in , ,

Zülfü Livaneli Vakfı Çalışmalara Başlıyor: Edebiyat ve Müzik Dalında Ödüller Verilecek

Zülfü Livaneli Vakfı çalışmalara başlıyor. Ünlü sanatçı, edebiyat ve müzik alanlarında ödüller verileceğini, öğrencilere burslar dağıtılacağını duyurdu.

Zülfü Livaneli Vakfı Edebiyat ve Müzik Ödülleri
- Reklam -
- Reklam -

Zülfü Livaneli Vakfı faaliyetlerine başlıyor. Geçen yıl mart ayında kurulan vakfın hazırlık aşaması tamamlandı. Yazar ve müzisyen Livaneli, katıldığı programda çalışmaların yakında başlayacağını duyurdu.

Bir yıl edebiyat ödülü, diğer yıl müzik ödül olmak üzere her yıl ödüller vermeyi hedefleyen vakıf, aynı zamanda yüzlerce çocuğu okutmayı amaçlıyor. Mart 2020 tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ilanı ile kurulduğu açıklanan vakıftan yeni haberler var.

D&R Dünyası adlı programa çevrim içi olarak konuk olan yazar, çocuklara sanat ve kültür alanlarında burslar sağlanacağının altını çizdi. Yarışma ve bursların yanı sıra eğitimler verileceği, edebiyat atölyeleri düzenleneceği ve yayınlar yapılacağını vurguladı.

- Reklam -

Zülfü Livaneli Vakfı İlhamını Aziz Nesin Vakfı’ndan Alıyor

Livaneli, vakfın kuruluşunu edebiyatımızın önemli değerlerinden Aziz Nesin’i anarak aktardı:

“Bu çok önemli bir şey. Dolayısıyla benim neyim varsa telifim, malım mülkün her şeyim o vakfın. Nasıl Aziz Nesin vakıf yaptı, benim de her şeyim bu vakfa gidiyor. Dolayısıyla teliflerin olması o bakımdan önemli. Çünkü gelenler yine halka gidecek.”

Zülfü Livaneli Vakfı Edebiyat ve Müzik Ödülleri

Yazar, vakfın yeni yazarların yolunu açacağını da ifade etti:

“Romancılar çıkacak. Livaneli Vakfı ödülü almış. Onun tanıtım olacak. Toplantısı olacak. Yazıları olacak. Müthiş olacak. Bir de eline ciddi bir para geçecek. Oturup çalışması için. Onu da az düşünmüyoruz. Ciddi bir para düşünüyoruz.”

- Reklam -

“Şu gömlek dışında her şeyim vakfa gidecek. Çok yararlı bir şey olacak. Devletin yapmadığını biz yapacağız. Çocuklarımıza, gençlerimize yardım edeceğiz. Sesini duyuramayanlara yardım edeceğiz.”

Vakfın yönetim kurulunda Livaneli ile birlikte yazarın eşi Ülker Livaneli, kızı Aylin Livaneli ve Durmuş Cevlan, Necati Yağcı, İsmet Tekinalp yer alıyor.

Livaneli, daha önce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Benim tek pusulam vicdandır diyen Zülfü Livaneli’nin Türkiye ve tüm dünya toplumları nezdinde temsil ettiği adalet, özgürlük, eşitlik, insan ve doğa sevgisi, kültürel farklılıklara saygı ve sahiplenme, kültür, sanat ve edebiyat sevgisi gibi tüm değerleri korumak ve yaygınlaştırmak ile senette belirtilen diğer amaçları gerçekleştirmektir.”

Siz bu vakfın neler getireceğini düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Twitter

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Black Widow Sonrası Çıkacak Tüm Marvel Yapımları

Black Widow Sonrası Marvel Sinematik Evreni: Yaklaşan Tüm Dizi ve Filmler

The Lord of the Rings: Gollum oyun Türkçe Dil Desteği

The Lord of the Rings: Gollum – Yeni Tanıtım Videosu ve Detaylar