapak tasarımını Hamdi Akçay üstleniyor. Dizgisi ise B. Elif Balkın imzasını taşıyor. Kitap, Haziran 2022 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Metin Nart öyküleri ve yazarın ilk kitabı Zellenbur’un Sıradan Bir Günü hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yeni yüzüklerin efendisi dizisi the rings of power tanıtım

Amazon’un Yüzüklerin Efendisi Dizisinden Prime Üyelerine Özel Tanıtım Videosu Yayınlandı

the winchesters çıkış tarihi

Supernatural’ın Öncesini Konu Alan “The Winchesters” Dizisinde Çıkış Tarihi Belli Oldu